cd-r média made in japan

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
nathanael

Příspěvek od nathanael »

Acid Punk: a ty Taiyo Yuden si zkoušel? je to sázka na jistotu, jsou nejlepší...já si pro 20 kousků půjdu asi sem - http://www.bell-technology.cz/ (prodávají je i po kusech) jinak také s jakýmkoliv Verbatim médiem jsem neměl problém...testy tady, ale nevim proč tam mají jen dvd - http://www.cdr.cz/a/hardware/media/dvd/test

jinak si můžeš taky projít seznam těch cd médií a kouknout na ohlasy od uživatelů - http://www.cdr.cz/a/hardware/media/cd/ (a třeba někde najdeš testy i cd, nejen dvd - já to nenašel)

vůbec, prolez si ten server, lepší sajta o vypalování snad na českym netu neni...

a nekvalitní médium poznáš také podle toho, že má ostré okraje, jakoby nezabroušené - to jsou takovéty z lidla, plusu, tesca a tak dále a mnoho jiných - nebrat...

teď jsem jeden test cd našel - http://www.cdr.cz/a/6889 ale je to 7 let staré ;)

něco je také zde - http://ferrari.ideaz.sk/media/

delay

Příspěvek od delay »

Acid Punk píše:Mohl by pls hodit nekdo linky na testy cd? spalil jsem se totiz na jednom medii mel jsem tam vsechny filmy a za dva roky byt na cd neni jediny skrabanec jdou vsechny postupne do kytek - vzdycky je zasek na poslednich sektorech (uplne na kraji) a to jsem ty cd skoro nehral maximalne tak 2x - vsechno mam obvykle na disku :)))
Nebyla to náhodou média MULTIDISC (Eximpo)? Ty měli jednou takou aféru se špatným barvivem (ca. do dvou měsíců byl disk nečitelný) a já tenkrát úspěšně reklamoval přes 40 DVD přímo u nich v závodě (ostatně jako desítky dalších vytočených zákazníků). Myslím, že tenhle průser tu firmu nakonec položil, protože dneska jejich výrobky už vůbec nevídám...

delay

Příspěvek od delay »

:::ŽIVOTNOST:::
Záleží především na složení barviva a jeho odolnosti vůdči teplotě, vlhkosti a světlu. Vůbec se mi nelíbil jeden článek, kde popisovali problém v pražském archivu, kde data na optických médiích shraňují v optimálních podmínkách - tedy sucho a tma a přesto musí během 5-ti let 1/3 dat rezálohovat z důvodu nizké životnosti média...

:::TIP:::
Tak mě napadlo, že je možná mnohem lepší pro zálohu-archivaci důležitých dat používat kvalitní -RW nebo RAM disky (a samozřejmě HDD atd...). Je to z prostého důvodu: Přepisovatelná média nemají problém s barvivem, neboť zápis probíhá do vrsty na bázi kovu. Mám pocit, že životnost takového disku (resp. zapsaných dat) by měla být mnohem vyšší...

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

delay: u RW to pry stoji taky dost za prd, ale RAM disky pry vydrzi MNOHEM dele (proto archivuju fotky pouze na ne)

delay

Příspěvek od delay »

Jo, taky používám RAM... Ikdyž jednu Verbatimku jsem musel vyhodit (?)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

RAM garantuju 25 rokov ci kolko ne ? ze by udelali soudruzi z NDR chybu ?

freecoolin

Příspěvek od freecoolin »

jo 25 let v podmínkách který ty nikdy nebudeš mít

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

mne rw ci uz cd alebo dvd padaju ako muchy. jedine co mi drzia su prastare 650mb cd-rw verbatim.
ale dvd+rw verbatim su uplne nepouzitelne obe co mam a to po par premazaniach.

teraz som kupil verbatim dvd-r na spindly a potesilo ma ze su to tayo yudeny ;) kupil som aj spindel dvd+r ale tie uz robila ina firma (uz si nespominam aka)

delay

Příspěvek od delay »

Tak ještě doporučuji TRAXDATA, nikdo tady tuhle značku nezmínil, ale mám asi 40 ks DVD a perfektní fialovo-stříbrné barvivo, bezchybný zápis.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

delay : traxdata som kedysi kupoval .. svojho casu CDcka traxdata boli zlade kodaky .. ale uz som media tejto znacky dobrych par rokov nevidel ..

delay

Příspěvek od delay »

Pytkin: Jo, taky jsem je dlouho neviděl, až teď v Tescu jsem pořídil nějakou limitovanou edici, ale už normál barvivo... Nic výjmečnýho.

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

fantozzi píše:chtel bych se zeptat zdatnejsich v tomto oboru - jaky ma vliv kvalita media na jednicky a nuly? Chapu, ze okraje muzou byt treba vic nebo min roztrepeny, medium muze mit delsi zivotnost, ale jednicka bude porad jednicka a nula bude nula, ne?
Žádné jedničky a nuly v reálném světě neexistují. To, co leze z četecí hlavy CD mechaniky je normální spojitý analogový signál.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

delay : ono traxdata je asi (a vzdy aj bola) len obchodna znacka na OEM predaj ..

nathanael

Příspěvek od nathanael »

S tou živostností 25 let - to je poměrně málo. Jsou média, u kterých máte (garantovanou) živostnost 150 let - je to na obalu, a je to možná reklamní tahák, možná ne.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

nathanael: jo ? myslis CD/DVD ? A kdo si lajsnul dat na obal takovou... "vec"... ? BTW 25 let je u placek fakt hodne, protoze by to mela byt minimalni zivotnost. U CD ses rad, kdyz mas stesti a vydrzi ti 10 let.

Odpovědět