Waldorf iPad Synthesizer
Re: Waldorf iPad Synthesizer
bassline: vlastne to co si sem pastol s tymi hroznymi bocnicami.. tak to je len ina forma tohto : http://www.youtube.com/watch?v=VNi7UfpG ... re=related .. v podsate tebe teda na celej tej technologii vadi len 9" display .. na syntak to imho ale uplne postacuje v kazdom pripade... pri DAW sa da o tom diskutovat .. snad v buducnosti pridu aj vacsie riesenia.. verim ze pridu..
dendy píše:no sak ale ved v com je rozdiel oproti ipadu ?) len to trochu inak vyzera
) a ma to drevene bocnice .. pointa je a ista - touchscreen s aplikaciami (synthami) ja teda namiesto takejto nezmyselnej opachy s drevenymi imidzovymi bocnicami volim radsej tenky ultra prenosny tablet
![]()
Chyba mi v tom integrita s celym procesom hudobnej tvorby. Pisal som o tom v predoslych prispevkoch, skusim teraz jednoduchsie:) :dendy píše:v podsate tebe teda na celej tej technologii vadi len 9" display .. na syntak to imho ale uplne postacuje v kazdom pripade... pri DAW sa da o tom diskutovat .. snad v buducnosti pridu aj vacsie riesenia.. verim ze pridu..
Vo svojom home pracovnom hudobnom prostredi sa nechcem vzdat komfortu, ktory tam mam. Otocim sa k racku a vidim tam PRIAMO kopec faderov a buttonov v zivotnej velkosti. Temer pre kazdu dolezitu funkciu, pre kazdy nastroj. Siahnem a idem. Nehladam, neklikam, nepresuvam sa medzi ziadnymi oknami/nahladmi, nezoomujem. Proste direct kontrola nad vsetkym - najprirodzenejsi sposob, aky moze byt.
Na druhej strane, uvital by som moznost zobrat si ''vysek'' z tohto racku zo sebou vo forme nejakej malej krabicky. Samozrejme s rovnakym audio enginom a HW castou pre audio. Takze by to bolo na 100% zvukovo kompatibilne.
Aby to bolo na 100% aj ovladanim kompatibilne, riesenim by bol proste VA synth s multitouch displayom v zivotnej velkosti a jeho druha varianta v mobilnej velkosti.
Ipad je system uzavrety v stale tej istej HW krabicke, takze ovplyvnovat vykon a HW audio cast vyrobcovia synthov nemozu. Co je IMHO obmedzujuce a odzrkadli sa to na rovnakom vyslednom zvuku a nemoznosti vyrobit inu fyzicku velkost krabicky. Ked porovnam medzi sebou rozne VA a medzi sebou rozne VSTi synths, tak IMHO ten rozdiel v charakteri zvuku je u VAcok medzi VAckami vacsi, nez medzi VSTi. Predsa len, ide to fyzicky z inych prevodnikov von a dnu.
Nehovoriac o tom, ze VAcko s multi-touch okrem svojho specifickeho zvuku daneho aj vykonom procesora a prevodnikmi je uplne otvorene akemukolvek softwarovemu rozsireniu, na rozdiel od pevnej struktury...
No ale je to lepsie, ako ovladat VSTi cez mys nie ?biscuit píše:sorry, ale knob bude vzdycky knob, fader fader a nejaky svetylko na displeji s podivnou opozdenou reakci to nemuze trumfnout![]()

pockaj ale teraz miesas uplne nesuvisiace veci .. cely tento odsek je trosku nespravny ... ked odhliadnem od control surface (fyzicke knoby) co naozaj pochopitelne pre niekoho moze byt klucova vec (to je bez debaty), tak medzi 'creavami' iPadu a hociakeho VA-cka nieje prakticky >ZIADNY< zasadny rozdiel.. je cpu, pamat, prevodnik.. v cpu bezi program.. Aky program (v pripade ipadu) si nahras, taky synth mas .. ipad zo spustenou synth appkou je defacto HW VA-cko zo vsetkym co k tomu patri jedine to nema fyzicke knoby.. inak tam nieje rozdiel vobec ziadny..bassline píše: Ipad je system uzavrety v stale tej istej HW krabicke, takze ovplyvnovat vykon a HW audio cast vyrobcovia synthov nemozu. Co je IMHO obmedzujuce a odzrkadli sa to na rovnakom vyslednom zvuku a nemoznosti vyrobit inu fyzicku velkost krabicky. Ked porovnam medzi sebou rozne VA a medzi sebou rozne VSTi synths, tak IMHO ten rozdiel v charakteri zvuku je u VAcok medzi VAckami vacsi, nez medzi VSTi. Predsa len, ide to fyzicky z inych prevodnikov von a dnu.
Nehovoriac o tom, ze VAcko s multi-touch okrem svojho specifickeho zvuku daneho aj vykonom procesora a prevodnikmi je uplne otvorene akemukolvek softwarovemu rozsireniu, na rozdiel od pevnej struktury...
co sa tyka prevodnikov - tie sa pri kvalitnych VA-ckach podielaju na zvuku len minimalne, prave preto ze je ciel aby boli praveze co najviac neutralne ... a nahodou ipad/iphone ma VELMI kvalitne prevodniky (nadstandartne kvalitne - ak cakas kvalitu ako pri beznych onboard zvukovkach v notebookoch za 5 korun tak sa mylis

okrem toho napriklad ten IOdock co som ti pastol ma vlastne prevodniky ... zasunies do toho ipad a mas rohrania midi/audio .. tak ako na akomkolvek HW synthe .. "rozmanitost" o ktorej hovoris ze ju VA maju a ine synthy nie - s tym absolutne nesuhlasim ... ved taku istu rozmanitost ako mas medzi charaktermi VA mas aj medzi charaktermi VST a tak isto medzi charaktermi synth aplikacii na iPad.. naozaj si si poriadne vypocul aspon 4-5 najvychytenejsich synthov na pre iOS platformu ? to su kvalitne VA synthy..
ty mas stale pocit ze HW VA je nieco viac, ze v tom je nejaka naviac magia .. ale nieje.. naozaj JEDINY rozdiel medzi HW VA, VSTi a ipadom s beziacou SYNTH appkou je v tom ze HW VA ma fyzicke knoby (pokial to nieje rack verzia

Nevyjadroval by som sa v zmysle ze su nieco viac, alebo lepsie (to je vec osobnej preferencie). Ale v zmysle, ze su proste INE. A to ti mozem jednoducho dokazat tak, ze ti tu hodim nejaky zvuk so specifickym charakterom konkretneho VAcka a ty nebudes schopny dostat tento zvuk s rovnakym charakterom z ineho nastroja
. Samozrejme tak isto sa daju urobit aj zvuky, pri ktorych rozdiel medzi viacerymi syntakmi nespoznas.

a ked posielas zvuk von cez digital, co je dnes pohodlnejsie, lebo mas zapojeny VA cez usb do kompu.. v tom pripade je aky rozdiel medzi HW VA a SW?bassline píše:Ked porovnam medzi sebou rozne VA a medzi sebou rozne VSTi synths, tak IMHO ten rozdiel v charakteri zvuku je u VAcok medzi VAckami vacsi, nez medzi VSTi. Predsa len, ide to fyzicky z inych prevodnikov von a dnu.