TOM-Thak píše:jinak mezi nama kamaradi slysel sem behringer 2030A vs 2031A a 2030A byly docela pruser oproti 2031A. Stejna nahravka stejne upravena akusticka mistnost stejna hlasitost.
kexik píše:skusme vylucovaciu metodu: b2031a nie koli nestabilnemu zosilovacu, ked uz, tak 2030A, ten ma navyse vyrovnanejsi zvuk
Co clovek, to nazor
Naposledy upravil(a) fova dne 10 led 2007 21:27, celkem upraveno 1 x.
No zrovna sem se te chtel zeptat jesi ty esi near05 za to uz stoji...Tyjo, ja mozna zustanu u svojich tannoy mercury m2 ... jako nejsou to repraky za litr i kdyz uz se nesezenou....kukni na ne nekde na netu a rekni jesi si myslis ze je to good...jako na michani si myslim ze to vhodne ale neni...
TOM-Thak píše:jinak mezi nama kamaradi slysel sem behringer 2030A vs 2031A a 2030A byly docela pruser oproti 2031A. Stejna nahravka stejne upravena akusticka mistnost stejna hlasitost.
Vidis, tady je krasne videt, jak je to vsechno individualni a je treba si ty bedny poslechnout, spousta lidi tvrdi presnej opak a preferuje 2030A ;)
jestli bych sel do repraku okolo desitky tak asi KRK RP5..pry jsou good...no ale basy tam neuslsyim...ja tem truthum..nevim...behringer..od nich se mi libi jen MIC200 .. repro sou drahy..stejne skoncim u near04 a pak za pul roku stejne zjistim ze je to nahovno tak to prodam a koupim monitory v pravem slova smyslu no asi..
Ono je to ale tím, že většina lidí ví prd, jak to má hrát správně a automaticky inklinuje k větší bedně i když je třeba její bas úplně špatně a navíc má problémy na mnoha dalších místech.
Jinak přecházet z Tannoy mercury na near5 podle mě nemá smysl. Zatím bych to nechal a šetřil na nějakou vyšší řadu monitorů.
ok tak nechame tannoye, diky teda...spis mozna fakt vyhecuju ty suchatka..i kdyz cena je jak za levny monitory... Jake mi doporucite?chci proste at to hraje jak ma...AKG K271studio je ok? At to hraje rovne...proste at s tim smicham kdyz zatim nemam na monitory...no ja mam sennheiser HD215...ale neni to to pravy orechovy..pripada mi ze nemaji zase skoro zadny bass, nebo tannoye jej maj velkej tak se mi to hada v usich
Ctirad píše:Ono je to ale tím, že většina lidí ví prd, jak to má hrát správně a automaticky inklinuje k větší bedně i když je třeba její bas úplně špatně a navíc má problémy na mnoha dalších místech.
Jinak přecházet z Tannoy mercury na near5 podle mě nemá smysl. Zatím bych to nechal a šetřil na nějakou vyšší řadu monitorů.
Tak samozrejme.. ale nejsem ten pripad.. mam usi 2030A hrali vysky a basy stredy nikde naproti tomu 2031A byla mnohem vyrovnanejsi bedna..
Nemela basy navic mela stredy i vysky. Proste jakmile sem z 2031A prepl na 2030A tak nastal propad jak kdyz na to aplikujes nejaky filtr. Muselo by to byt leda tim, ze 2030A byly postavene v nejakem zrovna hluchem miste.. ale pochybuju. Jinak sorry za OT.
To pc.masters: Pouzij funkci HLEDAT. Na tema studiova sluchatka uz se toho tady napsalo hodne.
Co chces cekat od levnych beden a od levnych sluchatek. To je samo sebou, ze kazde hraje jinak a je otazka cemu verit. Asi nicemu. Proste to prezij do te doby, nez budes mit lepsi.
Byt tebou, tak zacnu s postupnym nakupem kvalitnich veci, jestli to tedy myslis s muzikou vazne. Rozhodne se ted nesnaz vejit do rozpoctu a koupit tak zase nekolik kompromisnich komponent. To se zbytecne financne vycerpas a stejne budes tech nakupu pozdeji litovat. Jestli mas penize, tak kup nejdriv slusnou zvukovku (jednu z tech co byly zminene na predchozich strankach), pak dosetri na slusne monitory (alespon neco jako B2030A nebo lepsi, to je tak 10000Kc za par novych) a pak dosetri na slusne sluchatka (alespon AKG 240/270 nebo tak nejak, od 3000Kc vyse).
S takovym vybavenim a s nejakymi akustickymi upravami mistnosti muze hobbista vydrzet leta.
Jestli nemas ted penize na vsechno, tak neres co koupit za kartu, bedny, sluchatka, atd. Az budes mit penize na dalsi komponent, tak zaloz nove tema. Mezitim se totiz zase o neco vyvine trh a to, co platilo pred pul rokem, uz nemusi platit. Zvlast s levnymi monitory se ted doslova roztrhl pytel. V tehle cenove kategorii muzes vybirat snad z 10 ruznych modelu.
Jen muj nazor. Peace
Naposledy upravil(a) fova dne 10 led 2007 22:05, celkem upraveno 4 x.
Diky...penize samozrejmne nemam Ale asi bude fakt lepsi setrit a koupit drazsi srandy...no kdyz budu makat cely prazdniny mozna si koupim monitory..to mame uz skoro za pul roku heh
2fova: plný souhlas, udelal jsem to kdysi podobne.. tedy, ze jsem nakoupil vzdy neco levnejsiho a pozdeji jsem to menil.. ale zas na druhou stranu, jsem alespon vyzkousel vic veci a mohl jsem si lecos otestovat. Takze tech levnejsich kupů ani tak nelituji.
2Dno: me prislo jako by prebudili spodni frekvence, aby tak mala bedna basovala.. nekdo rikal, ze Dynaudia to tak maji udelane, ale todle bylo fakt divne. Nebo mohlo jit o nejaky nic moc kus, ale bylo to v obchode.. 2 nahravky ktere sebou nosim vsude resp. kdyz du neco poslechnout tak minimalne jednu z nich testuju.