Kdo postaví nové PC --- Jaké komponenty vybrat?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
nathanael

Příspěvek od nathanael »

tak jsi mě delayi navnadil - před chvíli jsem si domů přinesl Core 2 Duo E6600...takže až to nainstaluju, tak řeknu jak to jede a jak moc/málo hučí ten box chladič...BTW, dostaneš k tomu i nálepku "Intel Core 2 Duo inside (TM)" :)

nathanael

Příspěvek od nathanael »

takže to mám smontované...e6600 box chladič přede asi jako AC freezer 4, možná ještě o něco méně - takže moje pc je ještě tišší s boxovaným než předtím....co se týče výkonu :) no oproti P4 (jakýkoliv) je to markantní rozdíl...tohle je prostě raketoplán !!!! :) je to až strašlivé co mi teď ve windows okamžitě odpovídá a kolik pluginů můžu dát najednou...jdu si užívat - E6600 rulezzz :) a zvládl jsem to (vyměnit desku a procesor) bez reinstalace win xp a vše je ok...

Obrázek

delay

Příspěvek od delay »

nathanael:
Paráda, gratuluji k upgrade! Už se taky nemůžu dočkat. Nejprve asi také použiji BOX chladič, pak se uslyší...:-)

nathanael

Příspěvek od nathanael »

Pro mě je tohle první dvojádro, které vlastním a tak by mě docela zajímalo, jestli lze nějak zjistit, kdy pracuje i to druhé jádro - kromě toho, že to bude mít vyšší výkon, by se hodila nějaká indikace. Nevíte někdo jak to ověřit?

kexik

Příspěvek od kexik »

ctrl -alt-del

BS

Příspěvek od BS »

nathanael píše:Pro mě je tohle první dvojádro, které vlastním a tak by mě docela zajímalo, jestli lze nějak zjistit, kdy pracuje i to druhé jádro - kromě toho, že to bude mít vyšší výkon, by se hodila nějaká indikace. Nevíte někdo jak to ověřit?
Nevim jestli myslime oba to stejny,. Ale vykon prece vidis v Task manageru (Ctrl+Shift+Esc) na zalozce Performance.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

nathanael píše:a zvládl jsem to (vyměnit desku a procesor) bez reinstalace win xp a vše je ok...
tak tohle jsem nezvladl...

kexik

Příspěvek od kexik »

BS píše:
nathanael píše:Pro mě je tohle první dvojádro, které vlastním a tak by mě docela zajímalo, jestli lze nějak zjistit, kdy pracuje i to druhé jádro - kromě toho, že to bude mít vyšší výkon, by se hodila nějaká indikace. Nevíte někdo jak to ověřit?
Nevim jestli myslime oba to stejny,. Ale vykon prece vidis v Task manageru (Ctrl+Shift+Esc) na zalozce Performance.
kua tak tento trojhmat nepoznam :)
ctrlaltdel tiez spusti task manager (pokial si sa nebabral s nastavenim)

bassline

Příspěvek od bassline »

nathanael píše: a zvládl jsem to (vyměnit desku a procesor) bez reinstalace win xp a vše je ok...
No tomu sa divim :shock: :D ...ze vobec XP po tak zasadnej vymene hw nabehol :) ...

BS

Příspěvek od BS »

kexik píše:
BS píše:
kua tak tento trojhmat nepoznam :)
ctrlaltdel tiez spusti task manager (pokial si sa nebabral s nastavenim)
Hehe,. Ctrl+Shift+esc je muj velmi casto pouzivany hmat :] .velmi uzitecne, .
Naposledy upravil(a) BS dne 15 úno 2007 13:07, celkem upraveno 1 x.

kexik

Příspěvek od kexik »

bassline píše:
nathanael píše: a zvládl jsem to (vyměnit desku a procesor) bez reinstalace win xp a vše je ok...
No tomu sa divim :shock: :D ...ze vobec XP po tak zasadnej vymene hw nabehol :) ...
robim to pomerne bezne... zavisi, co sa pomeni, najdrsnejsia je vymena grafiky od ineho vyrobcu, bez odinstalovania tej starej. ale ked si na to troska system predpripravis (odinstalujes "kriticke" komponenty, vypnes komp a vymenis hw), tak to pekne prezije

biscuit

Příspěvek od biscuit »

bs: ty vole tak to tvoje kung-fu ctrl+shift+esc je pro me objev roku :) konecne to pohodlne zvladnu by one hand ;) slava ti

delay

Příspěvek od delay »

Tak nevím, zda-li nevzít místo NEXUSE tohle:
http://www.alave.cz/thermaltake-va3000b ... i:p:179276
(Mám pocit, že oblepit stěny zevnitř asi umí kde kdo, navíc se 500W bedna v ČR blbě shání, resp. dlouho by to trvalo. Ještě se tak rozhodnout. Ta výbava Thermaltake je úžasná viz. jejich stránky:
http://www.thermaltake.com/product/Chas ... p#logoInfo

nathanael

Příspěvek od nathanael »

njnj, jen se smětje...lepší je alt+f4 žejo :) ne vážně jsem myslel, že přes Správce úloh tam uvidím využití jenom jednoho jádra, ale jsou tam teď asi obě...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jo jeste jsem chtel dodat ke vcerejsimu rozboru e6400 kontra e6600, ze krome cache je rozdil i v jadru! zatimco e6600 ma jadro conroe, e6400 ma jadro allendale...

i kdyz rozdil mezi jadrama je dost mozna jen ta velikost cache ;)

Odpovědět