DAW druhy poloviny 2007

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

tak jeste trosku oprasim toto tema at nemusim kuli tomu zakladat nove....

tet se s kamaradem dohaduju, ze si chci koupit dalsi dve giga RAM, takze ve finale budu mit 4GB ram... on mi rika ze vic jak 2GB ram nema smysl, ze prej aplikace to neumej vyuzivat pod 32bit XP....
Jak to tedy je s DAW a VST-Vsti... DAW funguje jako samostatna aplikace a VST taky samostatna? jako ze sou to dva odelene procesy?
mnohokrat se tu resilo, ze to normalne funguje do toho maxima co umej XP adresovat ..(cca 3,5gb)...
diky

kexik

Příspěvek od kexik »

to je jedno, co je aka aplikacia... XP 32bit ti proste ukazu len 3GB ramky... zbytok maju v pekose

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

ntakze to normalne proste funguje do tech 3gb... on dela technika pocitacu a rika ze to nejde... ze aplikace umi adresovat jen 2gb ram

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Je to takhle. 32bit Windows jako cely system muzou teoreticky adresovat 4GB, ale problem je, ze tesne nad 3GB je adresovany neco z HW a musi se to specielne osetrit. Nevim jak, nezkousel jsem to, ale pry to jde z provoznit i kdyz s obtizemi. Jeden proces v 32bit XP muze adresovat jen 2GB. Vyhoda tech 3GB je v tom, ze 1GB mas pro system a ostatni procesy a 2GB mas cely pro DAW. VST pluginy se pousti v ramci procesu DAW.

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

aha... tak diky moc moc.... uz je mi to jasny

Odpovědět