Vlastni VST ampsimulator

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4893
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od Amorph »

Aktuální verze:
https://www.dropbox.com/s/eppr9og8jwqik ... .vst3?dl=0

A zase jedna ukázka. Se zvukem už jsem docela spokojen, takže je čas začít dělat na GUI:)

https://www.dropbox.com/s/xirga6gti6r7p ... 3.mp3?dl=0

Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 165
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od fikus »

Ta ukázka zní dobře,zkusím.

vasek
Příspěvky: 2193
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od vasek »

Tak jsem se k tomu konečně dostal. Na nekomerční one-man projekt je to určitě pecka. Dělá to prostě, co má :-)
Nijak jsem to zatím neporovnával s jinými produkty, takže jen pár postřehů:
- bavilo mě to spíš s menším gainem, s vyšším už to začíná působit trochu uměle
- dvě sekce EQ jsou super, akorát bych seřadil ovládání (aby to kytaristi pochopili) takto: EQ pre / GAIN / EQ post
- v módu dyna-bright 0 lze použít pro zkreslování čehokoliv (např. zpěvu)
- GUI je potřeba, kytaristi jsou na to prostě zvyklí, tak jsem zvědav, jak to bude vypadat
- do budoucna bych uvítal možnost přepnutí charakteru zkreslení "TS" - tzn. jemnější zrno

Tak zatím a držím palce!

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4893
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od Amorph »

Super, díky za test! Co se týče pořadí sekcí, tak uvnitř to funguje v zásadě tak jak píšeš - PreEQ, za nim je drive sekce a pak PostEQ. Až na to, že při zapnutém dyna-bright se přidává další sekce zkreslení na středovém a výškovém pásmu PreEQ a ta je ovlivněna jednak gainem a jednak dynamicky envelopefollowerem na vstupu - a ten je ovlivňovaný input gainem. Proto jsem gain a input gain dal k sobě. Ale nakonec asi uvidim, jak mi to bude vizuálně fungovat, až udělám to GUI. Přepnutí na TS nevim, to je asi spíš na další plugin:)

jammix
Příspěvky: 591
Registrován: 02 črc 2015 23:10

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od jammix »

ja som si vyskušal ten plugin s výstupom na moj tranzistorový zosilnovač reproduktor alnico jensen ponevač tube amplifier mam daleko
a porovnaval som to s niektorými boss pedalmi DS 1 bol pomerne podobný , . zdalo sa mi že frekvenčne je trošku mimo a je treba vela snahy to dorovnať . máš tam nejakú frekvenciu na stredoch ktorá je až príliš a možno až priveľa basov.
Ja som samozrejme tube purista .. a nemožem podporovať niečo ako skreslenie v digitále. dosť že občasnú krízu riešim hrou na tranzistor analog . Som si istý že aj ten najlacnejší analog pedal by urobil lepšiu prácu a kvalitu zvuku ako vst .
ale fandim pokusu možno to niektorým vyhovuje. 8)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4893
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od Amorph »

dík za vykoušení. Jen připomínám, že to má dva ekvalizery a další nastavení...

jammix
Příspěvky: 591
Registrován: 02 črc 2015 23:10

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od jammix »

možno by sa hodilo aby aspon pre stredove pásmo bola možnosť nastaviť frekvenciu učinku .
implementované korekcie nestačily , samozrejme dá sat o korigovať následným eq pluginom .

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4893
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od Amorph »

Takze tady je prvni verze s GUI. A je to VST2 64bit. Trosku jsem jeste upravil gainstaging a jsou pridane parametry Tight ("zkracuje zkresleni"), Body (pridava sude harmonicke) a Presence (pridava liche harmonicke, ale zatim dost nevyrazne, to budu jeste ladit).

https://www.dropbox.com/s/do5sr7cwm6lbq ... 4.dll?dl=0
RockAmp1.png

vasek
Příspěvky: 2193
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od vasek »

Vypadá to jak skříňka z nějaké fantasy hry. Ovládání musí být jasný i bez dovysvětlení (což není). Mrňavý knoby kvůli nevyužitýmu místu.
Toť zpětná vazba ode mě.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4893
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od Amorph »

Ahoj, takže nová verze - předělané GUI i nové featury. Budu rád, když to někdo vyzkouší a za každý feedback.
Linda-Rockamp33-1.png
a tady je plugin (VST2 64bit)
https://www.dropbox.com/s/k5m8uhvx4u0sc ... 4.dll?dl=0

vasek
Příspěvky: 2193
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od vasek »

No tak tohle už je někde jinde :-) Název Linda je taky OK.
Nechci nic slibovat, ale bude se snažit to testnout. Takhle od stolu mě napadá:
- input a output knoby se klidně můžou zmenšit, jejich důležitost je malá
- jestli správně chápu sekci vlevo dole (chorus/flanger?), tak bych "delay" přejmenoval na "color"
- na první dobrou mě nenapadá, jaký je rozdíl mezi "fat" a "body"

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4893
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od Amorph »

ahoj, dik! No input a output bych nesouhlasil, dulezitost je velka. Jo sekce MOD je chorus/flanger/vibrato, sice se nekdy pouziva color, ale realne to JE delay a me to sedi lip, no uvidis az to vyzkousis, muze byt i pomerne dlouhy (asi az 50ms).

FAT pridava sude harmonicke, kdezto BODY pridava takove stredove nasyceni. Mozna by se melo BODY jmenovat jinak a FAT by se melo jmenovat BODY:) Kdyby te neco napadlo, co bude sedet lip, dej vedet.

Jinak Delay je zatim takovej na prvni dobrou, budu ho jeste ladit (minimalne Delay parametr musim predelat z procent na milisekundy. A asi by to chtelo i moznost prepnout na tempo sync. Parametr Thresh jednak utlumuje vysky a basy a zvyraznuje stredy a jednak zkresluje feedback buffer.

A gate funguje tak, ze na vstupu je envelope follower, ktery ovlada lowpass filter. Neni to zatim nic sofistikovaneho, ale funguje to celkem pouzitelne. Nicmene problem to ma s tichymi vysokymi tony, ktere to moc zere, to budu casem taky jeste resit.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od Stan »

Premyslis o Mac verzi?

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4893
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od Amorph »

Obavam se, ze ta se musi buildovat na Macu, takze prakticky ne.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od Stan »

:cry:

Odpovědět