Waldorf iPad Synthesizer

Ostatní audio software, obecná diskuse
MDudas

Re: Waldorf iPad Synthesizer

Příspěvek od MDudas »

EXCOM píše:podla MDudasa je co amater to blbec..
po Pytkinovom upozorneni som sa opravil. :oops:
ale az si pojdete kupit do obchodu DVD prehravac alebo televizor, tak sa pozorne pozrite okolo seba, co robi kupna sila masy...

bassline

Příspěvek od bassline »

MDudas píše:dendy, piece on you .... 8) skus najprv pozornejsie citat a potom sa navazat do druhych.
Hovorilo sa o tomto:
Nerozumiem tejto ere, kde sa hudobny soft vyvija pre telefony a podobne miniaturne zariadenia.
Mas pocit, ze je to o iPade ?
No mal som na mysli aj iPad. Proste nechapem co je take super skladat hudbu na tak malych pristrojoch. Ved to sa nemoze rovnat pohodliu a zazemiu toho, ak robis na velkom monitore s normalnou klavesnicou a mysou...Neskusal som nikdy na tychto zariadeniach hudbu tvorit, takze iba pisem moje dojmy z predstav, ako by to asi prebiehalo :)...A vobec ma to nelaka, vymenit to za to pohodlie co mam na PC :)

dendy

Příspěvek od dendy »

bassline: ano k otazke midi - jasne ipad ma plnu podporu midi v jadre takze ked to podporuje synth (drviva vacsina podporuju) vies ho ovladat ... midi do ipadu/iphonu dostanes bud cez usb midi rozhrania (je ich hromada podporovanych) alebo krasne funguje midi over wifi...

k zvuku - to uz je na polemiku.. samozrejme ty ako hw nadsenec neuznas ani nahodou ze by nieco mohlo hrat rovnako dobre ako "zelezo" to je mi jasne :-)) nlog som povedal ako jeden priklad - je kopa dalsich co hraju lepsie (animoog, sunrizer, addictive synth, alechemy, iSyn, korg iMS20...) ...

a k tomu koho coho bavi - vies na jednej strane hovorit robit si o niecom predstavu len z rozpravania alebo toho co kto precita na nete nieje uplne spravne ... pri tak kreativnej cinnosti ako je tvorba hudby proste clovek musi to chytit do ruky, realne si to odskusat, az potom by si mal na to spravit nazor... tym nechcem povedat ze som presvedceny ze potom by ta to chytilo - nie... pre mna ma vyznam aj ipad/iphone, aj komp (pri tvorivom procese)... ani jedneho by som sa nevzdal, kazde ma svojim sposobom pre mna nenahraditelny prinos... predtym iphone a teraz ipad ma pre mna velky vyznam ako taky kvazi "skicak" napadov a hrubej kostry tracku, ked z najroznejsich dovodov nemozem/nechcem sediet za kompom... okrem toho multitouch screen je pri tvorbe naozaj realne OVELA intuitivnejsie a efektivnejsie ovladanie nez mys a klavesnica... to j e bez debaty...

len sa neblokuj voci veciam o ktorych si myslis, na zaklade toho co si niekde precital, ze by ti nic nepriniesli :-)) viem co hovorim pretoze sam tu chybu obcas robim... a potom casto lutujem, ze som danu vec realne nevyskusal davno pretoze.. ako povedal jeden mudry clovek - najvacsim nepriatelom teorie je prax :-)

dendy

Příspěvek od dendy »

EXCOM píše:tak hadam aj Virus sa objavi na iPad 8)
toto je inak podla mna vazne len otazka casu.... access je velmi progresivna firma a myslim ze tento segment trhu si ujst nenechaju... cudoval by som sa ak by sa uz u nich nieco nekuchtilo potajme :-)

bassline

Příspěvek od bassline »

dendy píše:
k zvuku - to uz je na polemiku.. samozrejme ty ako hw nadsenec neuznas ani nahodou ze by nieco mohlo hrat rovnako dobre ako "zelezo" to je mi jasne :-))
Ale nie, to mas o mne mylny nazor :-)...ale to je zas na dlhu a inu debatu. Proste jasne ze su TOP pluginy ktore nespochybnujem a je to hlavne vec toho ake zvuky porovnavas a pouzivas, o schopnostiach, atd.

