Simulace kytarových aparátů sotwarer - hardware

Ostatní audio software, obecná diskuse
xdudy
Příspěvky: 262
Registrován: 12 led 2003 23:50

Simulace kytarových aparátů sotwarer - hardware

Příspěvek od xdudy » 26 úno 2015 01:59

nemáte nekdo zkušenost s tímhle: Fractal audio axe-fx

a nebo s tímto: Kemper profiling amp

ukázky:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-uWjdGfGWIQ#t=325s[/youtube] podle ukázek a tak různě co jsem našel ohlasy po netu, tak všichni tvrdí, že to hraje jako kráva.
Zajímalo by mne, jestli se tomu dá přiblížit pluginama v počítači - oba ty aparáty jsov podstatě jen software v krabici

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Simulace kytarových aparátů sotwarer - hardware

Příspěvek od Liquid Sound » 26 úno 2015 03:33

Jo Kemper je fakt super. Pluginama ho ale nedocílíš, protože jednoduše Kemper to do pluginu neportoval. A jiný pluginy jsou fakticky jiný algoritmy, jiný implulzy tj. úplně něco jinýho.
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

xdudy
Příspěvky: 262
Registrován: 12 led 2003 23:50

Re: Simulace kytarových aparátů sotwarer - hardware

Příspěvek od xdudy » 26 úno 2015 04:56

no tomu rozumim, že impulzy jsou jiný než simulace v pluginech . V těch videích je vidět jak si vytvoří profil reálnýho aparátu - že by časem někdo na stejnym principu neudělal nějakej soft ?

xdudy
Příspěvky: 262
Registrován: 12 led 2003 23:50

Re: Simulace kytarových aparátů sotwarer - hardware

Příspěvek od xdudy » 26 úno 2015 05:06

by mne zajímalo co je v tom za procesor - asi to bude vyladěná architektura, možná se to nevyplatí portovat páč by asi průměrnej počítač nestíhal ?

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Simulace kytarových aparátů sotwarer - hardware

Příspěvek od vasek » 26 úno 2015 08:37

Tak u toho Kempera asi nemá velkej smysl ho převádět do pluginu. Jednak to všichni hned ukradnou :-) a dále je stejně potřeba si nejdřív udělat ty profily z reálnýho aparátu - takže je stejně potřeba jít do studia, káblovat a dělat rachot. A pro živý hraní je zase potřeba nějakej HW procesor.
U Axe by mě taky zajímalo, jakto, že zní (soudím dle ukázek) trochu líp, než dostupný pluginy. Ale uvidíme, kolem PODa se taky šílelo a pak se ukázalo, že to vlastně nehraje.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Simulace kytarových aparátů sotwarer - hardware

Příspěvek od hubert » 26 úno 2015 09:38

Jo, je Kemper,potom dlho dlho nic....a potom nejake pluginy....Neviem ako to urobili ale je to tak. Tak sialenstvo okolo PODu bolo logicke jednak to bol prvy komercne rozsireny univerzalny simulator aparatov, bolo to male a sikovnea lusida sa s tym vyblbli nielen na podiu ale aj v studiach. Samozrejme naroky stupaju.Dnes to co ponuka Line6 dokaze bezny plugin, ale v case ked vysiel prvy POD mohli pluginisti len snivat...

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Simulace kytarových aparátů sotwarer - hardware

Příspěvek od vasek » 26 úno 2015 09:57

Máš pravdu, Hubert, akorát že v té době hodně kytaristů/producentů začalo POD používat MÍSTO aparátů ve studiu, což dnes hodnotíme jako chybu. Takže je potřeba se poučit z historie a slepě tomu nepropadnout.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Simulace kytarových aparátů sotwarer - hardware

Příspěvek od hubert » 26 úno 2015 10:08

Neviem či to bola chyba, bol to jednoducho vývojový krok. V tej dobe dal POD producentom možnosti použiť nstatntne veľké množstvo rôznych zvukov v štúdiu bez nutnosti naháňať origoš aparáty a efekty. To že tá similácia z dnešného pohľadu dokonalá nie je na veci nič nemení. Napriek tomu vzniklo v štúdiách aj dosť dobrých nahrávok. Nakoľko POD mal aj inšpiratívnu zložku a gitaristi vďaka bohatosti výberu zvukov boli kreatívni...aspoň niektorí. Ak by sa používanie technických výdobytkov danej doby malo hodnotiť ako chyba tak by potom klávesáci nemohli použiť v štúdiu nič okrem koncertného krídla alebo origoš Fender piana. A žiadne napr. digi synthy z 90tych rokov by znahrávok nezneli. To by bola podľa mňa chyba.

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Simulace kytarových aparátů sotwarer - hardware

Příspěvek od vasek » 26 úno 2015 12:21

Nesouhlasím úplně, ale něco na tom je, co píšeš. Ale já jsem hlavně nechtěl kritizovat, jen chci říct, že trendy mohou být nebezpečné a není dobré hned něčemu bezhlavě propadnout.
Kytary a synthy bych nicméně nesrovnával. Staré synthy, i ty, co zní legračně, mají svoje kouzlo a definují dobu (případně žánr). U těch digi kytar to tak není.

