cd-r média made in japan

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
kexik

Příspěvek od kexik »

freecoolin píše:mě se stává že jedna DVD mechanika nepřečte dvd vypálené druhou mechanikou, je zakopán pes v kvalutě média či v mechanice?
v mechanike... zvlast ak mas teac ;)

freecoolin

Příspěvek od freecoolin »

ano mám teac ta to vypálí a přečte ale bohužel ta druhá to nepřečte

nathanael

Příspěvek od nathanael »

freecolin: a nejde o dvd-ram médium? jinak bych spíš sázel na psa v mechanice...

freecoolin

Příspěvek od freecoolin »

jedná se o dvd +/-

nathanael

Příspěvek od nathanael »

freecolin: a zkoušel si to ještě číst v jiných mechanikách? jestli ani tam to nejde tak je to tím teacem a jestli to jde, tak je to tou čtecí mechanikou...asi bych zkusil aktualizovat ten firmware a když to nepomůže, třeba vyčistit optiku lihovým hadříkem...a když ani tak to nepůjde, tak nevim asi se musíš smířit s tím, že to půjde číst jenom tam...jestli to máš ještě v záruce, tak je potom řešení jasné - reklamace...

nathanael

Příspěvek od nathanael »

btw, neviděl jste někdo náhodou někdy někde DVD Double Layer s Lightscribe? existuje to? a jaké máte zkušenosti s double layer?

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

No neco jsem na dual layer vypalil a zatim to prectu, vic ti k tomu nepovim :) Ale je to furt hnusne predrazene...

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Takze ohledne tech vadných medii co se samy od sebe den odedne cim dal vic rozkladaji aniz by to na nich bylo opticky videt, jde o:

Giga Master - Platinum Edition - CD-R 1x-48x 80min/700MB
vyrobce podle Nera: "Ritec"

Dneska jsem si to overoval protoze nestiham kopirovat zalohy a zase jsem prisel o velkou cast dat na cd na ktere vysla rada az dneska, ovsem uz bylo pozde.

nathanael

Příspěvek od nathanael »

Acid Punk: hmm, tak to je pěkné svinstvo, dám si na ně pozor...já mám dojem, že mi tohle dělají média Maxell DVD+R, přesné označení nevím, ale nedoporučuji je, jsou nějaká divná - po asi třech měsících mi nejde z jednoho zkopírovat pár souborů, ikdyž to předtím šlo, takže asi stejný problém...no ona se ta šetrnost většinou nevyplácí...

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

nathanael píše:Acid Punk: hmm, tak to je pěkné svinstvo, dám si na ně pozor...já mám dojem, že mi tohle dělají média Maxell DVD+R, přesné označení nevím, ale nedoporučuji je, jsou nějaká divná - po asi třech měsících mi nejde z jednoho zkopírovat pár souborů, ikdyž to předtím šlo, takže asi stejný problém...no ona se ta šetrnost většinou nevyplácí...
Samozrejme, ze je mozne, ze gigamaster nebo firma co cd vyrabela "ritec" davaji uz na kvalitu vetsi pozor, vsechna problemova cd byla vypalena v roce 2004 a byla z jedne varky. Bohuzel uz v roce 2006 byly v zadni casti cd vadne sektory a s kazdym dnem jich pribyvalo az jsem nakonec v roce 2007 uz nemohl z cd precist ani titulky k filmu :-)

Takze dnes odletelo definitivne do kose, jakekoliv snahy o zachranu dat, pomoci ruznych kopii z ruznych mechanik a pod, jsou ted zcela marne.

Pokud mate media Gigamaster z roku 2004 nekde v archivu.. mozna by bylo dobre si je zkopirovat a vcas zazalohovat na DVD, i kdyz nejspis i kdyby jste to udelali ted, tak uz bude davno pozde.

Mimochodem bych chtel pochvalit Noname medium CD-R 700 MB u ktereho Nero hlasi:

Vyrobce: Moser Baer

V roce 2002 jsem si na nej vypalil fotky z Czechteku 2002 a pak se mnou ruzne putovalo, pricemz vesmes bylo pohozene nekde na skrince na denim svetle v prachu v obycejnem papirovem obalu se kterym jsem ho koupil, a ted po peti letech pri scanu mi Nero hlasi 0 % chyb a 100% citelnost!