K tomu zvuku - prenasa sa z ipadu zvuk zo synthu cez USB ? Da sa to normalne integrovat do DAW v PC ako externy HW modul ?
dendy píše: a k tomu koho coho bavi - vies na jednej strane hovorit robit si o niecom predstavu len z rozpravania alebo toho co kto precita na nete nieje uplne spravne ... pri tak kreativnej cinnosti ako je tvorba hudby proste clovek musi to chytit do ruky, realne si to odskusat, az potom by si mal na to spravit nazor... tym nechcem povedat ze som presvedceny ze potom by ta to chytilo - nie... pre mna ma vyznam aj ipad/iphone, aj komp (pri tvorivom procese)... ani jedneho by som sa nevzdal, kazde ma svojim sposobom pre mna nenahraditelny prinos... predtym iphone a teraz ipad ma pre mna velky vyznam ako taky kvazi "skicak" napadov a hrubej kostry tracku, ked z najroznejsich dovodov nemozem/nechcem sediet za kompom... okrem toho multitouch screen je pri tvorbe naozaj realne OVELA intuitivnejsie a efektivnejsie ovladanie nez mys a klavesnica... to j e bez debaty...

len sa neblokuj voci veciam o ktorych si myslis, na zaklade toho co si niekde precital, ze by ti nic nepriniesli :-)) viem co hovorim pretoze sam tu chybu obcas robim... a potom casto lutujem, ze som danu vec realne nevyskusal davno pretoze.. ako povedal jeden mudry clovek - najvacsim nepriatelom teorie je prax :-)
No tak niekedy aj predstava staci na to, aby si vedel do coho ides. Nemusis mat vzdy s tym priamu skusenost. Proste pracujem stylom, kde skice nevyrabam (nebavi ma to). Ale priamo zacnem tvorit v DAW. Proste mat po ruke uz hned tie zvuky ktore potrebujem a hned na nich tvorit. Mam rad vela priestoru okolo seba pri tvorivej cinnosti a to sa tyka aj plochy v DAW. Mam jeden monitor, ale taka praca na dvoch musis byt fakt luxus - mas vsetko prehladne, vsetko vidis, nemusis prepinat ziadne okna. Ale ked si predstavim ze by som zrazu mal vidiet aranz na nejakej obrazovke, ktora je tak mala, tak neviem neviem. Ale jasne, sto ludi sto chuti :) . Niekomu moze praca na malej pracovnej ploche vyhovovat...

dendy

Příspěvek od dendy »

bassline píše: K tomu zvuku - prenasa sa z ipadu zvuk zo synthu cez USB ? Da sa to normalne integrovat do DAW v PC ako externy modul
to zatial nie.... audio musis proste tahat cez zvukovku ... len midi ide cez wifi...

byw. podla toho ako pises o porovnavani velkej plochy vs. malej plochy mas fakt skreslenu predstavu o pointe toho preco je zabavne pracovat s takym zariadenim - to vobec nieje o tom :-))) to nieje ze som uchylny masochista ktoreho bavi prplat sa na 9" (ci dokonca 3.5")... poita je uplne niekde inde... ale v poriadku ved ja ti neberem ze pre teba to nemusi byt to prave... len potom sa ani nesnaz pochopit ere kde sa vyvija hudobny sw pre telefony a ine "miniaturne" zariadenia :-) ber to tak ze proste su ludia ktorych to nebavi, a su ludia ktorych to bavi a inspiruje - a prave pre noch sa taky soft vyvija...

na ten waldorf synth som zvedavy, citam ze sa na nom podiela tempo rubato - to je chlapik co robil aj nlog syth :-)

bassline

Příspěvek od bassline »

dendy: Pochopil som pointu toho. Proste mas interaktivne prostredie, kde priamo vsetko ovladas prstami. Vyhybas sa sprostredkovanemu ovladaniu cez mys a klavesnicku, takze by to malo posobit ze si viac vzity s tym prostredim...Urcite to je zaujimave, to zas nehovorim ze nie. Ale pre mna je proste zadrhel v tom, ze to je stale vsetko este na malej pracovnej ploche. Takze sa musis NEUSTALE pohybovat medzi jednotlivymi pohladmi aplikacie, nevidis vacsiu cast priamo. Ak by to vsetko fungovalo vo velkosti napr. 19'' monitora, to uz by bolo ine kafe. To by mohlo byt ozaj zaujimave, ak by som to napriklad mohol kombinovat aj s klavesnicou a mysou. Ze na realne prvky UI (knoby, fadery, atd.) by som priamo siahal na monitor, a ostatne funkcie by som mohol robit aj cez klavesnicu, mys. Tato predstava by sa mi dost pacila :). Na plnohodnotu pracu by som si to uz vedel predstavit.

