Dual LCD monitory - 19" nebo 22" wide?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Cyril

Příspěvek od Cyril »

Kermitak: jo to bych se taky posral, jedine posunuty, tzn. jako normalni monitor kterej nechas jak je a k nemu napravo postavis druhej...

nick_valensi

Příspěvek od nick_valensi »

uz sme to tu driv resili, nicmene na trhu sou kazdej mesic nove modely, tzn. je to vlastne stale aktualni tema.. ma tedka nekdo sjetou situaci na trhu 22" monitoru? chtel sem eizo, ale to je drahe jak cert, takze zrejme budu muset slevit z pozadavku. mel by to bej monitor jednak na cubase a jednak na grafiku (corel, photoshop). filmy sou druhorade, hry nehraju vubec. nejakej tip???

BS

Příspěvek od BS »

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

nick: pokud to chces na grafiku, tak davej bacha na Samsungy, drtiva vetsina jejich monitoru pouziva dithering (resp. neumi 8-bit. barvy). Samsung bohuzel dost mlzi a casto pise v prospektech 8-bit colors, ale tyka se to pouze panelu, ne elektroniky. Ale kdyz mrknes na recenze na zahranicnich webech, ktere se venuji monitorum, vetsinou to tam u konkretnich modelu zminuji, takze odhalit se to da.

Vlad

Příspěvek od Vlad »

Resil jsem podobny problem. Mel jsem dve 19", problem byl s tim, ze nesnesu, abych mel primo pred ocima predel monitoru, tudiz jeden musel byt posunuty do strany, kde ale zaclanel monitoru (repraku). S dvema sirokouhlymi by to bylo jeste horsi, nemluve o tom, ze uz bych na ten bocni asi nevidel Wink Takze momentalne mam jednu 19" a tu chci nahradit 22" nebo 24" (ale asi spis 22").
to je dobrej postreh, mozna by me to taky vadilo, ale nevim. Koukat se stale sikmo do strany. Nicmene co jsem videl fotky ze studii, tak tam vetsinou maj dva stejny monitory.
Asi pujdu taky do jedny 22" a pak uvidim. Jak pise BS, to HP nevypada spatne

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Vlad: dyt rikam, jeden monitor je hlavni, mas ho pred sebou a druhej podruznej na stranu...

Pavel Vantuch

Příspěvek od Pavel Vantuch »

No, já to mám podobně, jak tady píšete, ale v menším. 20" wide a k tomu na paletky apod. 17". Sedím u toho vcelku blízko, takže neřeším menší písmenka atd. Co jsem řešil, byla technologie použitá u 20ky. Krom jiného řeším video a grafiku a tak jsem chtěl tu 20ku aspoň IPS a ne TN. Volba byla vcelku jasná - Nec 20WGX2 Pro (20") a 70GX2 Pro (17"). Naprostá spokojenost.

Vey

Příspěvek od Vey »

Mohu doporucit tento: LG 22". A to s ohledem jak na cenu, tak na parametry.

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Ahoj. Já bych šel do dvou 22" širokoúhlých Samsungů (teď mám normální devatenáctky) Šířka dohromady je 110cm. Jak je to se zvukem? Co odrazy? Bude to mít velký vliv na zvuk?

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Ondrashi a využiješ pak nativní rozlišení těch monitorů? Nemáš už to moc daleko? Kdyby jsis dvě 22" dal blíž, tak bys měl hodně velkýproblémy s odrazy.
Nebylo by fakt lepší mít 40cm od očí jednu 22" v plném rozlišení (za týden uvidíš v reálu :) ) a k němu jeden pomocný někde bokem?
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Právě, že jsem měl možnost si 22ku dobře vyzkoušet. Na dva monitory dělám už pár roků. Na jednom Arange okno, na druhém mix s pluginama. Přijde mi to hodně v pohodě....

Merlin
Vybavení

Příspěvek od Merlin »

Vey píše:Mohu doporucit tento: LG 22". A to s ohledem jak na cenu, tak na parametry.
Mam ho a nemuzu si ho vynachvalit.
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

Petr_Macháně

Příspěvek od Petr_Macháně »

to jsem se chtel optat > kcemu se ve studiu pouzivaj dva monitory vedle sebe? Videl sem to uz hodnekrat, to jako na jednom bezi cubase a na druhym treba ten film pro co delaj zvukovou stopu ci co?

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Petr_Macháně píše:to jsem se chtel optat > kcemu se ve studiu pouzivaj dva monitory vedle sebe? Videl sem to uz hodnekrat, to jako na jednom bezi cubase a na druhym treba ten film pro co delaj zvukovou stopu ci co?
Tak to je taky možnost.
Ale když se zabýváš čistě muzikou, hodí se druhý monitor, abys mohl mít stále otevřený mix, efekty atd. Často má taky spousta lidí roztažený Cubase přes oba monitory, aby měli přehled o co největším úseku skladby.
Ty dva monitory jsou trošku přežitek z dob klasických CRTéček. Dnes si můžeš koupit jeden veliký širokoúhlý LCD panel a rozvrhnout si plochu dle libosti.
Ale je to o zvyku.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Petr: proste mas vic mista. Vlevo stopy a vpravo mixpult, treba. Navic je to parada i na jakykoliv jiny programy, kdyz mas vedle otevreny treba slozky se souborama.

Odpovědět