VST Piano synteza

Ostatní audio software, obecná diskuse
elektri

Příspěvek od elektri »

I jako SF2 seženete dobré malé piana a bude to mít určitě 100x lepší zvuk než ty syntézy.
Ten Pianoteq se mi taky moc nelíbil, když jsem zkoušel demo.
Nejlepší je asi fakt najít nějaké objemově malé piano v jakémkoliv formátu a překonvertovat si to pro svůj sampler.

fova

Příspěvek od fova »

Najit slusne SF2 free piano jsem zkousel hoooodne dlouho a zadne jsem nenasel. Vsechno to znelo prilis umele/elektronicky. Nejvetsi, co jsem si stahl byl 100MB SF2 sampl od Warrena Trachtmana http://www.trachtman.org/ragtime/, ale ani to me nenadchlo.

Mozna, ze za penize se da neco slusneho sehnat.

Prehraval jsem to na tomto playeru
http://www.rgcaudio.com/sfzfaq.htm
protoze nemam Soundblaster

nathanael

Příspěvek od nathanael »

Cyril: já ani tak dlouho na načtení samplů nečekám - přibližně 10-20 sekund u Ivory, to není tak hrozné...spíš bych tohle potřeboval, jak jsem psal, abych mohl někdy po reinstalaci systému instalaci Ivory odložit, když se mi do toho nechce a mít nějakou malou náhradu, když si chci jentak zahrát...je fakt to co říkáš s tou barvou, ono by to asi na seriozní práci nefungovalo, to jak si to představuji...

nathanael

Příspěvek od nathanael »

fova: jo, také bych neřekl, že se Ivory načítá nějak dlouho - ale určitě se dlouho instaluje...mě teď například píše, že je poškozená instalace a nějaká piána proto nejdou a musim to přeinstalovat...vůbec se mi do toho nechce, tak se koukám po alternativě...

a ty samply od toho Trachtmana - když tě to nenadchlo, tak to chápu tak, že tamto HQ free piano se ti líbí víc?

nathanael

Příspěvek od nathanael »

díky všem za další tipy - vidím, že asi budu muset stejně sáhnout po něčem sampl-based, když ta syntéza je horší, tak jí radši nechám být...

elektri

Příspěvek od elektri »

Já používám nějaké free samply "Maestro Concert Grand" má to skoro 1GB, je nahráno v několika vrstvách, prostě pohoda.

Bohužel se to na netu už nějak nedá sehnat, existuje jen jeden link a z něj jsem to tahal pomalu 2 dny, takže to v nejhorším můžu někam hodit, pokud bude zájem.

fova

Příspěvek od fova »

nathanael píše:a ty samply od toho Trachtmana - když tě to nenadchlo, tak to chápu tak, že tamto HQ free piano se ti líbí víc?
To HQ Piano povazuji za hodne povedene. V nahravce s vice nastroji se jeho nectnosti ztrati a dalo by se pouzit do studiove nahravky.
Rozhodne doporucuji ho nainstalovat a vyzkouset.
Pokud bych Ivory dal 90 bodu ze 100 moznych (kde 100 bodu ma skutecne piano), tak ten Sampletank by mel treba 75 bodu.
nathanael píše:díky všem za další tipy - vidím, že asi budu muset stejně sáhnout po něčem sampl-based, když ta syntéza je horší, tak jí radši nechám být...
Ja jsem presvedceny o tom, ze synteza NEMUZE dosahnout kvality zvuku samplovaneho piana.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

