High End Studio PC

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Pytkin
Moderátor

Re: High End Studio PC

Příspěvek od Pytkin »

Scorpi.03 píše:Není lepší nejdřív sehnat SSD na systém a potom případně dokoupit další na samply ?
no ja som pisal ze skorej potrebujes rychle sample , nez rychly system .. takze ja by som dal napred SSD na sample a neskor dokupil SSD na system :)

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Pytkin píše:
pavlii píše:8) no já jen, že neustále pracuju ne PIII/618 MHz. A že by mě dostával do kolen projekt se 14 stopami apod. (viz výše) - tak to ani náhodou
tak ked mas trebars UAD, tak nepotrebujes vykon od CPU .. ale zase prehrat h264 video v projekte asi ta P3 nezvladne ..
No samozřejmě - moje poznámka byla míněná opravdu hlavně jen jako reakce na poznámku o vytíženosti CPU ;-) jsou věci, přes které nejede vlak a kde je výkon potřeba. Ale nemusí to být vždy podstatné; záleží na spoustě okolností. Já samozřejmě také narážím na výkonnová omezení - ale ne při práci se 4 stopami 8)

P.

matucha

Příspěvek od matucha »

Je nutny uznat, ze Intel fakt umi odradit zakazniky od upgradu http://www.cnews.cz/unik-slajdu-k-broad ... esat-tisic.

Kermitak
Moderátor

High End Studio PC

Příspěvek od Kermitak »

Po pravde moc nechapu, kam timhle mirej. Do vykonny workstation nebo serveru dam Xeony s ECC, do "beznyho" vykonnyho desktopu nacpu Skylake i7 (6700 btw bude asi cpu, kterym po deseti letech upgraduju :) Co s timhle kockopsem... nevim.

matucha

Příspěvek od matucha »

Tak kdyz chces procesor s vic jadrama a nechces grafiku na procesoru a chces pretaktovani... Xeon prej moc taktovat nejde. 5820k a 5960x jsou dost popularni pro DAW.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Tak tu grafiku te nikdo nenuti pouzivat a je v podstate zadarmo, ze jo... Pretaktovat muzes i normalni Kckovej procesor (i kdyz ja teda nejsem fanda pretaktovani, v podstate i ten Q6600 co jsem donedavna mel stacil tak nejak na vsechno, pokud se bavime o DAW, ale OK, YMMV ;). Ale proc to delat, zas tak moc tim neziskas, pokud to pretaktujes tak, aby ti ten procesor nevytekl ze skrine, IMHO...

matucha

Příspěvek od matucha »

Taky nejsem zadnej fanda taktovani, ale pry to de dost lehko a u tehle vicjak4jader se dostanes na takty 4jader (4 az 4.2ghz bezne) aniz by to prave buhvijak topilo. A vykon je pak o kus jinde nez taktovany 4jadro. Vzhledem k tomu ze 5820k a 6700 stojej +- stejne, tak si teda raci vyberu 6 jader bez grafiky nez 4 s grafikou. A Xeony jsou co si tak vybavuju fakt taktovany nizko.

Q6600 mi tu furt facha... uz 9 let jestli se nepletu. Donedavna jsem tezko hledal duvod proc upgradovat. Ale ted je nekolik hodne uzitecnejch pluginu, co tu Q6600 umej polozit na lopatky. Jmenovite TDR Nova a DMG Limitless, staci kdyz chci v projektu pouzit nekolik Nov a zaroven mit na konci Limitless a je to boj.

I 6700k by urcite byl citelnej skok z Q6600, ale vzhledem k tomu, ze zas nebudu upgradovat klidne dalsich 10 let, tak se v ramci rozumnejch sfer snazim samozrejme zmaximalizovat vykon se kterym ty leta budu zit.

Myslim ze pretaktovana 5820k ma zhruba trojnasobnej vykon jak Q6600, je to dost, ale zas zadnej zazrak za 10 let teda. Rikal jsem si ze broadwell-e 8 jadro by mohlo cenove vyjit nekde pod 20tis. To by bylo sice furt za nejakou pohodlnou psychologickou hranici, ale skousnutelny v ramci vykonu co za to je. A tak me teda zklamali tim, ze misto zlevnovani vykonu to jde opacnym smerem.

Pred dvema lety, pred rustem dolaru a intervenci CNB jsem zvazoval system zalozenej na 5820k a krome pameti a ssd je vsechno porad drazsi nez tenkrat. Pomer vykonu za stejny penize degeneroval misto aby se zlepsoval. Tezko se na to zvyka, kdyz ma clovek v hlave vyvoj na prelomu stoleti. Je to zacarovanej kruh, hodne lidem se nevyplati upgradovat - vyrobci si stezujou ze lidi neupgradujou a ze se toho malo prodava...

Tak ze bych este pockal? Asi jo...

Odpovědět