VST Piano synteza
VST Piano synteza
Potřeboval bych nějakou skladnou alternativu k Ivory, které mám. Vím o jediném slušném (a asi nejlepším) syntetickém piánu a to je Pianoteq. Chtěl bych ale odzkoušet i nějaké alternativy k Pianoteq, ale nic jsem nenašel.
Poradíte prosím někdo pár kousků?
Poradíte prosím někdo pár kousků?
Naposledy upravil(a) nathanael dne 04 srp 2007 22:38, celkem upraveno 1 x.
4Front True Pianos: http://www.truepianos.com/
Zkušenost s tím osobně nemám, ale podle recenzí to zvukově není úplně nejlepší, ovšem pekelně dobře se na to prý hraje - když si dobře nastavíš velocity podle tuhosti svých klapek.
Zkušenost s tím osobně nemám, ale podle recenzí to zvukově není úplně nejlepší, ovšem pekelně dobře se na to prý hraje - když si dobře nastavíš velocity podle tuhosti svých klapek.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-
To jsem byl asi ja, koho Pytkin myslel
A jak ted ctu, tohle tema...
http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... c&start=15
...tak se Pianoteq nelibil vice lidem. Pri skladani vice tonu do harmonickeho celku tam dochazi k nejakym zvukovym nesrovnalostem.

Nemam rad popova nebo rockova piana, ale zvuk identicky s koncertnim kridlem, ktery je schopen zahrat klasiku. V tom se ale lisim od spousty lidi tady na foru. Pianoteq me osobne nesplnuje tyhle pozadavky.fova píše:Ja jsem z toho tedy tak nadseny nebyl. Je to dost zastreny zvuk. NI je IMO o tridu lepsi a pritom stoji take pres 250 EUR
To spis tohle se mi zda zajimavejsi vzhledem k tomu, kolik to stoji:
http://www.vstdev.com/absolutb200.asp
Cena je 90 EUR, coz je skoro zadarmo.
A jak ted ctu, tohle tema...
http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... c&start=15
...tak se Pianoteq nelibil vice lidem. Pri skladani vice tonu do harmonickeho celku tam dochazi k nejakym zvukovym nesrovnalostem.
Naposledy upravil(a) fova dne 05 srp 2007 00:01, celkem upraveno 1 x.
fova: no já vim, že pianoteq neni Ivory, vždyť jsme se o tom v nějakém tom tématu bavili...ale piáno tohohle druhu nechci jako náhradu za Ivory, ale jako nenáročný (na místo) doplněk, co můžu rychle použít ve skladbě, kde zapadne do celku - když ta skladba nebude postavená výhradně na piánu, tak to poslouží dobře a o to mi také jde...
když někdy přeinstaluji systém+zformátuji hdd, tak je potom utrpení znovu instalovat Ivory (včetně toho Italian Grand přídavku - dalších 5 DVD) a někdy bych to rád odložil a hrál si jentak na nějaké vst piáno, kde mám zatím jenom nejaké fm simulace e-piána v různých synthech, ale čistě simulaci klasického piána nemám...není úplně nemožné nejdřív něco na rychlo zaimprovizovat na nějakou tuhle virtuální simulaci a potom to začas přehodit na Ivory...
no, předpokládám, že ty také nevíš o ničem jiném, než o těch dvou, co tady byly uvedeny...
když někdy přeinstaluji systém+zformátuji hdd, tak je potom utrpení znovu instalovat Ivory (včetně toho Italian Grand přídavku - dalších 5 DVD) a někdy bych to rád odložil a hrál si jentak na nějaké vst piáno, kde mám zatím jenom nejaké fm simulace e-piána v různých synthech, ale čistě simulaci klasického piána nemám...není úplně nemožné nejdřív něco na rychlo zaimprovizovat na nějakou tuhle virtuální simulaci a potom to začas přehodit na Ivory...
no, předpokládám, že ty také nevíš o ničem jiném, než o těch dvou, co tady byly uvedeny...
Naposledy upravil(a) nathanael dne 05 srp 2007 10:55, celkem upraveno 1 x.
Ja tu netlacim Ivory za kazdou cenu. Spise jsem chtel upozornit na to, ze Pianoteq ma podle me sve mouchy v kvalite zvuku a zda se, ze i v harmonicke skladbe tonu, coz ti muze nadelat paseku ve vysledne nahravce.
O par prispevku vyse tvrdis, ze je to nejlepsi simulace piana, tak jsem na to chtel reagovat.
O jinem produktu zalozenem na synteze ted nevim.
Velmi slusne sample based piano zdarma se da ziskat, pokud si nainstalujes free verzi Sampletanku a dohrajes si do toho HQ Free Piano. Mrkni se na www.sampletank.com. Vyzaduje to registraci pres web, ale neni to takovy bumbrdlicek jako Ivory.
O par prispevku vyse tvrdis, ze je to nejlepsi simulace piana, tak jsem na to chtel reagovat.
O jinem produktu zalozenem na synteze ted nevim.
Velmi slusne sample based piano zdarma se da ziskat, pokud si nainstalujes free verzi Sampletanku a dohrajes si do toho HQ Free Piano. Mrkni se na www.sampletank.com. Vyzaduje to registraci pres web, ale neni to takovy bumbrdlicek jako Ivory.
No je pravda ze je naprostej vopruz cekat nez se nactou samply po zapnuti projektu... Takze pouzit syntezu, ktera je dostupna okamzite, a na zaver ji nahradit samplama se mi zda jako dobrej napad. Problem vidim v tom, ze, alespon me, inspiruje pri skladani i barva zvuku a vlastnosti tech samplu, a mozna bych timhle postupem o neco prisel... ale pri klasicteji orientovany hudbe asi zadnej problem...
To free piano ze Sampletanku prilezitostne pouzivam a je fakt dobre (alespon podle me), na to, jak je to male.
Jinak moje osobni zkusenost s Ivory je, ze je velmi rychle, na to jak je obrovske.
Ted jsem to schvalne vyzkousel a od kliknuti na ikonu Sonaru na plose trva 25 vterin nez se to spusti a mohu zacit hrat na klapky pres Ivory.
Pak jsem si nechal naloadovat jiny zvuk s desetivrstvym samplem (jeden z nejvetsich, co tam jsou) a mel jsem ho k pouziti pripraveny za 40 sekund.
Muj pocitac pritom neni zadne velko delo - dvoujadrove Pentium D930, 1MB RAM.
Takze rychlost nacitani mi neprijde jako nejvhodnejsi argument proti sample based pianum.
Jinak moje osobni zkusenost s Ivory je, ze je velmi rychle, na to jak je obrovske.
Ted jsem to schvalne vyzkousel a od kliknuti na ikonu Sonaru na plose trva 25 vterin nez se to spusti a mohu zacit hrat na klapky pres Ivory.
Pak jsem si nechal naloadovat jiny zvuk s desetivrstvym samplem (jeden z nejvetsich, co tam jsou) a mel jsem ho k pouziti pripraveny za 40 sekund.
Muj pocitac pritom neni zadne velko delo - dvoujadrove Pentium D930, 1MB RAM.
Takze rychlost nacitani mi neprijde jako nejvhodnejsi argument proti sample based pianum.