Skoro neuveritelne.. protoze vypalena noname cd-r z pozdejsich let uz jsou uz vsechna vyhozena v kosi (typicke cerne dirky v zapisovaci vrstve, u jednoho dokonce zapisovaci vrstva za dva roky vytvorila vesele nabublane psychedelicke struktury a po tom co jsem tu hruzu vzal do ruky.. opadla i s mymi daty..) kdybych tehdy o tom rapidnim poklesu kvality vubec tenkrat alespon neco malo tusil mohl jsem si dnes usetrit spoustu ztracenych dat.

(Ironii osudu je, ze ty nejmene podstatna data, a dnes uz vesmes nepotrebna, jsou vzdy kvalitne ulozena na neznicitelnych starych cd-r verbatinech 1-16x Metal Azo 650 MB s horni celou bilou kryci vrstvou, dole se zcela temne modrou leskouci se vrstvou (dnes uz celkem rarita), a na dnesni pomery jsou i takova nejaka tlusta :D nesetrilo se na nich jeste materialem.)

Ukazuje se to jako problem i u palenych originalnich cd (ruznych zacinajicich, kapel, projektu) nonamy ktere mely horni plochu cistou takze ji slo potisknout... krom toho byla samozrejme i cenove prijatelnejsi nez treba znackova a osvedcena verbatin, a i proto si je kapely vybraly... to je skoro horor, je to sotva rok a casto uz vidim spousty cernych direk a prapodivnych obrazcu vytvarenych odlepujici se zapsanou vrstvou... to je pak duvod spechat.

Vuid

Příspěvek od Vuid »

Nikdo tu nevzpomenul pro vydrz vypalenych medii zasadni vec - rychlost vypalovani.
Me drzi vsechno co jsem vypalil na cd/dvd obyc Verbatimy (jinou znacku temer nepouzivam) diky tomu, ze palim vsechno co nejpomaleji dane medium umoznuje.
Pak take samozrejme zalezi na vypalovacce, 2 roky pouzivana palirna uz asi moc spolehliva nebude.

nathanael

Příspěvek od nathanael »

Vuid: ta rychlost asi má vliv, ale někde jsem na cd-r četl, že zase ta nejpomalejší nemusí být pro danou mechaniku nejlepší...myslím že závěr byl, že je dobré vypalovat nějakou střední rychlostí...já všechno vypaluji tou nejvyšší a zatím jsem nezaznamenal jediný problém, na Verbatimech...také to tak vypaluji proto, že vždycky zapomenu v neru tu rychlost nastavit a on vybere sám tu nejvyšší...

Vuid

Příspěvek od Vuid »

nathanael píše:Vuid: ta rychlost asi má vliv, ale někde jsem na cd-r četl, že zase ta nejpomalejší nemusí být pro danou mechaniku nejlepší...myslím že závěr byl, že je dobré vypalovat nějakou střední rychlostí...já všechno vypaluji tou nejvyšší a zatím jsem nezaznamenal jediný problém, na Verbatimech...také to tak vypaluji proto, že vždycky zapomenu v neru tu rychlost nastavit a on vybere sám tu nejvyšší...
Cetl jsem to taky, ale moje zkusenost rika neco jineho.
Pro pratele jsem driv vypaloval na vyssi rychlosti (kdyz nekdo prinese 10cd tak to jinak nejde), no a tyto cd casto uz nejdou precist. Divim se ze nemas zadnej problem s nejvyssima rychlostma.
Jen doufam ze Verbatim udrzi svou dosud dobrou kvalitu (za rozumnou cenu).

nathanael

Příspěvek od nathanael »

Vuid: jj, nemám s tím problém, protože jsou to Verbatimy...být to něco méně kvalitního, tak je to asi špatné...

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Co ja jsem cetl tak idealni pro vypalovani je presne ta rychlost pro kterou bylo medium vyrobeno takze to zalezi...

Jinak jsem dneska zname varoval pred mediem Gigamaster po kratke debate mam dalsi prirustek do zbirky - media CD-R Gigamaster 700 MB 1-52x jsou take vadna, zrovna vcera ho jeho majitel vyhodil, po patem audio tracku uz je jen zmet necitelnych dat - a opet opticky bylo medium v dokonalem stavu.

Pokud muzete dejte vedet dal, hodne lidi ma na techto mediich data, alespon v mem okoli, a na kompletni zachranu uz je pozde ale i tak to stoji za to kdyz s kazdnym dnem vadnych sektoru pribyva.

Odpovědět