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Simulace kytarových aparátů sotwarer - hardware

Příspěvek od Hammond » 26 úno 2015 14:37

Caute gitarovi znalci. Ako je na tom napriklad taky Eleven Rack od Avidu? Je to podobne, ako POD? Alebo je to lepsie (prip. vyrazne lepsie)?

Uživatelský avatar
developdevice
Příspěvky: 144
Registrován: 05 bře 2014 11:05

Re: Simulace kytarových aparátů sotwarer - hardware

Příspěvek od developdevice » 28 úno 2015 01:37

Ahoj,

já, jako míchač, používám BIAS Desktop Pro. Resp. nepotřebuji HW na live performance. Musím říct, že lidi z Positive Grid se fakt pochlapili. Hraje to výborně a když je člověk šikovný a umí si to najít, dají se sehnat i match profily právě z Fraktálů. Rozdíl prakticky nikdo nepozná. Amplitube a podobný ptákoviny se můžou jít v klidu zahrabat. :) ...takže určitě doporučuju aspoň vyzkoušet.

Hammond: Eleven Rack je v porovnání s Axe nebo Kemperem tak o 2 třídy níž. To už se asi spíše vyplatí ten POD.
Develop Device
composing / mixing / mastering
http://www.developdevice.com

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Simulace kytarových aparátů sotwarer - hardware

Příspěvek od rastis » 28 úno 2015 02:20

AXE Fx je skvely stroj, z ukazok (nahravok) je to nerozoznatelne od original aparatov. pod rukami to uz az taka pecka neni (v porovnani s ozajstnym aparatom). okrem simulacii to vie vsetky efekty sveta na velmi vysokej urovni.

pluginy su dnes tiez na vysokej urovni. podla mna, ak clovek vie, co robi, co ma robit a vie dobre hrat, tak aj na pluginoch sa da dosiahnut vysledky, ako z AXE. vyhoda AXE je, ze ma tie vselijake efektove algoritmy uz hotove, respektive je to tam vsetko v jednom. s pluginami je to cele komplikovanejsie a menej intuitivne, pretoze to co je AXE jedna krabica, tak na to treba najst X adekvatnych pluginov, prevadzkovat to cele cez nejake ASIO v nejakom kompe, atd...

Kemper nemam skusenosti ...

POD sa mi nikdy nepacil a mam pocit, ze dnes to uz v tejto oblasti ani neni az taka tema, ako este pred par rokmi...

xdudy
Příspěvky: 262
Registrován: 12 led 2003 23:50

Re: Simulace kytarových aparátů sotwarer - hardware

Příspěvek od xdudy » 28 úno 2015 03:50

developdevice - to mne zajímá - chceš říct, že se do toho BIAS Desktop Pro daj naládovat profily z fraktálu ???
ale koukam že je ten soft jen pro MAC nebo je i VST pro PC ?

to je to co hledám

Uživatelský avatar
IGGY
Příspěvky: 100
Registrován: 10 čer 2004 14:18
Vybavení

Re: Simulace kytarových aparátů sotwarer - hardware

Příspěvek od IGGY » 28 úno 2015 09:13

mel jsem POD 1 fazoli, tehdy to byla pecka, na zivo nepouyitelne oproti klasicke hlave. Z tech studiovych veci jsem mel Sansamp PS1-bylo to dobre, ale hodne specificke, ale ve sve dobe taky pecka. Pred 2 lety jsem s Protools 10 koupil Eleven, pokud se v tom clovek stoura zvuk najde, byl jsem spokojeny, POD bych rekl, ze je o kousek niz. AXE je urcite vyssi liga, ale v rukach jsem to nemel. Koupil jsem pred rokem Kemper a jsem spokojeny, odezva na ruce tak 2 tridy vys nez u Elevenu. Je dulezite udelat nebo sehnat dobry profil, neni to tak flexibilni v nastaveni jako AXE ci Eleven, ale v podstate na to neni ani koncipovany. Co se tyce Amplitube , Guitar Ringu, atd. od doby co jsem mam Eleven a Kemper jsem je nepouzil. Jeste poznamka, pluginy Sansamp a Eleven v Protools nejsou identicke s hardware a take je nepouzivam.

Uživatelský avatar
developdevice
Příspěvky: 144
Registrován: 05 bře 2014 11:05

Re: Simulace kytarových aparátů sotwarer - hardware

Příspěvek od developdevice » 28 úno 2015 09:33

chceš říct, že se do toho BIAS Desktop Pro daj naládovat profily z fraktálu ???
Ne, nic takového jsem neřekl. Dají se ale sehnat "match" verze profilů z Fractalu. Technika "EQ match" neboli klonování zvukového chatrakteru Ti asi nic neříká, že? Nicméně BIAS je jak pro PC tak MAC. Osobně používám PC verzi. Hraje to už samo o sobě.. Není nutnost shánět profily z Fractala :). Něco si o tom přečti nebo rovnou vyzkoušej. Kecy jsou na h...., to musíš slyšet.

http://www.positivegrid.com/bias-desktop/
Develop Device
composing / mixing / mastering
http://www.developdevice.com

Odpovědět