Audiophile 192 nebo Juli@ ? - Cena Stejna
-
pc.masters
Audiophile 192 nebo Juli@ ? - Cena Stejna
Musim si vybrat...Julii sem jednou nedavno vratil, chtel jsem ji vymenit, byla vadna ihned uplne, vratili mi penize, ani sem je nechtel
ale tak sme je vzal...ze si zase ale koupim Julii, jenze 192 je ted na audioteku za stejnou cenu tak nevim, nebude lepsi? Rikejte prosim co a jak a proc .. 
ja mam Juli@ a M-audio ma kamos ale 96 takze nevim zda nema nejake novinky ta 192. Kazdopadne pokud je to jen navyseni z 96 na 192 tak julča ma direcwire tzn. routovani mezi ovladaci.. pak ma Symetricke vstupy a vystupy coz je dobra vyhoda. Ovsem ovladac na julcu neni nic moc.. obcas dela kraviny.. nekdy se podela zvukarna ze ji musim vyresetovat nekdy blbne
samplerate tzn. i kdyz ho mam na AUTO tak se nekdy neprepne ale to je takova malickost tak kliknu a prepnu ho. Jinak, co se tyce sumu atd. tak nesumi
ale na druhou stranu neni to RME... taky je to uplne v jiny cenovy kategorii..
samplerate tzn. i kdyz ho mam na AUTO tak se nekdy neprepne ale to je takova malickost tak kliknu a prepnu ho. Jinak, co se tyce sumu atd. tak nesumi
192 ma tiez symetricke vstupy... zvukovo to bude velmi podobne, obe karty maju prakticky identicke osadenie
neviem co tomthak povazuje za directwire, ale aj m-audio pci karty ide klastrovat, 192 nevynimajuc. delta ovladace nerobia problemy nikdy a s nicim. julia sa mi paci mechanicky, vzhlad plosaku, konektory, atd...
neviem co tomthak povazuje za directwire, ale aj m-audio pci karty ide klastrovat, 192 nevynimajuc. delta ovladace nerobia problemy nikdy a s nicim. julia sa mi paci mechanicky, vzhlad plosaku, konektory, atd...
Chtel jsem koupit u Thomanna Julcu, ale nemeli ji, tak jsem vzal A192, ktera byla tenkrat o dost drazsi, protoze to byla novinka. Julca je na trhu uz od roku 2004.
Prijde mi, ze je to skoro jedno, co vezmes. Zvukove budou ty karty asi srovnatelne. Jde jen o to, co z jejich vybavy te vice zaujme. A192 ma proti Julce pouze symetricke vstupy/vystupy, ale zase ma dve dvojice vystupu (L/R Main Out a L/R Monitor Out). Pro me ty 4 vystupy maji obrovske kouzlo v tom, ze na jedne dvojici mam pripojene monitory a na druhe sluchatka. Mas tim padem napojena sluchatka a bedny primo na kartu a nemusis to hnat pres mix, ktery ti degraduje signal.
Takze dnes uz bych do Julcy nesel a jsem rad, ze tu A192 mam.
Prijde mi, ze je to skoro jedno, co vezmes. Zvukove budou ty karty asi srovnatelne. Jde jen o to, co z jejich vybavy te vice zaujme. A192 ma proti Julce pouze symetricke vstupy/vystupy, ale zase ma dve dvojice vystupu (L/R Main Out a L/R Monitor Out). Pro me ty 4 vystupy maji obrovske kouzlo v tom, ze na jedne dvojici mam pripojene monitory a na druhe sluchatka. Mas tim padem napojena sluchatka a bedny primo na kartu a nemusis to hnat pres mix, ktery ti degraduje signal.
Takze dnes uz bych do Julcy nesel a jsem rad, ze tu A192 mam.
-
pc.masters
aa
Hmm, vyrovnane, nakonec zvazuju jesi se na to nevysrat, za petikilo se jit opit(nebo koupit neco jineho) a nejit do E-MU 0404.Tam se mi mooc libi velke mnozstvi softwaru..aspon neco bych nemel cracknute..i kdyz to sou vseko zakladni verze, myslim ze jsou pouzitelny, nemuze mi nekdo neco rict k softwaru?Jak u julie, tak u maudia a emu?
Jj, o 0404 jsem u Thomanna tenkrat take uvazoval, ale take ji zrovna nemeli. A192 byla az treti v poradi z cenovych duvodu. 0404 bude na tom zvukove podobne jako Julca a A192.
Co se tyce software, tak vetsinou k tomu davaji lite verze (ja jsem k tomu dostal Ableton Live), ktere maji IMHO dost omezenou pouzitelnost. Nektere podstatne funkce jsou vypnute.
Nakonec te to stejne prinuti si koupit nejaky levnejsi sekvencer vyssi urovne, jako Sonar Home Studio, pokud chces jit legalni cestou.
Kdyz si das praci, tak na webech vyrobcu se da najit, v cem je dana lite verze osekana.
No a to ze 0404 mela sveho casu problemy s ovladaci, je vzdy sezonni zalezitost. To plati pouze do doby, nez vyrobce uvolni nove verze ovladacu. Emu, M-Audio, a Esi na sve uzivatele nepecou, jako to delaly/delaji jine nejmenovane firmy, takze tady bych z toho nemel strach.
Oproti Julii vidim jeste jednu vyhodu u 0404 a A192 a to je vyvedeni vsech konektoru prodluzovacimi kabely z karty ven. Mam to hozene vedle pocitace a tak se staci jen sehnout, kdyz chci prepojovat kabely a nemusim lezt za pocitac. Jestli se nepletu, tak Julia ma kabelem vyvedene pouze MIDI konektory a digitalni vstup/vystup.
Co se tyce software, tak vetsinou k tomu davaji lite verze (ja jsem k tomu dostal Ableton Live), ktere maji IMHO dost omezenou pouzitelnost. Nektere podstatne funkce jsou vypnute.
Nakonec te to stejne prinuti si koupit nejaky levnejsi sekvencer vyssi urovne, jako Sonar Home Studio, pokud chces jit legalni cestou.
Kdyz si das praci, tak na webech vyrobcu se da najit, v cem je dana lite verze osekana.
No a to ze 0404 mela sveho casu problemy s ovladaci, je vzdy sezonni zalezitost. To plati pouze do doby, nez vyrobce uvolni nove verze ovladacu. Emu, M-Audio, a Esi na sve uzivatele nepecou, jako to delaly/delaji jine nejmenovane firmy, takze tady bych z toho nemel strach.
Oproti Julii vidim jeste jednu vyhodu u 0404 a A192 a to je vyvedeni vsech konektoru prodluzovacimi kabely z karty ven. Mam to hozene vedle pocitace a tak se staci jen sehnout, kdyz chci prepojovat kabely a nemusim lezt za pocitac. Jestli se nepletu, tak Julia ma kabelem vyvedene pouze MIDI konektory a digitalni vstup/vystup.
directwire to je to okynko jak tam propojujes kablikama vstupy a vystupy mezi ovladacema ASIO / MME / WDM a realny vstupykexik píše:192 ma tiez symetricke vstupy... zvukovo to bude velmi podobne, obe karty maju prakticky identicke osadenie
aha... mozno forma je ina, ale m-audio zvlada to same. ostatne obe karty bezia na rovnakom chipe a hardver vie presne to isteTOM-Thak píše:directwire to je to okynko jak tam propojujes kablikama vstupy a vystupy mezi ovladacema ASIO / MME / WDM a realny vstupykexik píše:192 ma tiez symetricke vstupy... zvukovo to bude velmi podobne, obe karty maju prakticky identicke osadenie
-
pc.masters