VST Piano synteza

Ostatní audio software, obecná diskuse
nathanael

VST Piano synteza

Příspěvek od nathanael »

Potřeboval bych nějakou skladnou alternativu k Ivory, které mám. Vím o jediném slušném (a asi nejlepším) syntetickém piánu a to je Pianoteq. Chtěl bych ale odzkoušet i nějaké alternativy k Pianoteq, ale nic jsem nenašel.
Poradíte prosím někdo pár kousků?
Naposledy upravil(a) nathanael dne 04 srp 2007 22:38, celkem upraveno 1 x.

Shodan

Příspěvek od Shodan »

4Front True Pianos: http://www.truepianos.com/

Zkušenost s tím osobně nemám, ale podle recenzí to zvukově není úplně nejlepší, ovšem pekelně dobře se na to prý hraje - když si dobře nastavíš velocity podle tuhosti svých klapek.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

nathanael

Příspěvek od nathanael »

Shodan: diky za tip...ale pár alternativ by se ještě hodilo ;)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

hladas sample alebo syntezu ?

ak sample , tak v giga formate su toho tony .. a trebars bosendorfer je fakt skvely ..

nathanael

Příspěvek od nathanael »

Pytkin: hledam syntezu, sampl-based reseni mam/znam plno (prave, toho je tony)...zatim tedy mam tipy na pinoteq a ten truepianos, ale chtel bych na vyber z vice programku, porovnat ceny a tak dale...vis o nejake dalsi synteze?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

nathanael : nie .. na pianoteq som cital v SOS chvalu.. tu to niekto hanil ..

nathanael

Příspěvek od nathanael »

Pytkin: ale pianoteq tu nikdo zase tak moc nehanil pokud vim, je to asi nejlepsi simulace piana...ale ja chci stejne vice variant, tak prosim, pokud vis dalsi vstcka tohoto druhu, sem s tim...

fova

Příspěvek od fova »

To jsem byl asi ja, koho Pytkin myslel :oops:
fova píše:
zajíc zvědavec píše:Zkuste mrknout na tohle:

http://www.pianoteq.com/
Ja jsem z toho tedy tak nadseny nebyl. Je to dost zastreny zvuk. NI je IMO o tridu lepsi a pritom stoji take pres 250 EUR

To spis tohle se mi zda zajimavejsi vzhledem k tomu, kolik to stoji:

http://www.vstdev.com/absolutb200.asp

Cena je 90 EUR, coz je skoro zadarmo.
Nemam rad popova nebo rockova piana, ale zvuk identicky s koncertnim kridlem, ktery je schopen zahrat klasiku. V tom se ale lisim od spousty lidi tady na foru. Pianoteq me osobne nesplnuje tyhle pozadavky.

A jak ted ctu, tohle tema...

http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... c&start=15

...tak se Pianoteq nelibil vice lidem. Pri skladani vice tonu do harmonickeho celku tam dochazi k nejakym zvukovym nesrovnalostem.
Naposledy upravil(a) fova dne 05 srp 2007 00:01, celkem upraveno 1 x.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

nathanael : ine nepoznam ..

nathanael

Příspěvek od nathanael »

fova: no já vim, že pianoteq neni Ivory, vždyť jsme se o tom v nějakém tom tématu bavili...ale piáno tohohle druhu nechci jako náhradu za Ivory, ale jako nenáročný (na místo) doplněk, co můžu rychle použít ve skladbě, kde zapadne do celku - když ta skladba nebude postavená výhradně na piánu, tak to poslouží dobře a o to mi také jde...
když někdy přeinstaluji systém+zformátuji hdd, tak je potom utrpení znovu instalovat Ivory (včetně toho Italian Grand přídavku - dalších 5 DVD) a někdy bych to rád odložil a hrál si jentak na nějaké vst piáno, kde mám zatím jenom nejaké fm simulace e-piána v různých synthech, ale čistě simulaci klasického piána nemám...není úplně nemožné nejdřív něco na rychlo zaimprovizovat na nějakou tuhle virtuální simulaci a potom to začas přehodit na Ivory...

no, předpokládám, že ty také nevíš o ničem jiném, než o těch dvou, co tady byly uvedeny...
Naposledy upravil(a) nathanael dne 05 srp 2007 10:55, celkem upraveno 1 x.

fova

Příspěvek od fova »

Ja tu netlacim Ivory za kazdou cenu. Spise jsem chtel upozornit na to, ze Pianoteq ma podle me sve mouchy v kvalite zvuku a zda se, ze i v harmonicke skladbe tonu, coz ti muze nadelat paseku ve vysledne nahravce.

O par prispevku vyse tvrdis, ze je to nejlepsi simulace piana, tak jsem na to chtel reagovat.

O jinem produktu zalozenem na synteze ted nevim.
Velmi slusne sample based piano zdarma se da ziskat, pokud si nainstalujes free verzi Sampletanku a dohrajes si do toho HQ Free Piano. Mrkni se na www.sampletank.com. Vyzaduje to registraci pres web, ale neni to takovy bumbrdlicek jako Ivory.

nathanael

Příspěvek od nathanael »

fova: Jasně, v pohodě, já také netvrdím, že za každou cenu tlačíš Ivory ;)
Mám Ivory moc rád, je to paráda, ale prostě ta velikost...

Díky za tip na to HQ Free Piano - hmm, má to 12 MB + sampletank free 12 MB, to by mohlo být to, co hledám - má to málo. Odzkouším, díky.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

co tak grand 2 .. to nainstlaujes za chvilu ..

Cyril

Příspěvek od Cyril »

No je pravda ze je naprostej vopruz cekat nez se nactou samply po zapnuti projektu... Takze pouzit syntezu, ktera je dostupna okamzite, a na zaver ji nahradit samplama se mi zda jako dobrej napad. Problem vidim v tom, ze, alespon me, inspiruje pri skladani i barva zvuku a vlastnosti tech samplu, a mozna bych timhle postupem o neco prisel... ale pri klasicteji orientovany hudbe asi zadnej problem...

fova

Příspěvek od fova »

To free piano ze Sampletanku prilezitostne pouzivam a je fakt dobre (alespon podle me), na to, jak je to male.

Jinak moje osobni zkusenost s Ivory je, ze je velmi rychle, na to jak je obrovske.
Ted jsem to schvalne vyzkousel a od kliknuti na ikonu Sonaru na plose trva 25 vterin nez se to spusti a mohu zacit hrat na klapky pres Ivory.
Pak jsem si nechal naloadovat jiny zvuk s desetivrstvym samplem (jeden z nejvetsich, co tam jsou) a mel jsem ho k pouziti pripraveny za 40 sekund.
Muj pocitac pritom neni zadne velko delo - dvoujadrove Pentium D930, 1MB RAM.

Takze rychlost nacitani mi neprijde jako nejvhodnejsi argument proti sample based pianum.

Odpovědět