Dual LCD monitory - 19" nebo 22" wide?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Petr_Macháně

Příspěvek od Petr_Macháně »

uz chapu :) THX ale vadila by mi ta cara mezi monitorama xD

Cyril

Příspěvek od Cyril »

smarja cetl jsi vubec predchozi diskusi? O vsem na co se ptas se tu mluvilo o par prispevku vejs, i o care mezi monitorama...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

my mame 2 LCD na nuendo , jedna TV na video a hore este plazma pre klienta , ktory sa vala vzadu na sedacke ..

nick_valensi

Příspěvek od nick_valensi »

nakonec sem koupil eizo S2411W a jako jo!!! uhlopricka monstrozni, dokonce sem mel v mych soucasnych provizornich prostorach problem, ten monitor vtesnat mezi repraky (bejt to 26" NEC, kterej sem chtel puvodne, tak to tam nenacpu...) pri nativnim rozliseni 1920x1200 je to na cubase velice luxusni zalezitost... kazdopadne clovek si rychle zvykne na lepsi, takze k nemu mozna do budoucna koupim este jeden mensi monitor na paletky, pluginy atd.

kexik

Příspěvek od kexik »

mne vadi ze sa nerobia 2.2:1 monitory na sledovanie fakt normalneho videa

nick_valensi

kexiku, dycky to bude o kompromisech, protoze neexistuje jednotnej video format..

kexik

Příspěvek od kexik »

nick_valensi píše:kexiku, dycky to bude o kompromisech, protoze neexistuje jednotnej video format..
ale mali by take monitory byt, trebars ako drahsia specialitka. ale nie su.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Me zas vadi, ze vsechny 22" maji TN panel :( Uz jsem si chtel jeden koupit, ale tohle me fakt odradilo.

nunu

Příspěvek od nunu »

Jsi moc narocny -))) Mam taky TN a divat se na to da.Grafiku nedelam a midi se na tom da editovat teda paradne.Dokonce i filmy vypadaji docela slusne.

nick_valensi

kermitak: na tom mem monitoru je pouzitej S-PVA panel, coz je v soucasne dobe asi to nejlepsi, co se da sehnat. nicmene za pet let (coz je zaruka, kterou eizo poskytuje) bude situace na trhu vypadat uplne jinak a LCD beztak nahradi nejaka jina - dokonalejsi technologie...

kazdopadne ti doporucuju 24", covece dyz si tam otevres mix, tak si pripadas jak za pultem v abbey road ;-) chtelo by to este nakej peknej DAW kontroler a iluze bude dokonala...

Pavel Vantuch

Příspěvek od Pavel Vantuch »

Ano, PVA je v současnosti špička, ale jak na co. Můj názor je ten, že pokud neděláš DTP nebo CAD/CAM, tak jsou to vyhozený prachy. Dokonce se tyto panely ani nedoporučují na videoedit, kde je stále vhodnější IPS. Na běžnou práci s DAW bych opravdu upřednostnil i TN. Každá technologie má svoje - velikou roli hraje cena vs. co od toho chceš.

nick_valensi

pavel: jasne, myslim, ze sem to tady uz psal, eizo sem kupoval hlavne na grafiku. jinak na videoedit by tenhle monitor mel byt taky vhodnej (nevim, s videem nedelam), kazdopadne pouze na DAW je tohle zbytecnej luxus.

Pavel Vantuch

Příspěvek od Pavel Vantuch »

Jo sorry, to jsem možná přehlídl :wink:
Já jsem teda LCDčka vybíral asi 3 týdny a diskutoval jsem to vcelku intenzivně se známým, co v Německu školí Adobe aplikace, dělá kalibrace monitorů apod. Závěr byl, že pro mě je jednoznačně vhodnější IPS, než investovat do PVA, grafiku dělám, ale opravdu jen minimálně, může to tak být max. 5% času u kompu.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

fuuu, to je za hroznou palici, to bych za monitor dal jedine, kdybych se seriozne zivil grafikou (coz ty asi delas)

nick_valensi

biscuit: ceny v CR sou brutalni.. dival sem se, ze tam ten monitor stoji skoro 40tacu.. to je mazec, v bundesu se da sehnat pod 30.000, pricemz ja sem ho poridil jeste o dost levneji..

Odpovědět