High End Studio PC
Re: High End Studio PC
Brooklyn : no ved prave preto .. system bootujes raz .. software bootujes raz .. ale sample loadujes stale , ked robis muziku .. sample patria na SSD disk ..
-
- Profesionál
pytkin: zalezi na zpusobu prace. prepinam mezi DAW, softwary, jsem online... na tohle vsechno je SSD disk zasadni, mit na nem taky pagefile.. velky knihovny je urcite dobry mit na SSD, kdyz clovek dela s romplerama-- to je ale casto nerealny. potreboval bych cca 3 TB prostoru, kdybych tam chtel mit vsechno ze samplu. takze za me urcite prioritne SSD na system (plus na soubory projektu, na kterym zrovna delam), a HDD na zbytek.
Pytkyn: Trolíš ?
Chlap nemá $$$ na dobrý PC a ty radíš SSD na samply? Asi jsem výjimka, ale mám asi 13TB samplů. Né že bych je všechny chtěl mít při ruce, ale tak 1TB určitě, zvlášť kdybych jel orchestry. No a zaplať tu kapacitu v SSD!?!

To je doba, pamatuju jak jsem načítal samply z 1.44MB disket do 16MB sampleru asi 20 minut. Pak ze 270MB SyQuestu po SCSI za necelou minutu. A kolik jsem s tím zažil legrace a udělal muziky.

To je doba, pamatuju jak jsem načítal samply z 1.44MB disket do 16MB sampleru asi 20 minut. Pak ze 270MB SyQuestu po SCSI za necelou minutu. A kolik jsem s tím zažil legrace a udělal muziky.
brooklyn : jasne .. kazdy ma iny styl prace , ine zdroje , ine priority .. V studiu sme to vyriesili tak , ze sme tam dali radic a z povodneho SW raidu (ktory bol pomaly a nespolahlivy) sme spravili HW raid 5TB .. vykon to ma ako SSD a kapacitu ako disky .. Ale zase tam nepouzivame ziadne sample .. Len audio postprodukcia ..
egen : netrolym .. len pisem svoj nazor .. ked uz v PC bude SSD , tak by som na neho dal sample a nie system .. system je uplne nepodstatny v hudobnom pocitaci .. BTW : 1TB SSD je dnes strasne lacny .. i ked cena je vzdy relativna vec .. zrovna sme kamaratovi robili novu zostavu do studia .. rozhodol sa prejst na MAC .. Dali sme tam 1TB flash disk (kery stoji teda u apple nekrestanske peniaze) .. ale fachci to jak blazen .. on prave z toho ide orchestre ..
este ma napada .. ze kedze tento clovek nesklada HIEND PC (o com je tato tema) , ale pomale kancelarske , tak prave tomu by tie sample na SSD mohli pomoct k vacsiemu vykonu .. ale varime tu z vody .. panko nam vobec nenapisal , aky druh prace robi .. ci nahravava metalove kytary , alebo lepi elektroniku z virtualnych syntakov , alebo sklada symfonie pre hansa cimera ..
a este ma napada 2 : miesto maleho SSD na system , by som si radsej kupil poriadny procesor .. ak sa teda na tom PC ma robit hudba a nie pisat listy vo worde ..
egen : netrolym .. len pisem svoj nazor .. ked uz v PC bude SSD , tak by som na neho dal sample a nie system .. system je uplne nepodstatny v hudobnom pocitaci .. BTW : 1TB SSD je dnes strasne lacny .. i ked cena je vzdy relativna vec .. zrovna sme kamaratovi robili novu zostavu do studia .. rozhodol sa prejst na MAC .. Dali sme tam 1TB flash disk (kery stoji teda u apple nekrestanske peniaze) .. ale fachci to jak blazen .. on prave z toho ide orchestre ..
este ma napada .. ze kedze tento clovek nesklada HIEND PC (o com je tato tema) , ale pomale kancelarske , tak prave tomu by tie sample na SSD mohli pomoct k vacsiemu vykonu .. ale varime tu z vody .. panko nam vobec nenapisal , aky druh prace robi .. ci nahravava metalove kytary , alebo lepi elektroniku z virtualnych syntakov , alebo sklada symfonie pre hansa cimera ..
a este ma napada 2 : miesto maleho SSD na system , by som si radsej kupil poriadny procesor .. ak sa teda na tom PC ma robit hudba a nie pisat listy vo worde ..
pytkin:SSD na data-samply je pro mě opravdu darda,ten 1tb by byl dražší než celá ta sestava...neříkám že by to nebylo príma,ale.
K ty práci na pc:dříve jsem dělal elektroniku poskládanou cirka půl na půl ze samplů a virtuálních syntáků.Plus občasný doplnění živou kytarou-tenkrát ještě bez vst pluginů.Vzhledem k tomu že jsem nikdy-proč asi
nepoužíval velké knihovny samplů tak mi na tuto aktivitu stačilo myslím nějaké p3 pak snad athlon? to bylo cca před 10 roky?nevim.viz odkaz dole:
Poté jsem už snad upgradoval na momentální 2jádro s kterým jsem byl zpočátku spokojený...problémy ale začaly tím jak jsem se začal více věnovat nahrávání kytary-třeba 6-stop a k tomu nějaký ten spodek a i tím jak se začaly časem zvyšovat nároky různých pluginů.A nějaký ten mix kapely s cca 14 stopami,to už byl trochu problém...při cca 4 pluginech na stopu plus 6 na bus.To už jsem měl půlku mixu zafreezovanou jinak jsem se nehnul.
pytkin:trefil jsi se"nahravava metalove kytary , alebo lepi elektroniku z virtualnych syntakov"
akorát s tim Hansem ne
http://bandzone.cz/djsajrajt
K ty práci na pc:dříve jsem dělal elektroniku poskládanou cirka půl na půl ze samplů a virtuálních syntáků.Plus občasný doplnění živou kytarou-tenkrát ještě bez vst pluginů.Vzhledem k tomu že jsem nikdy-proč asi

