dualcore CPU a hudobne aplikacie

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Poklop

Příspěvek od Poklop »

Solarfall píše:takze ta moja konfiguracia je len skopirovana z mojho podpisu v inom fore kde sa pise vsetko ;) vy to samozrejme pisat nemusite, to da rozum nie? ;) podstatny je procak,ram,doska, zvukovka, graficka..

testovat vykon vypinanim vst nie je najstastnejsie riesenie...
potrebujeme vediet maximalne percenta z task manageru, pri viacerych latenciach ktore vam pocitac zvlada bez akehokolvek puknutia...
takze ak sa vam chce tak radsej pouzite tu moju zeditovanu verziu... aby sme mali presne cisla.

dik
Tak ted vubec nechápu, co myslíš tím "maximalne percenta z task manageru, pri viacerych latenciach ktore vam pocitac zvlada bez akehokolvek puknutia" :-)
Nevidím nic špatného na mojí verzi. Ale bud v klidu, stejně se nikdo nezúčastňuje.

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

vidim... mozme skusit ten novy thread.. snad sa niekto chyti.

vysvetlim: pustis cubase, stlacis ctrl-alt-delete, tam je task manager, stlacis tab Performance , tam je graf CPU usage,nastavis latenciu na 128, pustis projekt v cubase, a pozorne pocuvas ci to ani raz nepukne, sledujes graf CPU usage a pamatas si ake najvyssie cislo si tam videl.. toto zopakujes aspon 2 krat a zapises si najvyssie cislo. potom zmenis latenciu na 256-512 a zopakujes.

je to jasnejsie?

toto je standardny sposob benchmarkovania.

na tvojej verzii je zle to ze kazdy si moze do toho projektu zasahovat inak. niekto len vyhodi stopy, niekto vyhodi cele vst atd.. a je to prilis hrube hodnotenie.

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

http://www.informationarchitecture.it/c ... erformance

velky test vykonu systemov v cubase..

Poshook

Příspěvek od Poshook »

kexik píše:ale ved vyrobca dava rating jasne... 3800+
oproti 3200 je to narast o 18%... dva vypasene pluginy ;)

neural: za tie dengy si radsej nakup na doraz ramku, to budu racionalnejsie minute peniaze.
3800+ je priemer vypocitany z kadecoho (kancelaria, compresia, audio, grafika, animacie, hry atd.).

pri optimalizovanom audio sw to bude omnoho viac (typujem 50-80%)

wir

Příspěvek od wir »

nu ja som teraz kamosovi robil masinu s amd x2 3800+ este pretaktovany na 2x2200 a husty vykon :)

vyskusal som hned wizoo verb s defaultnym presetom, cca 3 sec impulz,
u mna na p4 3,2ghz @ 3,8ghz ich dokazem nalozit 8-9, je to riadny zrut, na tejto X2 ich bezalo 24 pri 90% cpu usage, hlavne sa to cele chovalo dost stabilne, teplotna rezerva po pretaktovani 11 stupnov a vsetko vyriesene dost utisene. dali sme aj disk do hdd silencer od thermaltake a popici vec, novy wd 400gb @ 7200rpm nebolo vobec pocut, ani skrabanie, s uchom pri disku a zaroven to krasne pasivne chladi disk.
fivetower test na mojom pentiu cca niekde okolo 85% sa mi mari, na tejto X2 niekde okolo 19-20%.
Popici proc pre audio a to som vecny intelak :)
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

Poklop

Příspěvek od Poklop »

Jojo, mám Athlonka 3800+ X2 a jsem spokojen. Jenom pozor!!! Mám dojem, že například EXSP24 v Cubase při zapnutém Multi processingu je poněkud méně kompatibilní (strašně prdí - ne vždy, ale skoro).
Když vypnu v Cubase support dual CPU, tak šlape OK.
Tak pozor na to. Jiné plůuginy mi ale problémy s multi nedělaj. Trochu mě to štve nebo? EXS používám jako sample player ...

Poshook

Příspěvek od Poshook »

wir píše:nu ja som teraz kamosovi robil masinu s amd x2 3800+ este pretaktovany na 2x2200 a husty vykon :)

vyskusal som hned wizoo verb s defaultnym presetom, cca 3 sec impulz,
u mna na p4 3,2ghz @ 3,8ghz ich dokazem nalozit 8-9, je to riadny zrut, na tejto X2 ich bezalo 24 pri 90% cpu usage, hlavne sa to cele chovalo dost stabilne, teplotna rezerva po pretaktovani 11 stupnov a vsetko vyriesene dost utisene. dali sme aj disk do hdd silencer od thermaltake a popici vec, novy wd 400gb @ 7200rpm nebolo vobec pocut, ani skrabanie, s uchom pri disku a zaroven to krasne pasivne chladi disk.
fivetower test na mojom pentiu cca niekde okolo 85% sa mi mari, na tejto X2 niekde okolo 19-20%.
Popici proc pre audio a to som vecny intelak :)
tak to som dost vprdeli... :) :shock:

dendy

Příspěvek od dendy »

Poklop píše:Jojo, mám Athlonka 3800+ X2 a jsem spokojen. Jenom pozor!!! Mám dojem, že například EXSP24 v Cubase při zapnutém Multi processingu je poněkud méně kompatibilní (strašně prdí - ne vždy, ale skoro).
Když vypnu v Cubase support dual CPU, tak šlape OK.
Tak pozor na to. Jiné plůuginy mi ale problémy s multi nedělaj. Trochu mě to štve nebo? EXS používám jako sample player ...
no sa to da v cubase vypnut/zapnut ??

Poklop

Příspěvek od Poklop »

Jestli se ptáš na to zda-li se dá v Cubase on/off multi CPU support, tak ano dá :-)
Když je support zapnut, tak je CPU load nižší, zkrátka Cubase je optimalizovaná pro multi CPU or dualcore. Proto jsem si X2 kupoval.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

fivetower na X2 4200+ 25/36/ priemer 31%

thomasc

Příspěvek od thomasc »

wir píše: Popici proc pre audio a to som vecny intelak :)
ja taky a proto by me zajimalo jak jsou na tom dual Intely PD (8xx, 9xx). Mam taky P4 3,2 na 3,6GHz a je to fakt oproti X2 hrozivej rozdil...

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Poshook píše:fivetower na X2 4200+ 25/36/ priemer 31%
pamat je naspat na svojeje frekvencii a v fivetower to robi 21/31/26% :)

IMHO) na D Intel zabudni a pockaj na ich novy procesor, ktory bude mat konecne poriadne jadra a nie P4..

wir

Příspěvek od wir »

http://anandtech.com/tradeshows/showdoc.aspx?i=2713

intel prekvapil a drsne kope amdcku ritt :)
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

no sak konecne sa spamatali... :roll:

Poshook

Příspěvek od Poshook »

wir píše:http://anandtech.com/tradeshows/showdoc.aspx?i=2713

intel prekvapil a drsne kope amdcku ritt :)

pri notebookoch je to tak

Odpovědět