fova píše:
nathanael píše:a ty samply od toho Trachtmana - když tě to nenadchlo, tak to chápu tak, že tamto HQ free piano se ti líbí víc?
To HQ Piano povazuji za hodne povedene. V nahravce s vice nastroji se jeho nectnosti ztrati a dalo by se pouzit do studiove nahravky.
Rozhodne doporucuji ho nainstalovat a vyzkouset.
Pokud bych Ivory dal 90 bodu ze 100 moznych (kde 100 bodu ma skutecne piano), tak ten Sampletank by mel treba 75 bodu.
nathanael píše:díky všem za další tipy - vidím, že asi budu muset stejně sáhnout po něčem sampl-based, když ta syntéza je horší, tak jí radši nechám být...
Ja jsem presvedceny o tom, ze synteza NEMUZE dosahnout kvality zvuku samplovaneho piana.
ja vlastnim Truepianos aj kopec GB kniznic a je pravda, ze na TP si clovek fakt zahra. vacsina GB pian co poznam, maju 10 a viac dynamickych vrstiev, ale pri hre mam dojem, akoby tam boli ledva dve. hociktora Yamaha Clavinova s par desiatkami MB by im nakopla prdel.
treba vsak zobrat do uvahy ucel. ak niekto sklada vaznu pianovu muziku, potrebuje TOP produkty (Ivory, Galaxy II - mimochodom mi pride najlepsi, NI AP...), ktore maju nekompromisny zvuk aj hratelnost. vsetci ostatni mozu ist do kompromisu. Physical Modeling je bezkonkurencny len na zive hranie

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

co byste doporucili na upright a obecne 'popova' piana? ja naopak pro svoje ucely nemusim grand piana, jak jsem zjistil.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

vyslovene upright robi malokto. mam nejaky od Sampletekk, ale hratelnost nic moc

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

najlepsi upright ktory som pocul je tento, co sa tyka mojho vkusu...

http://www.soundengine.com/html/product ... sAKAI.html

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

Poshook píše:vyslovene upright robi malokto. mam nejaky od Sampletekk, ale hratelnost nic moc
a nejaka piana (ne grand kridla), co nezni jako z koncertniho salu?

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

Brooklyn / juanita juarez píše:co byste doporucili na upright a obecne 'popova' piana? ja naopak pro svoje ucely nemusim grand piana, jak jsem zjistil.
Juanita, ma to bejt striktne akusticky a nebo bys vzal i lehce "synth" piano. Skvela POP piana jsou ve starej romplerech. napr knihovny ze starsich synth/sampleru Ensoniq ty producenti ve statech pouzivaj doted. Tam myslim ze bys urcite nasel. popr slavny house piana ze starsich KORG M1 a pod. Tyhle znej akusticky ale pritom maj modernejsi barvu a lip se snima pracuje nez s obrima knihovnama striktne realnejch klaviru.

pak je jeste otazka jestli hledas velky kridlo nebo mensi piano.

.

peteness

Příspěvek od peteness »

s elektronickou hudbou se dobre poji Luxonix Ravity. I stringy tam zneji maximalne synteticky. Presny opak realnych samplu.

http://www.luxonix.com/home/downloads/r ... _patch.mp3

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

2 nathanael: chapu presne tvuj problem, dlouho sem pouzival The Emeror v GS3, ale uz mi fakt lezlo krkem to neustaly tahani samplu a rewire mod (+ silena zatez na comp).

Podle me je zatim nejlepsi The Grand 2 - je to na 1 DVD, taha se to ve full modu cca 10sec, v eco cca 5sec a i tam to jde - tj. na kraveni jedu v eco modu a pri renderingu prepinam na full.

Jinak jsem sel do ofiko SampleTank 2.5 a dostl k tomu super set pian, maji v prumeru 1-20MB a skrze engine hraji super.

Pianoteq jsem zkousel, ale nesedi mi - asi podobne jako fova, u piana chci hutny zvuk 300kg stroje :)

Jinak ja osobne mam dig. piano, tj. pokud chci jenom naladove brnkat, tak ani nezapinam comp a pokud chci fakt atmosferu, tak mam ted Petrofa grada, tj. na ten saham jen v pripade opravdu vazneho nedostatku 300kg tlaku....

Moje doporuceni je urcite The Grand 2, sice jen 2 piana, ale zatim mi sedly snad do kazdeho mixu.

Odpovědět