DAW druhy poloviny 2007

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

BS píše:Jinak to vypada vcelku slusne ta sestava. Mozna bych jeste prikoupil dalsi 2Gb RAMky,. Osobne se na to taky chystam a rozsirim ze 2 na 4. To se vzdycky hodi.
Jo, ale v pripade windows workstation pocitej s 64-bitovym systemem.

BS

Příspěvek od BS »

Kermitak píše:
BS píše:Jinak to vypada vcelku slusne ta sestava. Mozna bych jeste prikoupil dalsi 2Gb RAMky,. Osobne se na to taky chystam a rozsirim ze 2 na 4. To se vzdycky hodi.
Proc s 64-bitovym systemem?

ADDyS

Příspěvek od ADDyS »

Ivo píše:
ADDyS píše:zebricek nejvic reklamovanych disku:
1.WD
2.Seagate-Maxtor
3.Samsung
4.Hitachi
A žebříček nejméně reklamovaných disků ?
zebricek:)... no ono jde taky o to kolik se toho proda... ale treba WD ma 2x vice reklamaci nez Hitachi

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

BS píše:
Kermitak píše:
Protoze 32-bit XPcka z nejakyho me neznamyho duvodu podporujou max. 3GB RAM a to jeste pouze s PAE (huh, nechapu myslenkovy pochody programatoru z MS). Nevim jak je to u Vist.
Naposledy upravil(a) Kimi dne 24 črc 2007 14:59, celkem upraveno 1 x.

matucha

Příspěvek od matucha »

je to myslim stejny, kdyz mas vitsta 32bit... holt s vic ram musis prejit na 64bit

me pamet moc netrapi, 2GB mi pride az az... nepouzivam zadny samplery a photoshop na 2GB urcite pobezi

harddisky --- to je mi fakt jedno, zalohuju a jinak mam nejakou WD 120GB, ktera bezi tech 5 let a ani problem (tuk tuk).

Skrin jinou nechci, tichost predevsim, nepretaktovavam, vzduchovy proudeni to prej ma poreseny dobre... kdo chce tohle komentovat, tak at si nejdriv precte recenzi/test ty skrine

zdroj seasonic nebo corsair, stejna pakaz, melo by to bejt dobry, uvidim jak bude co pristupny asi je mi jedno, co z toho koupim.

nooly

Příspěvek od nooly »

ta tvoje sestava se mi moc libi... nicmene si dovolim malou technickou... jestli ti nevadi par gramu navic, tak spis nez scythe bych bral noctuu, http://www.alza.cz/chladic-noctua-nh-u12f-d67120.htm

nekdo by rek prast jak uhod, ale urcite to stoji za zvazeni. BOXovy chladic NE!

BS

Příspěvek od BS »

Kermitak píše:
BS píše:
Kermitak píše:
Protoze 32-bit XPcka z nejakyho me neznamyho systemu podporujou max. 3GB RAM a to jeste pouze s PAE (huh, nechapu myslenkovy pochody programatoru z MS). Nevim jak je to u Vist.
Jasne. tenhle problem, ze win poznaj jen 3gb je docela pruser.. No tak asi jinak nez s 64bit win to nepujde,. Ted jde jenom o to, jestli jsou vsechny drivery ktery clovek potrebuje udelany v 64bit verzi.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Jezis co jsem to napsal, sem zas myslel na neco jinyho (z me neznamyho systemu - duvodu samozrejme :)

matucha

Příspěvek od matucha »

Este jedna vec ke zdrojum...

jak je to vlastne s zravosti komponent? Je na tu moji sestavu vubec potreba zdroj okolo 500W? Q6600, Nvidia 8600, 2xHDD, 1xUAD (casem asi 2x), nejaka ta zvukovka, CDROM, pamet...
De mi ciste o to, abych nekupoval zbytecne silnej zdroj (drahej), kdyz by mi asi mela vklidu stacit treba 430W a usetrenejch par stovek se hodi na vetrak na procesor ;-).

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

matucha : zrovna som rozbehal pred par tyzdnami novu DAW .. nahodil som tam 4G ram .. kvoli buducnosti .. a aj 32bit aj 64bit system .. 32bit system na muziku .. 64bit prave na rendrovanie (bol by hriech nevyuzit 4 3GHz XEONy na rendrovanie!) .. MAX 9 uz je aj 64bit a na rendrovani to poznas .. aj tu pamat .. zvaz to ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

matucha : 430W by mal stacit .. ono tiez nie je zdroj ako zdroj .. ale ty uvazujes o kvalitnom zdroji .. tam je to OK .. ja preferujem ENERMAXy a tie dovolu pretazenie tusim 160% ..

matucha

Příspěvek od matucha »

Ja rozhodne nic nechci pretahovat, raci budu kdyz to bude vsechno presne jak ma ;-). Ale co tak koukam na net, tak i ty nejzravejsi sestavy s ne-ekologickyma P4kama a velkejma grafikama se dostavaj nekam k 300W spotreby pri max zatezi. Seasonic 430W by mi teda moh stacit.

Dalsi vec... koukam na ty zakladni desky a ICH9R South Bridge jak tu nekdo resil (ctirad), ze cistymu ICH9R shazi podpora AHCI, ale podle vseho de hlavne o to ze ICH9R ma podporu RAID a ICH9 je bez RAIDu... Ja RAID nechci, mam svoje data rad.

4GB pameti treba casem.... mozna i vic... ted mi 2GB bude stacit

kexik

Příspěvek od kexik »

ten raid nemusis pouzit... ale k tej spotrebe, neviem ako zerie 8600 ale mam v zatylku taky pocit ze 430 bude len tak tak. ono drobne vypadky v napajani maju na svedomi kadejake zahadne chyby (a komp dalej ide), bacha na to. isteze pri znackovom zdroji by to mal byt akademicky problem ale ja osobne uz neriskujem, zazil som s podobnym problemom vela zabavy

matucha

Příspěvek od matucha »

raid nemusim pouzit... ale hlavne kdyz nepotrebuju raid, tak nemusim kupovat P5K deluxe s wifi a raidem a druhou sitovkou, kdyz to nepotrebuju a nebude me to stat penize navic

matucha

Příspěvek od matucha »

dalsi moznost motherboardu, deluxe je zbytecne drahej a tohle je jak dlx minus nejaky "zbytecnosti" - P5K-E

http://www.alza.cz/zakladni-deska-asus- ... d74962.htm

Odpovědět