hdmi-dvi redukcia stoji pajsku a mas aspon istotu ze su oba vystupy digitaldelay píše:Zapomněl jsi že potřebuju 2x DVI...kexik píše:http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=9327975
skorej...
Kdo postaví nové PC --- Jaké komponenty vybrat?
JJ, vybral jsem tu Gigabyte ,jak pises.. Resil jsem to s clovekem, ktery je velkej blazen do komplu,a uz minule mi k my 100% spokojenosti skladal kompl a ten mne odradil, abych kupoval tu nejvyssi radu od Gigabyte. To byla myslim DS-6. Ze prej to je zbytecny, a at to radsi narvu do RAM nebo neceho jinyho..delay píše:BS: Vybral jsi
GIGABYTE 965P-DS4 P965 s775, DDR2, SATA2, GLAN, PCIx, 1394, ATX?
Já asi beru ASUS P5B Deluxe, procesor stejnej jak ty. Grafiku na chipsetu nVidia 7600GT, 7900GS nebo 7950GT, pasiv chlazení. RAM nevim, ale 2GB určitě. HDD tayk zatim nevim. Case a zdroj taktéž nedořešen.
Jinak koukam na tu Asus, co jsi vybral ty a zda se mi ze ma vicemene to stejny, co ta gigabyte, akorat ma teda onboard grafarnu navic, ale tu ja zrejme potrebovat nebudu, takze mne staci levnejsi varianta,.Grafiku jsem ani zatim nevybiral a asi se spokojim s necim prumernym,.
Co se tyce HDD, tak tam mne vychazi nejlepe klasika Seagate s kolmym zapisem, tam je to dobrej pomer cena/Gb a ma to kolmej zapis, takze by to nemuselo byt spatny..
Pokud budeš kupovat DS4, tak bacha na to, jakou bereš revizi. Revizi 1.0 pískají cívky, což není zrovna příjemné.BS píše:JJ, vybral jsem tu Gigabyte ,jak pises.. Resil jsem to s clovekem, ktery je velkej blazen do komplu,a uz minule mi k my 100% spokojenosti skladal kompl a ten mne odradil, abych kupoval tu nejvyssi radu od Gigabyte.
Transcend paměti neber! Ušetříš si tím spoustu problémů. Kup nejlevnější A-Data 800MHz, kde tě GB vyjde na cca. 2100,- a za ty prachy jsou to skvělé paměti.
Mám velmi dobrou zkušenost (též carloff a pár dalších studiových kolegů) s panem Smrťákem z firmy http://www.acit.cz/ Myslím, že tomu rozumí nesmírně dobře a je schopen poradit a sestavit počítač přesně podle speciálních požadavků za rozumnou cenu. Ten můj už jede skoro 3 roky bez jakéhokoliv problému ... Krásně tichoučký ... (se všemi Zalmany atd.)
Inak este k tomu NEXUSu .. je to super skrina .. len vetrak je dolu .. cize to saje prach zo zeme .. osobne mam radsej dva vetraky .. jeden v predu jeden v zadu .. Alebo v SOS sem tam pri tychto temach ukazuju fajnove skrine .. ze su vetraky rozne vnutry .. sem tam fajnove technologie .. len ked do nasich koncin to asi nikto nedovaza ..
delay: Procesor je jasná volba - 6600, za tu cenu/výkon není nic lepšího...
u desky si dej pozor, aby hlavně neměla aktivně chlazený chipset - dělá to kravál...co se týče casu, tak tady nedávno někdo probíral bednu do racku, která vypadala hodně dobře, ale stála přes 4 tisíce...mě osobně se docela zamlouvá skříň inspirovaná hudbou - http://www.czechcomputer.cz/czc/product ... 30558v.jpg
ale na přenášení není nic moc a pokud netaháš celej rack, tak je nejlepší skříň, která má nahoře takové madlo, držák, jako kufr...
grafika...no tobě jde asi hodně o ty dva výstupy DVI a také asi o kvalitu 2d obrazu ne? co jsem slyšel, tak nová řada nvidie (8800) má nějak speciálně překopanou 2d zobrazovací technologii a prý to má obraz jako víno...ale to by chtělo počkat, až příjde mainstream v podobě 8600 GT, 8200 atd...
