DAW druhy poloviny 2007

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Poshook píše:
matucha píše:me pada na stranu jenom kvuli tomu, ze stoji na kabelech od mysi a klavesnice, ktery z podnej "vyveraji"
predpokladam, ze horizontalna frekvencia bude pri tomto rozliseni 60Hz.
ja mam skusenost, ze aj ked je to LCD, tak uz pri plochach nad 22" to zacina byt citit v porovnani s takou 19" na 75Hz.
nepostrehol som nic taketo zatial, jedine ze by sa jednalo o nejake lowend lcd monitory...

Poshook

Příspěvek od Poshook »

len by som sa opravil, ide o vertikalnu frekvenciu

Poshook

Příspěvek od Poshook »

EXCOM píše:
Poshook píše:
matucha píše:me pada na stranu jenom kvuli tomu, ze stoji na kabelech od mysi a klavesnice, ktery z podnej "vyveraji"
ja mam skusenost, ze aj ked je to LCD, tak uz pri plochach nad 22" to zacina byt citit v porovnani s takou 19" na 75Hz.
nepostrehol som nic taketo zatial, jedine ze by sa jednalo o nejake lowend lcd monitory...
HP robi lowend, podobne ako vacsina mainstreamovych znaciek (Benq, LG atd.).
skus porovnat napr. s Apple Cinema HD. ten rozdiel je neuveritelny

matucha

Příspěvek od matucha »

V 30" to lowend urcite je, minimalne podle ceny (apple je za takrka dvojnasobek), ale co ti budu rikat, po apple nijak netouzim, ty penize navic raci treba propiju v pivu. Jinak jsem nejak zaznamenal 2 tridy v tom lowendu... jednu s TN matrici, ktery jsou fakt levny a pak ty PVA a IPS monitory, ktery at uz je vyrabi jakakoli znacka tak nejsou zrovna za babku. Grafik ale jednoduse ohrne nos, stejne jako my ohrneme nos nad bednickama Genius, ktery mu drncej na stole vedle EIZA, tak uz to chodi...

Nevim jak je to presne s frekvencema, ale obraz je uplne stabilni, bez naznaku jakyhokoli blikani. Jedinou lehkou vytku, kterou bych tomu displai "udelil" je podsvetleni, na naprosto homogenni plose ma jedno lehoucce tmavsi misto (vertikalni pas), kterej jinak vubec nevnimam. A proti 4 roky stary dell 17" je to uplne jiny kafe ve vsech smerech... tj spokojenost.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Poshook píše:
EXCOM píše:
Poshook píše:
este ma napadlo, nemas ty analog kabel a reproduktory vedla monitora? to zvykne pekne rusit signal aj na LCD a dava to pocit blikania...

Poshook

Příspěvek od Poshook »

matucha píše:V 30" to lowend urcite je, minimalne podle ceny (apple je za takrka dvojnasobek), ale co ti budu rikat, po apple nijak netouzim, ty penize navic raci treba propiju v pivu. Jinak jsem nejak zaznamenal 2 tridy v tom lowendu... jednu s TN matrici, ktery jsou fakt levny a pak ty PVA a IPS monitory, ktery at uz je vyrabi jakakoli znacka tak nejsou zrovna za babku. Grafik ale jednoduse ohrne nos, stejne jako my ohrneme nos nad bednickama Genius, ktery mu drncej na stole vedle EIZA, tak uz to chodi...

Nevim jak je to presne s frekvencema, ale obraz je uplne stabilni, bez naznaku jakyhokoli blikani. Jedinou lehkou vytku, kterou bych tomu displai "udelil" je podsvetleni, na naprosto homogenni plose ma jedno lehoucce tmavsi misto (vertikalni pas), kterej jinak vubec nevnimam. A proti 4 roky stary dell 17" je to uplne jiny kafe ve vsech smerech... tj spokojenost.
samozrejme som nechcel spochybnit vyhody takehoto monitora, len ma napadlo, ci tam neobjavuju nejake neduhy, co mozu pri dlhodobej praci neprijemne

Poshook

Příspěvek od Poshook »

EXCOM píše:
Poshook píše:
EXCOM píše:

este ma napadlo, nemas ty analog kabel a reproduktory vedla monitora? to zvykne pekne rusit signal aj na LCD a dava to pocit blikania...
kabel mam analog, ale je zozsadu vstrede 160cm stola a monitory su na rohoch (vzdialenost cca 50cm od kablu)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ekeze : podla obrazkov mi pripada ze PoCo PCie sa ti ta nezmesti .. hore do tych 1x slotov . jedine vyuzit niektory x16 .. PCI sa dole zmesti ..

