Dual LCD monitory - 19" nebo 22" wide?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Vlad

Dual LCD monitory - 19" nebo 22" wide?

Příspěvek od Vlad »

Zdar,

po dokonceni pracovniho stolu si ted chci koupit 2 nove LCD. Nechci tady resit jakou znacku, vybrano mam. Jen by me zajimal vas nazor, jestli 19" staci - ne sirokac, nebo ze ted cim dal vic koukam na 22" sirokace. Mam pocit, ze v Cubase se vetsi plocha do strany hodi. Ale kdyz si to predstavim, tak se mi to zda moc. Mezi odposlechama mam misto cca 115 cm, stul je hlubokuj 80 cm, takze ty 22" W se tam vejdou akorat. O rozliseni mi nejde, hry nehraju, na filmy moc nekoukam, kdyz uz tak pres TV, obcas upravuju fotky.

Jak to mate s dualem vy, popr. co byste si poridili?

kexik

Příspěvek od kexik »

ak nerobis s filmami tak je to imho jedno. obycajne su lacnejsie a v daw to mas bud, alebo, bud vidis viac taktov, alebo viac stop, tam je to uplne jedno, podla mna. osobne planujem siroku 20", ale ja s videom narabam pomerne hodne

Vlad

Příspěvek od Vlad »

jeste mne napadlo jako hlavni monitor 22" sirokac a vedle 19" normal. Myslim, ze to rozmerove na vysku vychazi nastejno. Ale to je asi uplna pitomost skrzeva soumernost. Mit vedle sebe dva rozdilny monitory asi bude delat neplechu

Cyril

Příspěvek od Cyril »

No o rozliseni jde, to ti urcuje zobrazitelnou plochu, ne velikost uhlopricky... kazdopadne 2 lcdcka jsou parada... zvaz i variantu jedno velky a druhy mensi, doplnujici... stejne clovek dela vetsinou na jednom hlavnim a druhy je pomocny, tak to mam aspon ja...

Cyril

Příspěvek od Cyril »

haha napsal jsi to samy nez sem to odeslal...

kexik

Příspěvek od kexik »

nebude... plocha sa ti rozdiahne a dvojklik na ramik okna ti ho zminimalizuje bud na jeden monas alebo na oba, podla modu do akeho dostanes grafiku
hlavne si over, ci tvoja grafika dokaze nativne rozlisenia oboch monitorov, to je dolezite, ale nie moc, je soft, ktory to vie poriesit...

Vey

Příspěvek od Vey »

Nedavno jsem to taky resil a volba padla na 22". Prijde mi to pohodlnejsi .. velikost plochy mi staci.

Vlad

Příspěvek od Vlad »

asi zajdu do shopu a necham si vedle sebe postavit 22" W a 19". Uvidim, jak to na me bude pusobit

Vlad

Příspěvek od Vlad »

Vey: takze mas dve 22" ? muzes poslat fotku?

Poklop

Příspěvek od Poklop »

Nezáleží tolik na velikosti jako na rozlišení. Nemá cenu mít 2x19" , je to podle mě zbytečný nýbrž uměj jen 1280x1024, což je "amaterský rozlišení" :-)
Podle mě je nejlepší varianta 2x 21" (nebo 20"), kterej umí 1600x1200.
Pokud chceš mít komfort při prác v DAW, tak jedině 2x1600x1200.
Já mám 2x AOC LM2028 - stál před dvouma rokama asi 15k a nemůžu si je vynachválit.

Pak je ještě důležitý to, že dvě LCD udělaj docela akusticky velkou odrazovou plochu, tak jen aby s tim nějak člověk počítal. Třeba 3 monitory jsou už asi blbost předevšim z akustických důvodů.

Vey

Příspěvek od Vey »

Vlad píše:Vey: takze mas dve 22" ? muzes poslat fotku?
Ne, mam jen jednu .. s dvema bych nestacil otacet hlavou a prejizdet mysi _)
Casem mozna jeste poridim jeden mensi (az usporadam studio), ale je to tak trochu zbytecnej luxus .. alespon pro me :)

Vlad

Příspěvek od Vlad »

Poklop: monitory s rozlisenim 1600x1200 se porad prodavaji kolem 15k, tolik do toho nechci investovat. Levnejsi varianty maji rozliseni 1680x1050.
Myslim ze komfort pri praci mi lepsi rozliseni moc neprinese, ale trba se mejlim.

S odrazem je to dobry postreh, ale s tim asi nic nenadelam

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Resil jsem podobny problem. Mel jsem dve 19", problem byl s tim, ze nesnesu, abych mel primo pred ocima predel monitoru, tudiz jeden musel byt posunuty do strany, kde ale zaclanel monitoru (repraku). S dvema sirokouhlymi by to bylo jeste horsi, nemluve o tom, ze uz bych na ten bocni asi nevidel ;) Takze momentalne mam jednu 19" a tu chci nahradit 22" nebo 24" (ale asi spis 22").

Martin

Příspěvek od Martin »

Měl jsem 2x19 (LG Hi-end model s tenkým rámečkem)a pak jsem to nahradil jedním 22 od Iiyama . Zjistil jsem, že mi to vyhovuje víc a cítím se méně ozářený :)
22Iiyama Vyrabí se v ČR a kvalitu musím pochválit. Navíc žádné problémy s pískáním vrčením atd.

Někomu vyhovují 3 malé někomu stačí jeden větší.
Je to osobní záležitost.

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Mám teď nově jeden LCD 22" Wide a byla to super volba.
Plocha je to úžasná a pro práci s Cubase mi to vyhovuje.
Teď jsem ve fázi nahrávání, ale na míchačku plánuju ještě jeden pomocný 17" na otevřené pluginy, nebo editace synťáků) , ale ten bude až na straně vedle racku (vedle hlavního LCD by mi už kryl monitor (repro)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Odpovědět