Jak odpojit PC od internetu ale nechat v síti
Re: Jak odpojit PC od internetu ale nechat v síti
Tomy,nie dobrá úvaha.autorun.inf je ako postihnutý vírusmi napísal JE vírus.mám s tým skúsenosť.kopíruje sa všade,na každú particiu,usb kľúč,všade.odtiaľ potom ťahá do kompu dalsi bordel.a že ho tam môže naťahať.vymazať-môžeš skúsiť,ale dokopíruje sa odinakial.
Čo mám overenu kombináciu-comodo free antivir + firewall a spyboot-pravidelne updates a máš čistý komp.
Čo mám overenu kombináciu-comodo free antivir + firewall a spyboot-pravidelne updates a máš čistý komp.

Tuhle klasickou větu o nepoužívání antivirusu nebo firewalu milujirastis píše: antivirus nemam, a problemy s virusmi tiez nie...

Problémy nemáš, protože o nich nevíš.
autorunove viry su HNUSNE... obzvlast tie newwindow verzie... toho som sa nevedel zbavit ale dva tyzdne... avast to ani nedetekoval, bacha nanho. teraz celkom spokojne pouzivam aviru. infikoval sa mi pocitac samozrejme zo sietoveho disku
emah píše:Tomy,nie dobrá úvaha.autorun.inf je ako postihnutý vírusmi napísal JE vírus.mám s tým skúsenosť.kopíruje sa všade,na každú particiu,usb kľúč,všade.odtiaľ potom ťahá do kompu dalsi bordel.a že ho tam môže naťahať.vymazať-môžeš skúsiť,ale dokopíruje sa odinakial.

autorun.inf je sam o sebe konfiguracny subor, text-based, sam o sebe nie je virus. Virusom postihnuty moze byt ako kazdy iny postihnutelny typ suboru. Sam sa kopiruje len v pripade pritomnosti viru. Inak nie... Na tomto principe funguju win instalatory... Bordel v *.inf subore je byva vacsionu ak je cracknuta instalacka a pod., cisty install source obsahuje autorun.inf (niekedy je hidden) VZDY. Tak je proste nastavena schema postup pri win instalackach, je to nieco ako xlm subor, kde su zadane cesty - path pre program, kam ma ist, kam ma co ukladat, kam ma nieco poslat atd...
Autorun.inf nebude robit problemy pokym nieje modifikovany.
Pocitac v studiu nemam napojeny na siet vobec, takisto instalacky na nom nemam, je to proste masina na pracu. Mam tam data - hudbu, ktoru sa snazim mat zabezpecenu, tak mojim najjednoduchsim no o cosi drahsim riesenim bola kupa druheho * macbook pro. Samozrejme, ked clovek nema takuto moznost je to o inom. Aj o uzivatelovi, aj o nastaveni, proste vela faktorov.
ja komp raz za cas nejakym rychlym free antivirom prebehnem...jackies píše:Tuhle klasickou větu o nepoužívání antivirusu nebo firewalu milujirastis píše: antivirus nemam, a problemy s virusmi tiez nie...![]()
Problémy nemáš, protože o nich nevíš.
ak tam nieco mam, a neviem o tom, tak ma to vobec nezaujima, pokial mi vsetko ide seriozne (a vsetko mi seriozne ide). takze mysli si o podobnych vyrokoch svoje, miluj to, bav sa na tom, je mi to cele jedno

kexik: g-data rules
Ano, presne... prostřednictvím vyměnitelných médií, zneužívajících soubor autorun.inf v operačním systému Windows...W.Cable píše:V září statistický systém ThreatSense.Net společnosti Eset vyhodnotil kombinaci hrozeb INF/Autorun jako nejvyšší riziko s globálním podílem 6,62 %. Druhou nejrozšířenější infiltrací byl Win32/Conficker s podílem 4,52 % ze všech detekovaných hrozeb na počítačích uživatelů produktů Eset. Na třetím místě se v září umístil Win32/PSW.OnLineGames s podílem 2,86 %. INF/Conficker (1,64 %) na čtvrtém místě dokazuje vysoký podíl hrozeb infikujících počítače prostřednictvím vyměnitelných médií, zneužívajících soubor autorun.inf v operačním systému Windows.
Zdroj: http://computerworld.cz/aktuality/v-ces ... warem-7850
Co potvrdzuje moje vyssie spomenute tvrdenie

Sam o sebe je len sprosto jednoduchy text-based config file

Staznosti v smer Microsoft

autorun.inf je virus pokial odkazuje na nejaky skodlivy exac, staci sa pozriet do suboru co spusta a hned vidis...pokial je to odkaz na nejaky setup.exe v instalacnom adresari nejakeho programu tak to vir nie je, ale pokial to odkazuje na nejaky sobor s divnym nazvom ktory nepatri k ziadnej pozadovanej aplikacii tak to rozhodne vir je. Koniec koncov autorun.inf nema co robit na prenosom HDD alebo flashke, (pokia nema nejaku utilitu pre spravu ktora sa spusta po vlozeni). Vacsinou je sucastou instalacnych CD/DVD.
Skusenost s virusom nainfikovanym cez autorun.inf som mal tiez a bolo to tak zakerne ze pomohol jedine reinstall...ako pisali vyssie, mnozil sa na kazde particie ktore v systeme videl...
Rozhodne prve co treba urobit je zakazat autoplay vo windowse cez gpedit.msc - po zasunuti externej flash alebo HDD sa automaticky nespusti autorun.inf takze nie je moznost infikovania z prenosneho media...
Skusenost s virusom nainfikovanym cez autorun.inf som mal tiez a bolo to tak zakerne ze pomohol jedine reinstall...ako pisali vyssie, mnozil sa na kazde particie ktore v systeme videl...
Rozhodne prve co treba urobit je zakazat autoplay vo windowse cez gpedit.msc - po zasunuti externej flash alebo HDD sa automaticky nespusti autorun.inf takze nie je moznost infikovania z prenosneho media...
No nemůžu se dočkat až konečně udělají Samplitude pro Mac a potom - bye windowské virové hnojiště 

Tohle byla uplne zasadni vec ktera me na PC desne srala. Jsem rad, ze na Mac-ovi mi nic nechybi co by bylo dostupne jen pro PC. Mimochodem na Mac-ovi lze mit taky viry. Sice neublizej, ale clovek je muze preposilat na PC kde se pak aktivuji.
iMac i9 80GB RAM 2TB SSD, Mac OS Mojave 10.4.16, Apollo 8 Duo
Ale když člověk bude mít jen macy (ve studiu i mimo), tak to nemá kam přeposílat120BPM píše:. Mimochodem na Mac-ovi lze mit taky viry. Sice neublizej, ale clovek je muze preposilat na PC kde se pak aktivuji.

A to je zas pravda.Ivo píše:Ale když člověk bude mít jen macy (ve studiu i mimo), tak to nemá kam přeposílat

iMac i9 80GB RAM 2TB SSD, Mac OS Mojave 10.4.16, Apollo 8 Duo
Nevím čemu se směješ, to je vážná věc