chladiče na processory - nejtišší je pasive a nebo vodník (to nedoporučuju)...ale ten passive je zase hrozně těžký (nebezpečí, že se ti ulomí něco na desce, hlavně když to přenášíš)...ke core 2 duo ale dávají prý tak tiché boxované chladiče, že si jiný kupovat nemusíš...v případě pasivu pak stejně musíš mít v pc proud vzduchu, takže úplně bez jediného ventilátoru mít pc stejně není vhodné...
no, nevím proč si to nepostavíš sám, vždyť je to jednoduché jako skládat lego, možná ještě jednodušší...ale kdybys chtěl, třeba bych ti to sestavil, jsem z prahy a možná i zadarmo, nebo nějak výměnou za nějaké rady v music atd...
u desky si dej pozor, aby hlavně neměla aktivně chlazený chipset - dělá to kravál...co se týče casu, tak tady nedávno někdo probíral bednu do racku, která vypadala hodně dobře, ale stála přes 4 tisíce...mě osobně se docela zamlouvá skříň inspirovaná hudbou - http://www.czechcomputer.cz/czc/product ... 30558v.jpg
ale na přenášení není nic moc a pokud netaháš celej rack, tak je nejlepší skříň, která má nahoře takové madlo, držák, jako kufr...
grafika...no tobě jde asi hodně o ty dva výstupy DVI a také asi o kvalitu 2d obrazu ne? co jsem slyšel, tak nová řada nvidie (8800) má nějak speciálně překopanou 2d zobrazovací technologii a prý to má obraz jako víno...ale to by chtělo počkat, až příjde mainstream v podobě 8600 GT, 8200 atd...
chladiče na processory - nejtišší je pasive a nebo vodník (to nedoporučuju)...ale ten passive je zase hrozně těžký (nebezpečí, že se ti ulomí něco na desce, hlavně když to přenášíš)...ke core 2 duo ale dávají prý tak tiché boxované chladiče, že si jiný kupovat nemusíš...v případě pasivu pak stejně musíš mít v pc proud vzduchu, takže úplně bez jediného ventilátoru mít pc stejně není vhodné...
no, nevím proč si to nepostavíš sám, vždyť je to jednoduché jako skládat lego, možná ještě jednodušší...ale kdybys chtěl, třeba bych ti to sestavil, jsem z prahy a možná i zadarmo, nebo nějak výměnou za nějaké rady v music atd...
Proč nedoporučuješ vodníka? K C2D samozřejmě boxové chladiče tiché nejsou. Ja osobně teda ještě tichý bochový chladič neslyšel, pač ty vrtulníky točíčí se na 4.000 ot./min. ani tiché být nemůžou.nathanael píše:nejtišší je pasive a nebo vodník (to nedoporučuju)...ale ten passive je zase hrozně těžký (nebezpečí, že se ti ulomí něco na desce, hlavně když to přenášíš)...ke core 2 duo ale dávají prý tak tiché boxované chladiče, že si jiný kupovat nemusíš...v případě pasivu pak stejně musíš mít v pc proud vzduchu, takže úplně bez jediného ventilátoru mít pc stejně není vhodné...
Z velkého pasivu nemusí mít vůbed strach, i když by PC přenášel. Mám na C2D Scythe Infinity. Pasiv váží 960g+120mm větrák,takže něco málo přes kilo. I když s PC šibuješ a přenášíš jej, tak se chladič ani nehne.Socket tím nevylomíš, to nemusíš mít strach. Záleží ale, na co konkrétně chladič kupuje. Pokud nemá v úmyslu taktovat a CPU provozovat na základní frekveni s tichým pomalootáčkovým fanem, tak je ideální Scythe Ninja (pasivně toho uchladí víc, než třeba zmiňovaný Infinity, který je mnohem větší). Každopádně Thermalright SI-128 je taky skvělý chladič.
Ziadne intel boxovne nikdy tiche neboli .. ani nie su tak ucinne ..
Kaykovi sme do Nexusu dali Scythe Shogun .. Vymenil som ventilator za Scythe S-Flex .. ale ten vetrak bol malo ucinnny .. zase je asbolutne tichy .. nepocujes ani tuk .. Procesor siel cez 50 stupnov , v audio zatazi 65-70 stupnov co sa uz zdalo vela .. Tak sme dali sme ale naspat povodny vetrak .. ma regulaciu takze si to clovek vie nastavit rozumne .. Hluk je trosku vyssi ale len malinko a v zatazi sme boli 55-60 stupnov , co sa da ..
