Jak odpojit PC od internetu ale nechat v síti
Re: Jak odpojit PC od internetu ale nechat v síti
Tomy,
veď si teda kúp notas,ja ti môžem poslať pár podľa teba nevinných a úplne obyčajných súborov autorun.inf a som zvedavý čo na to povies-či sú to naozaj neškodné a úplne obyčajne súbory.
prosím ťa netrep tu nezmysly,ked si podľa všetkého este žiadny počítač od tohto svinstva neodviroval.poprípade neformátoval,keďže to bolo tak vynaliezave,že pri lognuti do systemu ma hneď odloglo.v akomkoľvek móde.napr.
veď si teda kúp notas,ja ti môžem poslať pár podľa teba nevinných a úplne obyčajných súborov autorun.inf a som zvedavý čo na to povies-či sú to naozaj neškodné a úplne obyčajne súbory.
prosím ťa netrep tu nezmysly,ked si podľa všetkého este žiadny počítač od tohto svinstva neodviroval.poprípade neformátoval,keďže to bolo tak vynaliezave,že pri lognuti do systemu ma hneď odloglo.v akomkoľvek móde.napr.
Poprosim slusnejsie vystupovanie, lepsie precitanie toho co som napisal, potom zhodnot svoj prispevok a formuluj ho.
To co som pisal, som si nevymyslel... to je proste fakt.
Kazdy autorun.inf pokial nie je pozmeneny, infikovany virom je neskodny. Viac googli, pripadne sa popytaj skusenych.
Aj W.Cable tu daval link, pozri si ho a je tam jasne napisane, ze virus zneuziva autorun.inf v systeme windows. Su lahko napadnutelne, lebo su text based. Staci si riadne, cez total commander pozriet instalacku Windowsu, a najdes tam autorun.inf... cize priamo od vyrobcu, podla tvojho tvrdenia dostavam virus?
Nebudem uz reagovat na odpovede, ktore su vytvorene domnienkami a bez precitania predoslych prispevkov.
ak pomoze nieco ine akomoje pseudovedomosti a pseudoskusenosti, skus uja googla...
http://autorun.moonvalley.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/AutoRun
HAWG
To co som pisal, som si nevymyslel... to je proste fakt.
Kazdy autorun.inf pokial nie je pozmeneny, infikovany virom je neskodny. Viac googli, pripadne sa popytaj skusenych.
Aj W.Cable tu daval link, pozri si ho a je tam jasne napisane, ze virus zneuziva autorun.inf v systeme windows. Su lahko napadnutelne, lebo su text based. Staci si riadne, cez total commander pozriet instalacku Windowsu, a najdes tam autorun.inf... cize priamo od vyrobcu, podla tvojho tvrdenia dostavam virus?
Nebudem uz reagovat na odpovede, ktore su vytvorene domnienkami a bez precitania predoslych prispevkov.
ak pomoze nieco ine akomoje pseudovedomosti a pseudoskusenosti, skus uja googla...
http://autorun.moonvalley.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/AutoRun
HAWG
sám si si odpovedal.
tiež už o tom nebudem diskutovať s niekým,kto podľa všetkého nemá s uvedeným typom infiltrácie vírusov do systemu skúsenosť.
tiež už o tom nebudem diskutovať s niekým,kto podľa všetkého nemá s uvedeným typom infiltrácie vírusov do systemu skúsenosť.
Tu nejde o skusenosti s typom infiltracie, ale o ujasneni si pojmov "infikovany" a "neinfikovany" subor. Ak je raz "cisty" tak je neskodny.emah píše:sám si si odpovedal.
Nepísal si howgh?;)tomy45 píše:
Tu nejde o skusenosti s typom infiltracie, ale o ujasneni si pojmov "infikovany" a "neinfikovany" subor. Ak je raz "cisty" tak je neskodny.
Ucinna obrana proti viru, ktery kopiruje zahadny autorun.inf na vsechny disky:
vytvor si ADRESAR "autorun.inf" a nakopiruj ho do rootu kazdeho disku. Pak ti tam zadny vir ani nikdo jiny nebude schopny ulozit SOUBOR s timto nazvem.
vytvor si ADRESAR "autorun.inf" a nakopiruj ho do rootu kazdeho disku. Pak ti tam zadny vir ani nikdo jiny nebude schopny ulozit SOUBOR s timto nazvem.

Tohle fakt funguje?jardatop píše:Ucinna obrana proti viru, ktery kopiruje zahadny autorun.inf na vsechny disky:
Zkusil jsem a funguje. Soubor autorun.inf se kopiruje do adresare autorun.inf, ne do rootu!
Kde to tam je prosimte? Nemuzu to najit....bassline píše:.......
Rozhodne prve co treba urobit je zakazat autoplay vo windowse cez gpedit.msc - po zasunuti externej flash alebo HDD sa automaticky nespusti autorun.inf takze nie je moznost infikovania z prenosneho media...
omyl, v pripade viru je obvykle v roote. a nepomoze ho tam vytvorit, cerv ho prepise. a mimochodom, NIE JE to subor nutny pre fungovanie windows, na C: nema co hladat. Pouziva sa na automaticke spustenie obsahu CD/DVD. Mimochodom, nepomoze ani disablovat sluzbu autoplay, cerv si ju opat sam zapne... jedinym fungujucim riesenim je zbavit sa cervaVuid píše:Zkusil jsem a funguje. Soubor autorun.inf se kopiruje do adresare autorun.inf, ne do rootu!
kexik: Nejsem si jist jestli jsi dobre cetl co jsem psal (a radil jardatop) - pri pokusu kopirovat pokusny soubor autorun.inf do rootu, se tento soubor nakopiroval do vytvoreneho ADRESARE autorun.inf misto do rootu, tam by mel byt teoreticky neskodny at uz obsahuje cokoli....
Je to tak?
Je to tak?
sorry, tento kontext mi usiel... ale ako vravim, vytvorit dummy autorun nepomoze, vir ho prepise. btw u mna som bez problemov vytvoril autorun.inf na C:\
akurat mi ho hned avira zablokovala, takze aj to s tym adresarom mi pride ako blbost. mozno je to vlastnost nejakeho specialneho releasu OS (win7?). btw ako ma porieseny autoplay win7 netusim, mozno su tam zmeny.
akurat mi ho hned avira zablokovala, takze aj to s tym adresarom mi pride ako blbost. mozno je to vlastnost nejakeho specialneho releasu OS (win7?). btw ako ma porieseny autoplay win7 netusim, mozno su tam zmeny.
ale hovoril som o tom, ze je to prevencia pred infekcioukexik píše: Mimochodom, nepomoze ani disablovat sluzbu autoplay, cerv si ju opat sam zapne... jedinym fungujucim riesenim je zbavit sa cerva

Vuid: co mas XP, alebo vistu ?