AUDIOPC konfig, cena, vykon

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
digitalwave

Příspěvek od digitalwave »

ok, tak system na c: program na particii a audio na inom disku

Poshook

Příspěvek od Poshook »

jednoducho:

fyzicke C: system + nainstalovane programy
fyzicke D: projekty + zvukove kniznice

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja by som zvukove kniznice dal na samostatny disk .. ak teda ide o streaming .. ak o bezny RAM sampler , tak na systemovy disk ..

Inak .. ked uz chceme byt uplne profi .. SCSI disk je velka deviza .. pri videu je to problem .. poskladat take 2-3Tera .. ale pri audio das 2x72G a mas 142 GB .. to na audio staci .. a krasny vykon ..

dano

Příspěvek od dano »

ako zistim, ci ide o streaming, alebo o obycajny prehravac samplov?

Poshook

Příspěvek od Poshook »

dano píše:ako zistim, ci ide o streaming, alebo o obycajny prehravac samplov?
vacsina VSTi samplerov ma moznost prehravania samplov Direct from Disc - to znaci, ze malu pociatocnu cast samplu si nahra do pamate a zostatok taha z HDD (streaming).

ak sampler natiahne vsetko do pamati a disk potom nepouziva, jedna sa o RAM sampler

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Pratele, stojim pred koupi nove pracovni stanice. Je mi jedno jak bude vypadat, tower muze mit klidne metr a pul na vysku, jestli je to nejak vyhodne. Chci co nejvykonnejsi procesor (AMD- bavime se o PC), 2Gb RAM, pokud mozno dohromady 500 Gb diskoveho pole, v ostatnim se nevyznam. Hodlam do toho vrazit Emu 1212M zvukovku (asi). Dale potrebuji monitor, a ne uplnou sracku, budu na tom delat grafiku (InDesign-rozsahle projekty, Illustrator, Photoshop a veliky fotky... je mi jasny, ze se bez cisel, vzorniku apod. neobejdu, ale 19 palec by nebyl na skodu), krome hudby, cili taky ne uplne srackovou grafickou kartu. Mohlo by se to vejit do cca 30 000 Kc? Budu moc vdecny, kdyz mi poradite sestavu (nevyznam se v zakladnich deskach apod., vzdycky jsem byl spis fanda macu, ale momentalne chci PC, z ruznych duvodu). DIKY!!!
Naposledy upravil(a) Cyril dne 19 bře 2006 20:13, celkem upraveno 2 x.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

poshook : to jo .. vacsina samplerov deklaruje hd streaming .. a sporo ziaden to nevie .. takze je to aj tak k hovnu .. treba vela ram ..

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Pytkin píše:poshook : to jo .. vacsina samplerov deklaruje hd streaming .. a sporo ziaden to nevie .. takze je to aj tak k hovnu .. treba vela ram ..
mozno Giga Studio :)

ja bezim na starom KONTAKTE 1.53 s 2GB RAM a je to tak akurat, menej urcitie nie

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

poshook : jo gigas to zvlada bravurne .. ale ostatne to len deklaruju ale az tak dobre im to nejde .. preto RAM je dost podstatna .. a ak je dost ram , tak zvuky radsej na systemovy disk ..

Cyril

Příspěvek od Cyril »

A jeste jedna vec, jak moc je dulezita tichost pocitace, kdyz nebudu nic nahravat mikrofonem? Na ten vicemene konstatni hluk si ucho zvykne, ne?

dendy

Příspěvek od dendy »

Cyril píše: A jeste jedna vec, jak moc je dulezita tichost pocitace, kdyz nebudu nic nahravat mikrofonem? Na ten vicemene konstatni hluk si ucho zvykne, ne?

moj nazor je taky, ze pokial to nieje vyslovene extremny hluk tak to je uuplne nepodstatne.. druha vec je ta, ked mas ten komp v izbe kde aj spis a budes ho potrebova mat zapntuy aj cez noc (napr. koli downloadu alebo renderovaniu) - ja osobne nezaspim ked huci ventilator, je to skorej psychologicka vec ale proste furt sa na ten zvuk focusujem a nedokazem zaspat, iba ked som extremne unaveny :))

Cyril

Příspěvek od Cyril »

dendy: tak presne ten problem znam, vadi mi, kdyz kvuli downloadu musim nechat hucet chciplicko v noci. Na druhou stranu, kdyz jsem delal na macovi (resp. nez umrel), delal takovej krasnej tichej zvuk a vydaval takovou tu zvlastni vuni, kterou znaj asi jen lidi, co meli v pocitaci nekdy procesor od Motoroly, a bez toho jsem nemohl usnout, normalne jsem to nevypinal, ani kdyz se tam nic nedelo ,)))

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Cyril píše:Pratele, stojim pred koupi nove pracovni stanice. Je mi jedno jak bude vypadat, tower muze mit klidne metr a pul na vysku, jestli je to nejak vyhodne. Chci co nejvykonnejsi procesor (AMD- bavime se o PC), 2Gb RAM, pokud mozno dohromady 500 Gb diskoveho pole, v ostatnim se nevyznam. Hodlam do toho vrazit Emu 1212M zvukovku (asi). Dale potrebuji monitor, a ne uplnou sracku, budu na tom delat grafiku (InDesign-rozsahle projekty, Illustrator, Photoshop a veliky fotky... je mi jasny, ze se bez cisel, vzorniku apod. neobejdu, ale 19 palec by nebyl na skodu), krome hudby, cili taky ne uplne srackovou grafickou kartu. Mohlo by se to vejit do cca 30 000 Kc? Budu moc vdecny, kdyz mi poradite sestavu (nevyznam se v zakladnich deskach apod., vzdycky jsem byl spis fanda macu, ale momentalne chci PC, z ruznych duvodu). DIKY!!!
Prosiiiim!

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Cyrile, jsem si jisty ze se tu nahromadi spousta rozumbradu, kteri ti budou rikat, ze potrebujes disky, board atd. od nejake konkretni znacky, jinak to bude stat za prd. Muj nazor je ten, ze kdyz si zajdes do nejake rozumne solidni firmy ktera stavi PC a sve pozadavky jim reknes, postavi ti compa presne k obrazu tvemu (prece jen vetsinou mivaji i prehled jake komponenty se jim casto vraci atd.). Kdybys nevedel kam se obratit, hod mi PM, doporucim ti firmu, kde nakupuju ja. Za chvili ti do PM hodim muj nazor jak to postavit, nehodlam se tady s nekym dohadovat o tom, ze placam blbosti a disky y jsou lepsi nez disky x.

Fractal

Re: AUDIOPC konfig, cena, vykon

Příspěvek od Fractal »

Fractal píše:zde bych chtel shromazdit konfigy pc sestav pro audio aplikace...
vzdycky treba urcit horní hranici ceny, kterou nemá pc preskocit
tak by se v tomhle tématu hromadily jen dobré tipy jak a zakolik si sestavit audiomachinu

takze celé funkční sestavy bez monitoru...
delo by se podle následujícího scénáře:)
CPU:
MB:
Grafická karta:
HDD:
RAM:
DVD/CD:
Tower:
+CENA

takže dupejte s těma sestavama:), žádné zbytečné tláchání kolem, je to zbytečné, jde hlavně o inspiraci

Odpovědět