Vlastni VST ampsimulator

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 165
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od fikus »

...nic nic nic.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4891
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od Amorph »

Aha, tak kdyz jsem nainstaloval Reaper v praci, kde nemam Cubase, tak mi to plugin taky nenacte. Resp. naskenuje ho to, ale nejak spatne, takze sice v cache je, ale neni v nabidce. Tak aspon se mam trochu ceho chytit, abych to moh vyresit.

jammix
Příspěvky: 591
Registrován: 02 črc 2015 23:10

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od jammix »

ja som chcel tiež vyskušať ale mam len cubase AI 10 64bit a po par neuspesnych pokusoch som zistil na internete že cubase AI 10 nejak nerad cudzie VST3. neviem či má vyznam skušat instalovat docasný reaper.

zaujmalo by ma ale ako sa programuje tá úprava zvuku , či existuje nejaký algoritmus pre marshall fender atd. ktorý sa vloží do programu a programuješ iba ovladanie alebo sa musíš priamo zaoberať vlastnou zvukovou úpravou ? a ak ano tak ako to prebieha ? 8)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4891
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od Amorph »

jammix: tohle je ciste muj vlastni algoritmus. Neni to simulace niceho, ale ladim to tak, aby mi to znelo dobre:) V podstate metoda pokus-omyl a zmeny k lepsimu nechavam.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4891
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od Amorph »

Aktualni verze. MLRockAmp vst3 64bit, sekce Distortion. Asi je nutne nejdriv smazat ten predchozi plugin - AGain.

https://www.dropbox.com/s/y5gw2j9do5xrd ... .vst3?dl=0

Doma se mi to v poradku nacte v Cubase, v Reaperu i v BandLabu. Muzete to prosim znovu zkusit?


maly test zvuku s nizsim gainem
https://www.dropbox.com/s/1zdf8na5wo88x ... 0.mp3?dl=0

vasek
Příspěvky: 2192
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od vasek »

Zkusím. Tohle je nejtemnější demo na zkreslovač, jaký jsem kdy slyšel :-)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4891
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od Amorph »

Vyzkoušel jsem to teď na počítači, kde ten plugin předtím Reaper neviděl a už to funguje! Tak jsem zvědavej, co u vás. Jen opakuju, že je potřeba smazat ten předchozí - AGain.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od Stan »

:shock: Dobry plny zvuk. :palec+: Jaka kytara byla zdrojem signalu?

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4891
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od Amorph »

Stan: Epiphone LP Custom, udajne jeste Korejska:) Je takova basovejsi.

jammix
Příspěvky: 591
Registrován: 02 črc 2015 23:10

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od jammix »

Tak u mna tato verzia už funguje , na zakladnom cubase AI 10, priznam že som očakaval trošku viac fancy grafické rozhranie , nejaký obrázok amplifíru :wink: Zvukovo to hodnotiť moc nechcem , v tomto smere akekolvek skreslenie pre gitaru vidím (ekonomicky) ako jeden z najneperspektívnejších pluginov , skôr by som bol vdačný za nejaký špecificky orientovaný multiband kompresor s možnostou equalizacie punch limiteru , pomenovaný kick, snare a pod. Ale ked som porovnaval so Steinbergovským amp simulatorom tak vtomto boli možno trošku viac zaujmavé harmonické zložky, alikvoty dobre reagovali.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4891
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od Amorph »

dik za vyzkouseni:)

Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 165
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od fikus »

Už funguje v Reaperu,zkoušeno jen na kytarové stopy na ntb...zvuk se zdá plný,já bych se nebránil většímu zkreslení...později zkusím doma jak reaguje na hru atd.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4891
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od Amorph »

fikus: super, diky! Zkresleni je hodne zavisly na urovni vstupniho signalu - jak fyzicky z kytary, tak zesilene input gainem. Kdyz se zapne bright (bez nej to skoro nema smysl), tak se to zase trochu vic nasyti. Ale je pravda, ze zatim jsem to ladil charakterem spis rockovejsi. Ono pridat vetsi zkresleni a zaroven tomu zachovat nejakou dynamiku a plnost uz pak prestava byt sranda:) Ale asi to casem zkusim jeste vytunit.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4891
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od Amorph »

Jo a dost velky vliv na uroven zkresleni a celkovy charakter ma pre eq.

Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 165
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od fikus »

Hmm tak mě ho doma Reaper nevidí...

Odpovědět