nie .. potrebujes 64bit system , aby si videl tych 8G ram .. a potrebujes 64bit aplikaciu (co cubase5 uz je) aby ich vedela vyuzit .. Cubase 5 tusim vyzaduje Vista64.. najdi si to na steinberg stranke ..cerfotoc píše:Jinak Cubase 5 na 32bit by těch 8GB využilo, nebo pouze na 64bit systému?
2 vs. 4 jádra pro hudební PC, cubase
Re: 2 vs. 4 jádra pro hudební PC, cubase
len by som poopravil ze to je CL4 nie LC4SoundsFine píše:
Pozor na časování "800" s nižší LC může být klidně lepší volba než "1200" nebo DDR3 s vyšším časováním.
Dělaly se různé testy výkonnosti pamětí a většinou dopadly nejlépe právě pro "800" s LC4 a nižším.
visty bych si do PC nikdy nedalPytkin píše:nie .. potrebujes 64bit system , aby si videl tych 8G ram .. a potrebujes 64bit aplikaciu (co cubase5 uz je) aby ich vedela vyuzit .. Cubase 5 tusim vyzaduje Vista64.. najdi si to na steinberg stranke ..cerfotoc píše:Jinak Cubase 5 na 32bit by těch 8GB využilo, nebo pouze na 64bit systému?
edit: časem můžu vyzkoušet ještě 7ky..
suhlasim .. Vista je nepouzitelna na serioznu pracu .. ale ak na steinbergu pisu XP64 , tak si v klude ..
cerfotoc: Jestli chces opravdu 7ky zkouset, tak se zavcas zaregistruj na betu, bude ke stazeni cca jen 3 nebo 4 dny! Pak uz ti klic nedaji. Ta nynejsi beta je uz temer hotovy produkt a co jsem slysel, tak je to stabilni a pouzitelne. Ostatne na 7kach jsme delali pokusny nahravky asi mesic zpet a Reaper i ASIO ovladace na muj Focusrite jely bez problemu.
Finalni 7ky mam nainstalovany asi 3 dny a slapou jako hodinky (64bit + 32bit Cubase 4).
Jen muj skromny prispevek k te latenci
Kdyz se nad tim clovek zamysli, nemela by latence pri soucasnem zpusobu prace s pameti byt zas tak vyznamna velicina (respektive jeji rozdil mezi ruznymi pametmi). Trochu jsem si s tim onehda hral a praxe tenhle predpoklad potvrdila, krome par drobnych cisel v benchmarcich jsem v praxi nezaznamenal zadny postrehnutelny rozdil.
Nehodlam to nikomu cpat, ale takove je moje zjisteni a ja uz na tuhle hodnotu z vysoka...
Jen muj skromny prispevek k te latenci
Nehodlam to nikomu cpat, ale takove je moje zjisteni a ja uz na tuhle hodnotu z vysoka...
- SoundsFine
ha haPytkin píše:len by som poopravil ze to je CL4 nie LC4SoundsFine píše:
Pozor na časování "800" s nižší LC může být klidně lepší volba než "1200" nebo DDR3 s vyšším časováním.
Dělaly se různé testy výkonnosti pamětí a většinou dopadly nejlépe právě pro "800" s LC4 a nižším.
ale jestli kermitak říká, že to je nedůležitá hodnota, tak je to při výběru RAM asi zanedbatelné.
jinak mas jenom jeden HD. Urcite bych sel do 2 nebo do 3 - jeden na system, druhy na databanku zvuku a treti na projekty.
Uz se to tady taky resilo.
Pro me pri stavbe novyho PC byla dulezita i skrin a kvalitni zdroj kvuli hlucnosti, jelikoz mam PC pod stolem.
Jsem hodne spokojenej se skrini Antec P182, do ktery jsem jeste dal vetracky Noctua NF-S12
Pro me pri stavbe novyho PC byla dulezita i skrin a kvalitni zdroj kvuli hlucnosti, jelikoz mam PC pod stolem.
Jsem hodne spokojenej se skrini Antec P182, do ktery jsem jeste dal vetracky Noctua NF-S12
Neni to nedulezita hodnota, pokud pracujes s velkym mnozstvim malych kousku dat a chces vymacknout maximum (treba pri hrani her), tam se muze CAS latence projevit v radech rekneme nekolika procent, ale pri studiove praci a beznem pouzivani pocitace jsem nameril rozdily do jednoho procenta. Vzhledem k tomu, jake jsou rozdily v cene pameti s ruznou CAS latenci, neprijde mi ziskany vykon umerny cene.
to nie je tak jednoznacne. viac hdd = viac hluku. osobne by som viac ako 2 disky videl ako zbytocnostVlad píše:jinak mas jenom jeden HD. Urcite bych sel do 2 nebo do 3 - jeden na system, druhy na databanku zvuku a treti na projekty.
pokud mas vsak kvalitni skrin, tak jedine co slysis je zdroj a vetracky. Coz muzu potvrdit ze sve zkusenosti.kexik píše:to nie je tak jednoznacne. viac hdd = viac hluku. osobne by som viac ako 2 disky videl ako zbytocnostVlad píše:jinak mas jenom jeden HD. Urcite bych sel do 2 nebo do 3 - jeden na system, druhy na databanku zvuku a treti na projekty.
Jenom kdyz mam hlavu u skrine, tak slysim HD.
O cem se da polemizovat je rovnice vic HD = vetsi moznost poruchy
no ked mas kvalitnu skrinu , tak predsa vetraky nepocujes .. a co pocujes su harddisky , lebo tie sa stisit nedaju ..
Pytkin: omyl, ja to mam napriklad presne obracene. Disky mam v gumovych zavesech a proste o nich nevim, jediny, co je slyset, je slabej sum zadniho pridavnyho ventilatoru (kterej tezko neco ztlumi, protoze je za za nim jenom derovanej plech)
kermitak: presne tak . O discich vubec nevim, co slysim je takovy slaboucky huceni, coz je zdroj a vetracek, kterej je nahore na skrini.
kermitak : nepoznam disky , ktore by boli tak tiche , ze ich nepocut .. ja som vzdy nastavil ventilatory tak , ze ich bolo pocut ako disk .. hluk ventilatora zmenis otackami .. hluk HD sa zmenit neda ..