dualcore CPU a hudobne aplikacie
Takhle - konkurence je pekna vec a tezit z toho budeme vzdycky nakonec my, uzivatele, at uz vyhrava AMD nebo Intel. Osobne jsem ale v tomhle pripade zvedavej, jak dopadne porovnani v testu, ktery provede nekdo jiny nez Intel, na desce, kde neni 3 roky stary BIOS a casovani pameti nehraje do kapsy Intelu
Take uvidime co bude na trhu od AMD za pul roku, az ten Intel vyleze. Ja se nebranim nicemu a tesim se na svetle zitrky, na znacce mi nezalezi 
tu sa neda bavit ze ci vyhra AMD alebo Intel... jedine co ma vahu je to ze kto je prvy TERAZ. za pol roka kedy ma conroe vyjst moze byt vsetko inak...
a btw ja vidim naozaj navacsie pozitivum, ze by to mohlo zatriast pred letom cenami AMD X2 .. ktore by som okamzite kupil, pretoze by som nemusel v mojom pocitaci nic ine menit...
a btw ja vidim naozaj navacsie pozitivum, ze by to mohlo zatriast pred letom cenami AMD X2 .. ktore by som okamzite kupil, pretoze by som nemusel v mojom pocitaci nic ine menit...
nejde mi jedna vec do hlavy.. pre par mesiacmi mi kamos spominal ze intel vyvija novu technologiu "CORE" a ze pojde o viacjadrove procesory (viac znamena viac ako 2
kde kazde jadro bude uplne samostatna jednotka a bude moct jej progrmaovo upravovat instrukcnu sadu - inak povedane bude povedzme 4 jadrovy procesro a ked spustis hudbonu aplikaciu tak sa 3 jadra prekonfiguruju do modu spracovania audia a zvysne jedno bude riadit ostatne veci okolo toho ... ale toto tu zatial nevyzera ze je nieco take, skorej mi to pripada len klasicky dualcore procesor s nejakymi drobnymy vylepseniami...
vyskusal som stary dobry Logic Audio 5.5.1, ze co to urobi s dual core...
NIC. aj ked sa to spravalo uplne inak ako single thread aplikacie. napriklad pri Ableton Live bolo v Task manageri jasne vidiet, ako jedno jadro maka a druhe nerobi nic. v pripade Logicu sli obe jadra na cca 50% ale CPU meter v Logicu ukazoval 100% zatazenie a odmietol ist dalej....
NIC. aj ked sa to spravalo uplne inak ako single thread aplikacie. napriklad pri Ableton Live bolo v Task manageri jasne vidiet, ako jedno jadro maka a druhe nerobi nic. v pripade Logicu sli obe jadra na cca 50% ale CPU meter v Logicu ukazoval 100% zatazenie a odmietol ist dalej....