Takze zaver: Nekritizujem myslienku toho, ta je urcite skvela. Ale prevedenie, ktore je zatial pre mna pre plnohodnotnu pracu ''miniaturne''.

dendy

Příspěvek od dendy »

no pockaj tak zase nehovor mi ze v Reaperovi mas NARAZ na obrazovke zobrazene aj track view, aj piano roll aj mixer .. to by si musel mat AKE rozlisenie a aky megamonitor aby sa to tam vsetko naraz voslo v pouzitelnom rozmere... ved aj tam sa prepinas medzi tymito 3 zakladnymi screenmi nie ?

btw. sorry za offtopic, ak chces kludne to tu premaz alebo sprav nove tema "vyhody a nevyhody miniaturnych DAW :-)"

a hlavne aby sme nemiesali 2 veci - jedna vec je kompletne daw v ipade, druha vec su tie standalone syntaky, tie uz na displayi iPadu su maximalne pouzitelne a prehladne ..

http://www.youtube.com/watch?v=OeRLboIef8c
http://www.youtube.com/watch?v=dvX41LKHgyc
http://www.youtube.com/watch?v=sM5TutLSZ9Y

pointa je proste v tom ze ked zrovna z nejakeho dovodu nemozes sediet za kompom.. mas pri sebe malicke maximalne prenosne zariadenie ktore si zoberes hocikam, ktore na baterky dost slusne dlho vydrzi.. kde si mozes tocit zvuky, pripravovat patche a presety .. a potom ked mas popripravovane, a prides ku kompu, pripojos cez midi, nahras do DAW .. jedoducho rozsiruje ti to moznosti, chapes ? take je podla mna rozumne vyuzitie..

bassline

Příspěvek od bassline »

dendy: Jasne, aj v Reaperovi som na 19'' monitore obmedzeny. Ale vidim toho viac, nez na obrazovke iPadu. Takze praca v nom je z hladiska velkosti pracovnej plochy viac pohodlnejsia.

Ved kam smeruje vyvoj dnesnych technologii ? Vsetko k ludskej prirodzenosti. Uzivatelske rozhrania vo vsetkych oblastiach sa snazia vyjst co najviac k tomu, aby posobili k uzivatelovi co najinteraktivnejsie, najjednoduchie, proste aby tam bol pocit vacsej prirodzenosti v tom ovladani urcitej technologie.

Podla mna iPad nastartoval vyvoj, ktory moze v dalekej buducnosti smerovat k nasledujucemu:

Aktualne mam v racku HW krabicky s fyzickym prevedenim - realne fyzicke prvky, pevna hw a sw architektura.
V buducnosti budu existovat namiesto nich zariadenia vo forme iPadu. Bude to display, v ktorom bude vsetko virtualne. Displaye budu mat rovnaku sirku a budu mat bocnice za ucelom prichytit ich do realneho racku. Zaroven bude tento display prisposobeny cisto pre beh audia, takze bude mat spickove prevodniky a spustu vystupov a vstupov v zadnej casti. Vykon bude prisposobeny pre narocne audio algoritmy.
Co chcem povedat - proste sa otocim k racku a tam budem vidiet v plnej realnej velkosti to iste, co vidim teraz - ale vo virtualnej podobne. V podobe, ktora uz dneska existuje vo forme iPadu, ale je zatial obmedzena na rozmery a fyzicke moznosti iPadu.