Kaykovi sme do Nexusu dali Scythe Shogun .. Vymenil som ventilator za Scythe S-Flex .. ale ten vetrak bol malo ucinnny .. zase je asbolutne tichy .. nepocujes ani tuk .. Procesor siel cez 50 stupnov , v audio zatazi 65-70 stupnov co sa uz zdalo vela .. Tak sme dali sme ale naspat povodny vetrak .. ma regulaciu takze si to clovek vie nastavit rozumne .. Hluk je trosku vyssi ale len malinko a v zatazi sme boli 55-60 stupnov , co sa da ..
já to o tichosti c2d boxovaných chladičů ale nemám z vlastní zkušenosti -c2d jsem ještě v rukou neměl...tohle zrovna psal někdo v jiném threadu, možná kexík? nevim...ale kámoš teď kupoval core 1 duo a myslím, že tam má box chladič a má to o mnoho tišší, než já svůj comp, kde mám neboxované chladiče...ale co já vim, třeba tam má nějaký jiný...ale možná bude lepší když si delay nejdřív vyzkouší ten box chladič a potom vždycky může dokoupit jiný, když nebude spokojen...
k tomu pasivu - no já bych se stejně bál tam mít přes kilo vážící cihlu...jsou snad i těžší chladiče...
k tomu pasivu - no já bych se stejně bál tam mít přes kilo vážící cihlu...jsou snad i těžší chladiče...
Pasivní chladič na CPU bude nejspíš Scythe Ninja Plus a ktomu ten nějakej silent větrák. Zatím čekám na cenovou nabídku za sestavu tady od místího borce. Deska ASUS PB Deluxe má pasivní chlazení (někde jsem to četl a snad i z obrázku je to patrné). Case bude pravděpodobně ten NEXUS - 500W, zatím nemám adekvátní náhradu...nathanael píše:u desky si dej pozor, aby hlavně neměla aktivně chlazený chipset - dělá to kravál...co se týče casu, tak tady nedávno někdo probíral bednu do racku, která vypadala hodně dobře, ale stála přes 4 tisíce... grafika...no tobě jde asi hodně o ty dva výstupy DVI a také asi o kvalitu 2d obrazu ne? co jsem slyšel, tak nová řada nvidie (8800) má nějak speciálně překopanou 2d zobrazovací technologii a prý to má obraz jako víno...ale to by chtělo počkat, až příjde mainstream v podobě 8600 GT, 8200 atd...
Proč si to nepostavím sám? No hlavní důvod je, že zaplatím tak polovinu ceny a zbytek musím vzít na splátky... a všechny ty komponenty třeba nekoupím u jednoho prodejce. Ono by se to dalo, ale asi mám rád pohodlnost. Navíc to přeci jen raději svěřím odborníkovi.
pisal to myslim dendy... ale vravim, mame tu jeden novy dell s c2d a origos chladic rozhodne nereve
http://i3.ebayimg.com/03/i/06/04/8e/5a_1_b.JPG
mal by byt 31dB pri 2500 rpm, to je sice viac ako velka svina ale neni to zle cislo
http://i3.ebayimg.com/03/i/06/04/8e/5a_1_b.JPG
mal by byt 31dB pri 2500 rpm, to je sice viac ako velka svina ale neni to zle cislo
Netuším, jestli máš v plánu taktovat, ale i kdyby jsi netaktoval, tak výkonostní rozdíl mezi E6400 a E6600 je 8%. Tedy velmi maly, ve hrach defacto nulový. Nejvíce se projevuje v multimediích a to ve zpracování videa. Zvaž, jestli se ti investice 3000,- navíc za 8% výkonu opravdu vyplatí.delay píše:Dobře. Budu mít Intel Core 2 Duo E6600 2,4GHz (4MB/1066) BOX LGA775, takže to vyzkouším a podělím se, když to bude řvát, tak na to pošlu NINJU nebo SHOGUNA nebo jinýho šikmovokýho pasivního zabijáka...