Poté jsem už snad upgradoval na momentální 2jádro s kterým jsem byl zpočátku spokojený...problémy ale začaly tím jak jsem se začal více věnovat nahrávání kytary-třeba 6-stop a k tomu nějaký ten spodek a i tím jak se začaly časem zvyšovat nároky různých pluginů.A nějaký ten mix kapely s cca 14 stopami,to už byl trochu problém...při cca 4 pluginech na stopu plus 6 na bus.To už jsem měl půlku mixu zafreezovanou jinak jsem se nehnul.
pytkin:trefil jsi se"nahravava metalove kytary , alebo lepi elektroniku z virtualnych syntakov"
akorát s tim Hansem ne

http://bandzone.cz/djsajrajt

No nic, to bylo jen tak pro zamyšlení

P.
Není lepší nejdřív sehnat SSD na systém a potom případně dokoupit další na samply ?Pytkin píše: egen : netrolym .. len pisem svoj nazor .. ked uz v PC bude SSD , tak by som na neho dal sample a nie system .. system je uplne nepodstatny v hudobnom pocitaci .. BTW : 1TB SSD je dnes strasne lacny .. i ked cena je vzdy relativna vec .. zrovna sme kamaratovi robili novu zostavu do studia .. rozhodol sa prejst na MAC .. Dali sme tam 1TB flash disk (kery stoji teda u apple nekrestanske peniaze) .. ale fachci to jak blazen .. on prave z toho ide orchestre ..
Fakt ? kolik stop ? já občas s pár virtuálníma nástrojema a pár pluginama zadýchám i i5 3,4Ghz.no já jen, že neustále pracuju ne PIII/618 MHz.
pavlii,ty fakt makáš na tomhle stroji?
S dnešníma nenažranýma pluginama?

S dnešníma nenažranýma pluginama?

2fikus: já potřebuju plug-iny (když už), které dělají co mají - a nejsou přitom nenažrané

P.
Mne tiez uz par krat i5/3,4GHz ledva dychala
.

Když jsou dobrý náběry,tak stačí v podstatě eq,kompresor,ale to se moc nestává
Pamatujete na dobu, kdy 16ti stopé studio bylo standard. Myslím, že většina popu z 80's byla namíchaná na 16 stop.
Já začal na tomhle a byla to pecka

Já začal na tomhle a byla to pecka

Ale to je jen moje rýpání - nebudu vám to tady špinit mým undergroundovým setupem

P.
tak ked mas trebars UAD, tak nepotrebujes vykon od CPU .. ale zase prehrat h264 video v projekte asi ta P3 nezvladne ..pavlii píše:no já jen, že neustále pracuju ne PIII/618 MHz. A že by mě dostával do kolen projekt se 14 stopami apod. (viz výše) - tak to ani náhodou