PS: kludne tuto temu rozdel :wink:

bassline

Příspěvek od bassline »

dendy píše: pointa je proste v tom ze ked zrovna z nejakeho dovodu nemozes sediet za kompom.. mas pri sebe malicke maximalne prenosne zariadenie ktore si zoberes hocikam, ktore na baterky dost slusne dlho vydrzi.. kde si mozes tocit zvuky, pripravovat patche a presety .. a potom ked mas popripravovane, a prides ku kompu, pripojos cez midi, nahras do DAW .. jedoducho rozsiruje ti to moznosti, chapes ? take je podla mna rozumne vyuzitie..
Ano, pokial robis hudbu aj mimo kompu a stacia ti obmedzenejsie moznosti prac. plochy, tak urcite to vyznam pre teba ma...

No ja tam vidim tie pointy dve - tuto co si teraz napisal (mobilita) a interaktivne ovladanie aplikacii.

Mna prave zaujima to interaktivne ovladanie. V spojeni s prostredim ktore pouzivam pre plnohodnotnu pracu teraz, by to bol tiez posun vpred.

bassline

Příspěvek od bassline »

EDIT:

Tak k tej pointe co si napisal. Zamyslel som sa nad tym este. Mas pravdu, predstava ze si zoberiem 'cast' zo svojho pracovneho hudobneho prostredia so sebou, moze byt zaujimava. Vpodstate to uz dneska aj existuje ako popisujes.
Ale chyba mi v tom proste zjednotenie toho celeho - napriklad mam oblubeny syntak ktory ma specificky zvuk a moznosti. Mam ho v racku, lebo sa mi dobre a prehladne ovlada. Ak by som chcel ist niekam von, napr. na dovolenku, nemozem si tento konkretny kus syntaku so sebou odniest. Mozem si ale kupit ipad a tam pouzit nejaky iny syntak - to by ma ale nebavilo, pretoze to je nastroj s inymi moznostami a inym zvukom. Nechce sa mi potom patlat s integraciou spat do DAW, kde musim zvuk nanovo ladit na mojom oblubenom syntaku. Nehovoriac o tom, ze dany syntak v iPade ani nemusi poskytovat rovnake moznosti syntezy oblubeneho syntaku.
Situacia by bola ale uplne ina, ak by som v racku mal display s oblubenym nastrojom a ten isty nastroj si mohol zobrat na dovolenku v malom prenosom displayi ako iPad. Integracia spat do DAW by bola uplne easy a hlavne by som mal ten isty zvuk, co v racku. V tomto pripade by ta mobilita pre mna bola taktiez velkym prinosom :).

bassline

Příspěvek od bassline »

No podla mna je fakt otazkou casu, kedy zacnu vznikat VAcka novej generacie - komplet multi-touch screen rozhranie. Nieco take uz v oblasti DJingu existuje:

Obrázek
Obrázek

Je to sice len kontroler, ale nevidim problem do toho integrovat aj audio a vyrobit tak nejaky komplet virtualny synth. Samozrejme vyhodou je, ze ta hardwarova cast by teoreticky mohla urcit charakter vystupneho zvuku, takze zariadenia od jednotlivych vyrobcov by sa mohli zvukovo viac lisit. Ak by pluginy od roznych vyrobcov behali stale v tej istej vystupnej HW audio casti (stale rovnaka fyzicka krabicka), asi by bol ten zvukovy rozdiel mensi.

dendy

Příspěvek od dendy »

no sak ale ved v com je rozdiel oproti ipadu ? :)) len to trochu inak vyzera :)) a ma to drevene bocnice .. pointa je a ista - touchscreen s aplikaciami (synthami) ja teda namiesto takejto nezmyselnej opachy s drevenymi imidzovymi bocnicami volim radsej tenky ultra prenosny tablet :)

no fakt je ze stale dufam ze raz spravi apple 15" ci dokonca 17" ipad :) pre nas fajnsmekrov :) to by bola tazka drsnota :)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

sorry, ale knob bude vzdycky knob, fader fader a nejaky svetylko na displeji s podivnou opozdenou reakci to nemuze trumfnout ;)

mdudas: kdyztak bud peace nebo piss, ale jinak s tebou docela souhlasim.

dendy

Příspěvek od dendy »

biscuit: yeah :) jasne, proti gustu ziaden disputat, to je podobne ako e-knihy vs. klasicke tlacene knihy...

ale o opozdenej reakcii by som rozhodne nehovoril, ziadne (badatelne) oneskorenie nieje ..

Odpovědět