matucha

Příspěvek od matucha »

Poshook píše: samozrejme som nechcel spochybnit vyhody takehoto monitora, len ma napadlo, ci tam neobjavuju nejake neduhy, co mozu pri dlhodobej praci neprijemne
Tak celkove je to monitor jako kazdej jinej prumernej monitor ;-). Kontrast je stejnej, barvy by mely byt rozsahem hodne slusny (ma to rozsirenej gamut)... subjektivne mi barvy pridou hodne fajn a u kontrastu bych ocenil cernejsi cernou (ale nevidel jsem zatim LCD s dobrou cernou)

Problemy muzou byt s podsvicenim a zcela rovnomerny taky neni. Nicmene mi to pride uplne vpoho...

Dal je tu boj mezi malym bodem a velkou plochou... jak je nutny monitor dat dal a vsechno je mensi, tak je to zpocatku trochu nezvyk. Ale za tu dobu, co to mam jsem zjistil ze najednou na ty veci zase zacinam videt ;-). Ale jasne, daleko castejc se pristihnu v predklonu, to je asi nevyhnutelny. Ja mam fakt blby voci (mozna proto sem tak zatizenej na zvuk), ale ted pisu tyhle pidi pismenka a koukam na ne z 90cm a de to bez problemu. Treba to nakonec i trochu pomuze ty oci vycvicit.

No za par mesicu muzu zase poreferovat.

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Pytkin: dik... podle mne se to tam taky urcite nevejde... projistotu jsem vybral uplne jinou desku Gigabyte GA-P35T-DQ6 ta to ma ohone lip usporadany ty sloty...
Obrázek

anebo pak Asus Blitz Extreme ta to ma taky lip usporadany...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ekeaze : ano . tu su tie pcie-1x vyuzitelne (okrem toho hore) ... Otazne je ale co s nimi .. moc zariadeni do pcie neni .. neviem co vsetko potrebujes do PC dat ..

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Pytkin: na tu malou pcie jen jeden powercore a grafiku mam na ten velkej pcie... vic karet neplanuju zatim , mozna nejaky fw radic na klasickou pci... no doufam ze ten gigabyte bude dobra volba co se tyce funkcnosti a spolehlivosti...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ekeaze : gigabyte by nemal byt pruser .. ak viac kariet nechces , tak ta doska by mohla byt v pohode .. aj do buducnosti .. snad pcie kariet bude pribudat :)

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

tak sa teda pochvalim svojou novou zostavou (s ktorou mi ale zial strajkuje audiophile :x )

INTEL Core 2 Duo E6750 + pasivne Scythe NINJA 1000PLUS Rev. B
2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz PC6400 A-DATA Extreme Edition Vitesta
ASUS P5K-E/WIFI-AP
ANTEC SOLO-EC Quiet Mini Tower Case
CORSAIR HX520, 520W
SAPPHIRE Radeon X1950 PRO Ultimate 256MB DDR3 PCX
Samsung HD501LJ
Samsung P120
Samsung SH-S203B DVD-RW

svizna masinka :) ale este ma caka nejaky tuning na hlucnost. pravdepodobne vymenim zadny antec 120mm vetrak za nexus.
lebo hoci je to uz teraz velmi tiche, ja chcem este tichsie :P

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Taky se pochlubim :D

INTEL Core 2 Quad Q6700 - 2,66GHz + Thermalright Ultra-120 eXtreme + Noctua NF-S12-800
2048MB DDR3 1333 CL9 CORSAIR TWIN3X
ASUS BLITZ EXTREME - iP35/ICH9R
Thermaltake ToughPower 750W W0116RE
Thermaltake Soprano VE7000BNS DX ... ( na to jak je drahej tan case, tak ma fakt hrozny vnitrni usporadani, jen tak tak se to tam vse vejde a ktomu ma hlucny ventilatory :( )
2 x WESTERN DIGITAL Raptor 150GB + 2 x nejaky dalsi WD
24" LCD HP PAVILION w2408

muzu dal taktovat ale je to uplne zbytecny, protoze takhle to je takovej mega velkej vykon, ze neni treba.... proti notebooku, na kterym jsem driv pracoval (asus dual core 1,8 ) kde jsem mel vytizeni CPU 80%, tak tet ve stejnym projektu mam 17% :P navic latenci sem mohl snizit o polovinu a mozna i vic, ale to jsem neskousel...

Odpovědět