High End Studio PC
High End Studio PC
Občas mi už škobrtá počítač (na XP 32bit) tak pomalu zase po 3 letech uvažuju a posílení a updatu. Ted mám desku Gigabite GA-P35 DS3 a procesor Intel Q 6600 2,4 GHz.
Rád bych asi Windows 7 64bit a 8 nebo 16 GB RAM
Otázka je jestli je dnes k mání něco, co je citelně výkonnější než můj zmíněný setup a je správná chvíle k úplně novému počítači ? (asi bych šel do zbrusu nové krabice atd. ta stávající už tu je tak 7 let, zdroj slabší atd.
Co byste doporučili jako sestavu a optimální variantu cena/výkon s tím že asi vynechat (předražené) nejnovější výstřelky v procesorech a jít o stupínek zpět na to druhé nejnovější ?
Rád bych asi Windows 7 64bit a 8 nebo 16 GB RAM
Otázka je jestli je dnes k mání něco, co je citelně výkonnější než můj zmíněný setup a je správná chvíle k úplně novému počítači ? (asi bych šel do zbrusu nové krabice atd. ta stávající už tu je tak 7 let, zdroj slabší atd.
Co byste doporučili jako sestavu a optimální variantu cena/výkon s tím že asi vynechat (předražené) nejnovější výstřelky v procesorech a jít o stupínek zpět na to druhé nejnovější ?
Re: High End Studio PC
Vzal bych nejakej rozumnej procesor (treba i7 950), nejakou desku od Intelu (zapomnel bych na vsechny Gigabity a Asusy), X25M SSD jako systemovej disk a dva disky v RAID1 na data. Zdroj bych zvolil Seasonic.
Ale stejne ti kazdej bude doporucovat neco jinyho
Hlavne se v discich vyhni WD Green, maji par osklivych chyb ve firmware, ktery tam kolega objevil a WD to absolutne nezajima.
Ale stejne ti kazdej bude doporucovat neco jinyho

Otázku je jestli to škubání je nedostatkem výkonu... dle mého ta tvá setava je stále postačující stačilo by nahodit W7 X64 a více paměti.
no, oni ty nove vystrelky predsrazene nejsou - myslim procesory Core i5 a i7 Sandy Bridge vzhledem k narustu vykonu a snizeni spotreby.
Graficke jadro ti prakticky staci na filmy v HD a slabsi hry, takze nemusis kupovat grafiku. spotreba je mensi, tudiz min tepla ve skrini a celkovy odber sestavy.
Navic jsem se koukal na alza.cz a ty starsi ctyrjadra Core i5 jsou +- za stejnej peniz jako ty Sandy Bridge.
Mozna budou trochu drazsi zakladni desky s patici 1155 a zatim jich nebude takovy vyber. To se ale meni kazdym dnem
Graficke jadro ti prakticky staci na filmy v HD a slabsi hry, takze nemusis kupovat grafiku. spotreba je mensi, tudiz min tepla ve skrini a celkovy odber sestavy.
Navic jsem se koukal na alza.cz a ty starsi ctyrjadra Core i5 jsou +- za stejnej peniz jako ty Sandy Bridge.
Mozna budou trochu drazsi zakladni desky s patici 1155 a zatim jich nebude takovy vyber. To se ale meni kazdym dnem
ale ne. ten zaklad bych jinak neresil.Kermitak píše:Ale stejne ti kazdej bude doporucovat neco jinyho

Ted mi tady lokální PC mistři dali k uvaze již hotovou sestavu HP Elite s I7 820 a kompletním dalším vybavením (8GB RAM atd.) vč. W7 64 bit profi + 3 roky záruka next business day u mě doma atd. 18k. To nezní špatně ?
A taky doporučovali (to jsem slyšel i jinde) pro opravdu bleskovou funkci systému dát tam SSD disk pro systém ...
A taky doporučovali (to jsem slyšel i jinde) pro opravdu bleskovou funkci systému dát tam SSD disk pro systém ...
18k je zajimava cena. Me zajima co to ma za komponenty. Hod sem odkaz
co je i7 820?
edit: aha, 860.
edit2: microtower? kam das disky?
edit: aha, 860.
edit2: microtower? kam das disky?
Možná bude lepší to složit dohromady z věcí, které potřebuju (rozhodně to není TV karta, zvuková karta, bezdrátová myš a klávesnice, dálkové ovládání Windows apod) 
Čili Procesor i7 950 (ten je rychlejší než 860 ?)
deska Intel
nějaká relativně obyčejná grafická karta (případně už integrovaná s deskou) se 2 DVI výstupy na monitory
1 SSD disk na systém (80 GB nebo 120 GB ?)
2 datové disky
16 GB RAM
krabice, zdroj, vypalovačka a tot vše ne ?

