audio delta 1010LT + mix pult

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Já jsem měl virus zapojenej i přímo do Esi Juli@ a bylo to bez problémů.
Btw. když máš vícevstupou zvukovku tak to ani snad jinak než přímo zapojite nejde.. protože mix má většinou max 2-3výstupy Main Out, Tape Out, Ctrl Room Out a max. este jeden co kopiruje main out a takhle slozite vrazovat mezi to mix.. a jeste jsem uvazoval, ze kdyz budu mit Deltu 1010LT, tak, ze se zbavim mixu a monitory pripojim pres pasivni ovladac hlasitosti, abych se zbavil dost slabeho clanku v soustave Delta 1010LT / ADAM A7 a neutrik konektory, tim slabym clankem je dost pravdepodobne mix Tapco Blend 6.

Poklop

Příspěvek od Poklop »

Nektere mixy maji prime vystupy (direct outs) z každe šavle. ale třeba Mackie Onyx má z každé šavle asio vstup (24/96). Jinými slovy, každá šavle je zároveň samostatný audio IN do počítače. Zároven ale lze přes Onyx nahrávat MIC nebo kytaru (Hi-z vstup), nemluvě o více ruzných výstupech na monitory, talk backu a HW ovládáním, což je i v malém studiu potřeba.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Poklop: Jo to mas asi pravdu, ze tobe se to hodi :) Ale ja ciste delam elektronickou music takze nahodim Cubase s VST + PoCo HW efekty + HW synthy a k tomu kdyz je zpev tak uz je nahrany na neumanny ze studia. Takze chci jen zlepsit cestu signalu a plne vyuzit 3x 2OUT viruse a k tomu este chci poridit nakej dalsi HW synth, co vira doplni a a produkovat vicemene s HW efektama PoCo + HW synthama. Takze vice monitoru zatim neplanuju a daj se pripojit i na lepsi pasivni ovladac, talk over netreba a nahravat vokaly taky nebudu :) Jsem ciste synth / Vst produkcni stanice :D Samozrejme pro tebe to je jina situace. (alternativa by mohl bejt FW mix s tema asio a directouts jak si psal, jenze u me je problem s mistem a taky zalezi jaka varianta je jak financne narocna a zda se to vyplati na to co potrebuju)

Poklop

Příspěvek od Poklop »

Já taky dělám víceméně elektroniku :-) Onyxe jsem koupil především proto, že mohu připojit napřímo synthy (až 16 vstupů) a rovnou je realtime mít v cubase a sázet na ně efekty :-). Onyx s firewire kartou stojí 32litrů, což není sice málo, ale kvalitní zvukovka stojí minimálně 17tisíc a kvalitní mix min. kolem 12tisíc. Ale spojení mixu a zvukovky s těmahle paramatrama levnějš nekoupíš :-). Existuje ještě ten Edirol a Alesis, ale Mackie je Mackie :-)

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Poklop: jj tak to rozumim :) tohle je hodne pohodlny sazet tam ty efeky.
To je pak parada, ale preci jen je to docela investice.

Poklop

Příspěvek od Poklop »

Je to trochu dražší, to je pravda :-), ale tak čistou kytaru jsem v životě nenahrál jako přes Onyxe. Žádnej šum, brum, naprosto clear a signál na 0dB :-). Nehledě na fantoma na každej s osmi kanálů.
Samozřejmě, pokud to člověk nevyužije, tak je to asi zbytečný, ale neni jednoduchý najít něco kvalitního, co má hodně vstupů ...

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Poklop: Jáse osobně hrozím jedné věci.. a to jsou kabely a konektory na remote kabelech od Delty. Přeci jen ja mam na vstupní straně silnej dvakrat stíněnej kabel a na dletě jsou obyč cinche a nějaký uzoučký kablíky no nevím :) ale zas na tu delku to snad vadi nebude. Nějaký brum či šum tam snad výrazný nebude.. přeci jen to je snad nějak dimenzovaná karta a ty parametry, co tam píšou by měla alespoň nějak splňovat. Ostatně.. počítám, že z toho nepoleze víc šumu než, co leze při poslechu z ADAM A7.

Poklop

Příspěvek od Poklop »

je to třeba vyzkoušet, ale faktem je, že Delta je už poněkud starší záležitost ...

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Poklop: jj to je no ja mam fakt takovej pocit, ze u nas v radiu na to nahravame.. je tam M-audio s hodne konektorama na vystupu :D vic nevim hh. Ale zas kdyz to srovnas s Juli@ tak by na tom mohla bejt podobně.

kexik

Příspěvek od kexik »

tomthak: na webe najdes informaciu ako je zapojeny ten canon na delte a mozes si dat urobit kable na mieru, alebo trebars vyrobit breakout box skombinovany s jednoduchym patchbayom.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

kexik: heh vidis to je pravda jen se mrkne clovek na cannony jak ma zapojene piny a muze si udelat vlastni kabel.

yozefb

Příspěvek od yozefb »

tak som prave ten wiring zhanal, ale nikde som to nenasiel, nemate link ?

kexik

Příspěvek od kexik »

musim pohladat... ale vynaliezavy clovek to prejde skusackou alebo ohmmetrom, co je s cim prepojene...

Odpovědět