Dual LCD monitory - 19" nebo 22" wide?
-
Petr_Macháně
-
nick_valensi
nakonec sem koupil eizo S2411W a jako jo!!! uhlopricka monstrozni, dokonce sem mel v mych soucasnych provizornich prostorach problem, ten monitor vtesnat mezi repraky (bejt to 26" NEC, kterej sem chtel puvodne, tak to tam nenacpu...) pri nativnim rozliseni 1920x1200 je to na cubase velice luxusni zalezitost... kazdopadne clovek si rychle zvykne na lepsi, takze k nemu mozna do budoucna koupim este jeden mensi monitor na paletky, pluginy atd.
-
nick_valensi
-
nick_valensi
kermitak: na tom mem monitoru je pouzitej S-PVA panel, coz je v soucasne dobe asi to nejlepsi, co se da sehnat. nicmene za pet let (coz je zaruka, kterou eizo poskytuje) bude situace na trhu vypadat uplne jinak a LCD beztak nahradi nejaka jina - dokonalejsi technologie...
kazdopadne ti doporucuju 24", covece dyz si tam otevres mix, tak si pripadas jak za pultem v abbey road
chtelo by to este nakej peknej DAW kontroler a iluze bude dokonala...
kazdopadne ti doporucuju 24", covece dyz si tam otevres mix, tak si pripadas jak za pultem v abbey road
- Pavel Vantuch
Ano, PVA je v současnosti špička, ale jak na co. Můj názor je ten, že pokud neděláš DTP nebo CAD/CAM, tak jsou to vyhozený prachy. Dokonce se tyto panely ani nedoporučují na videoedit, kde je stále vhodnější IPS. Na běžnou práci s DAW bych opravdu upřednostnil i TN. Každá technologie má svoje - velikou roli hraje cena vs. co od toho chceš.
-
nick_valensi
- Pavel Vantuch
Jo sorry, to jsem možná přehlídl
Já jsem teda LCDčka vybíral asi 3 týdny a diskutoval jsem to vcelku intenzivně se známým, co v Německu školí Adobe aplikace, dělá kalibrace monitorů apod. Závěr byl, že pro mě je jednoznačně vhodnější IPS, než investovat do PVA, grafiku dělám, ale opravdu jen minimálně, může to tak být max. 5% času u kompu.
Já jsem teda LCDčka vybíral asi 3 týdny a diskutoval jsem to vcelku intenzivně se známým, co v Německu školí Adobe aplikace, dělá kalibrace monitorů apod. Závěr byl, že pro mě je jednoznačně vhodnější IPS, než investovat do PVA, grafiku dělám, ale opravdu jen minimálně, může to tak být max. 5% času u kompu.
-
nick_valensi