audio delta 1010LT + mix pult
Já jsem měl virus zapojenej i přímo do Esi Juli@ a bylo to bez problémů.
Btw. když máš vícevstupou zvukovku tak to ani snad jinak než přímo zapojite nejde.. protože mix má většinou max 2-3výstupy Main Out, Tape Out, Ctrl Room Out a max. este jeden co kopiruje main out a takhle slozite vrazovat mezi to mix.. a jeste jsem uvazoval, ze kdyz budu mit Deltu 1010LT, tak, ze se zbavim mixu a monitory pripojim pres pasivni ovladac hlasitosti, abych se zbavil dost slabeho clanku v soustave Delta 1010LT / ADAM A7 a neutrik konektory, tim slabym clankem je dost pravdepodobne mix Tapco Blend 6.
Btw. když máš vícevstupou zvukovku tak to ani snad jinak než přímo zapojite nejde.. protože mix má většinou max 2-3výstupy Main Out, Tape Out, Ctrl Room Out a max. este jeden co kopiruje main out a takhle slozite vrazovat mezi to mix.. a jeste jsem uvazoval, ze kdyz budu mit Deltu 1010LT, tak, ze se zbavim mixu a monitory pripojim pres pasivni ovladac hlasitosti, abych se zbavil dost slabeho clanku v soustave Delta 1010LT / ADAM A7 a neutrik konektory, tim slabym clankem je dost pravdepodobne mix Tapco Blend 6.
Nektere mixy maji prime vystupy (direct outs) z každe šavle. ale třeba Mackie Onyx má z každé šavle asio vstup (24/96). Jinými slovy, každá šavle je zároveň samostatný audio IN do počítače. Zároven ale lze přes Onyx nahrávat MIC nebo kytaru (Hi-z vstup), nemluvě o více ruzných výstupech na monitory, talk backu a HW ovládáním, což je i v malém studiu potřeba.
Poklop: Jo to mas asi pravdu, ze tobe se to hodi
Ale ja ciste delam elektronickou music takze nahodim Cubase s VST + PoCo HW efekty + HW synthy a k tomu kdyz je zpev tak uz je nahrany na neumanny ze studia. Takze chci jen zlepsit cestu signalu a plne vyuzit 3x 2OUT viruse a k tomu este chci poridit nakej dalsi HW synth, co vira doplni a a produkovat vicemene s HW efektama PoCo + HW synthama. Takze vice monitoru zatim neplanuju a daj se pripojit i na lepsi pasivni ovladac, talk over netreba a nahravat vokaly taky nebudu
Jsem ciste synth / Vst produkcni stanice
Samozrejme pro tebe to je jina situace. (alternativa by mohl bejt FW mix s tema asio a directouts jak si psal, jenze u me je problem s mistem a taky zalezi jaka varianta je jak financne narocna a zda se to vyplati na to co potrebuju)
Já taky dělám víceméně elektroniku
Onyxe jsem koupil především proto, že mohu připojit napřímo synthy (až 16 vstupů) a rovnou je realtime mít v cubase a sázet na ně efekty
. Onyx s firewire kartou stojí 32litrů, což není sice málo, ale kvalitní zvukovka stojí minimálně 17tisíc a kvalitní mix min. kolem 12tisíc. Ale spojení mixu a zvukovky s těmahle paramatrama levnějš nekoupíš
. Existuje ještě ten Edirol a Alesis, ale Mackie je Mackie 
Je to trochu dražší, to je pravda
, ale tak čistou kytaru jsem v životě nenahrál jako přes Onyxe. Žádnej šum, brum, naprosto clear a signál na 0dB
. Nehledě na fantoma na každej s osmi kanálů.
Samozřejmě, pokud to člověk nevyužije, tak je to asi zbytečný, ale neni jednoduchý najít něco kvalitního, co má hodně vstupů ...
Samozřejmě, pokud to člověk nevyužije, tak je to asi zbytečný, ale neni jednoduchý najít něco kvalitního, co má hodně vstupů ...
Poklop: Jáse osobně hrozím jedné věci.. a to jsou kabely a konektory na remote kabelech od Delty. Přeci jen ja mam na vstupní straně silnej dvakrat stíněnej kabel a na dletě jsou obyč cinche a nějaký uzoučký kablíky no nevím
ale zas na tu delku to snad vadi nebude. Nějaký brum či šum tam snad výrazný nebude.. přeci jen to je snad nějak dimenzovaná karta a ty parametry, co tam píšou by měla alespoň nějak splňovat. Ostatně.. počítám, že z toho nepoleze víc šumu než, co leze při poslechu z ADAM A7.