Čili Procesor i7 950 (ten je rychlejší než 860 ?)
deska Intel
nějaká relativně obyčejná grafická karta (případně už integrovaná s deskou) se 2 DVI výstupy na monitory
1 SSD disk na systém (80 GB nebo 120 GB ?)
2 datové disky
16 GB RAM
krabice, zdroj, vypalovačka a tot vše ne ?

kermitaku, mne to cos napal prijde taky rozumny.. mas "uz" zkusenosti s ssd? ja uz bych prave do toho rad hamtnul, myslis ze intelackej je nejlepsi volba? koukal jsem po kingstonu napr.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=83656
ceny uz jsou rozumny.. a co kapacity? co si myslite?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=83656
ceny uz jsou rozumny.. a co kapacity? co si myslite?
ted jsem porovnaval ceny novych intelu se starymi a doporucuju jit spis do tech novych, uz jenom kvuli tomu, ze stoji stejne, je vkonnejsi nez Ci7 950:
INTEL Core i7-2600 - a nemusis kupovat grafiku.
http://www.alza.cz/intel-core-i5-2300-q ... 201332.htm
Deska ASUS (Kermitak se bude kroutit) - nevidim duvod proc mit desku od Intelu
SSD na system jasna volba
krabice asi ATX - vyber dobre vetranou
zdroj - doporucuju Seasonic X560M gold - sam ho mam. Nemusis zapojovat kabely co nepotrebujes
http://www.alza.cz/seasonic-x-560km-gold-d199659.htm
INTEL Core i7-2600 - a nemusis kupovat grafiku.
http://www.alza.cz/intel-core-i5-2300-q ... 201332.htm
Deska ASUS (Kermitak se bude kroutit) - nevidim duvod proc mit desku od Intelu
SSD na system jasna volba
krabice asi ATX - vyber dobre vetranou
zdroj - doporucuju Seasonic X560M gold - sam ho mam. Nemusis zapojovat kabely co nepotrebujes
http://www.alza.cz/seasonic-x-560km-gold-d199659.htm
Ale má ten i7 2600 s integrovanou kartou výstup na 2 DVI monitory ?
biscuit: nekdy v lete jsem ssdcka zkoumal a tehdy mi druha generace(!) tech Intel ssdcek vychazela nejlip, ale uz to nesleduju a vyvoj v tyhle oblasti jde rychle kupredu, takze je docela dobre mozny, ze jsou lepsi moznosti. Ten intel jsem zminil jako dobrou jistotu.
Doma mam asi tri mesice druhou generaci X25M 80GB jako systemovej disk a nestezuju si. Sice bych si ho tehdy sam asi jeste nekoupil, protoze jsem porad cetl o ruznych problemech ohledne wear levelingu, AHCI atd, ale dostal jsem ho zadarmo a musim rict, ze jsem spokojenej.
Vlad: Kermitak se kroutit nebude, Kermitak jen vyjadril svuj nazor
Intel desky jsou proste klasika, kterou si Intel sije tak, aby k jejich chipsetum a procesorum pasovala jak prdel na nocnik, bez zbytecny bizuterie, jako jsou ruzny vyfikundace pro overclockery. Navic si Intel u svych desek drzi dlouhodobe vysoky standard spolehlivosti.
Vubec nerikam, ze nelze pouzit Gigabyte nebo Asus, rikam jen, ze ja uz bych si koupil jenom Intel.
Doma mam asi tri mesice druhou generaci X25M 80GB jako systemovej disk a nestezuju si. Sice bych si ho tehdy sam asi jeste nekoupil, protoze jsem porad cetl o ruznych problemech ohledne wear levelingu, AHCI atd, ale dostal jsem ho zadarmo a musim rict, ze jsem spokojenej.
Vlad: Kermitak se kroutit nebude, Kermitak jen vyjadril svuj nazor

Vubec nerikam, ze nelze pouzit Gigabyte nebo Asus, rikam jen, ze ja uz bych si koupil jenom Intel.
to zalezi spis asi na desce.Ivo píše:Ale má ten i7 2600 s integrovanou kartou výstup na 2 DVI monitory ?