Vlastni VST ampsimulator

Ostatní audio software, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4735
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od Amorph »

Začínám psát vlastní amp simulátor. Kdyby to chtěl někdo vyzkoušet, tak tady je ke stažení taková hodně early verze. Zatím bez GUI - je potřeba přepnout na generic editor. A zatím jen VST3, 64bit a 44100Hz, mono. Budu rád za nějaký feedback:)

https://www.dropbox.com/s/53ht0evdnfi0w ... .vst3?dl=0

a malá ukázka, kterou nahrál nixx (díky:)
https://www.dropbox.com/s/ag1xonx3x2kzr ... 2.mp3?dl=0

vasek
Příspěvky: 1959
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od vasek »

Zkusil bych, ale nevím, jak to rozchodit v Bandlabu.


vasek
Příspěvky: 1959
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od vasek »

To jsem taky našel, ale nic... Chápu správně, že pod pojmem "install" je v tomto případě prosté nakopírování? Soubor s příponou .vst3 jsem nikdy neviděl, vždycky jen .dll.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4735
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od Amorph »

jj, jen nakopirovat. Je to VST3, to se musi nakopirovat do toho konkretniho adresare C:\Program Files\Common Files\VST3

vasek
Příspěvky: 1959
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od vasek »

Tak bohužel, nepovedlo se.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4735
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od Amorph »

pokud se nacte tak by to melo byt v nabidce pluginu v kategorii Other

Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 130
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od fikus »

V Reaperu se taky nezobrazí v nabídce.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4735
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od Amorph »

tak jsem zkusil nainstalovat Reaper a plugin tam vidim. Je potreba ho nakopirovat do slozky C:\Program Files\Common Files\VST3 a tu pak mit teda nastavenou v cestach pro VST pluginy v Reaperu - v Options/Preferences/VST A plugin se jmenuje AGain VST3. Pripadne dat re-scan. Akorát jsem zjistil, ze reaper i na mono stope procesuje pluginy jako stereo, coz muj pugin do praveho kanalu zatim dava sum a je treba dat panorama doleva:) Jeste dodavam, ze je to 64 bit verze Reaperu. Nevim, jestli 32bit verze umi 64bit pluginy.

Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 130
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od fikus »

Vše jsem takto samozřejmě udělal ale nemám ho tam...Reaper mam 64bit

https://ibb.co/C7TwqBr

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 768
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od nixx »

Mně to v Reaperu funguje normálně... zvláštní

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4735
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od Amorph »

aktualni verze apmsimu - už umí i stereo a libovolnou samplerate. Lze nastavit input gain, pre a post eq, gain, 3 mody zkreslení a bright switch.
https://www.dropbox.com/s/53ht0evdnfi0w ... .vst3?dl=0

krátká ukázka
https://www.dropbox.com/s/l205wl8mvhw9u ... 9.mp3?dl=0

Ještě dodám, že je to jen ampsim a je potřeba za to zapojit ještě simulaci repra - takže např. toto http://www.vst4free.com/free_vst.php?pl ... IR&id=1790

Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 130
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od fikus »

Mě to prostě nejde ani doma v Reaperu,rád bych to testnul...ani tuto novou verzi Reaper nevidí :x vst2 by nešla udělat? :lol:

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4735
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od Amorph »

divny no. Casem asi udelam i vst2.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4735
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Vlastni VST ampsimulator

Příspěvek od Amorph »

jeste jeden pokus, v menu Options-Preferences-Plugins-VST zkus dát Clear cache/re-scan

Odpovědět