Kvalitní DVD-RW vypalovačka
Uz nejaky cas kupujem zasadne najlacnejsie mechaniky na trhu v najblizsom obchode v okolii - vydrzi / nevydrzi, uvidi sa. Aj tak to vyberom neovplyvnim, lebo co platilo vcera, nemusi platit zajtra a doporucovania z netu su vacsinou neaktualna zotrvacnost (to iste HDD). Ja som sa popalil aj na kedysi jednej z najdoporucovanejsich (cdr.cz) CD napalovaciek na trhu (Teac W540E zomrela asi po 7 mesiacoch) a ze bola vtedy jedna z tych drahsich ma rozhodne nepotesilo
.
to som urobil aj ja a desne som sa osral... kupil som v carefouri mechaniku cibox, ako, pali dobre, len reve a niekedy po boote sa tvari ako mrtva a nechce ukazat co ze to skryva v sebe za cd. ked dam eject a vrazim disk spat, uz ide... zrejme blby firmware, ale jadro pudla je v tom, ze firma upgraduje firmware cez live update, takze bez siete si mozem akurat tak lestit pero (+cez widle by som svoj datami obtazkany stroj aj tak na web nepustil)rastis píše:Uz nejaky cas kupujem zasadne najlacnejsie mechaniky na trhu v najblizsom obchode v okolii - vydrzi / nevydrzi, uvidi sa. Aj tak to vyberom neovplyvnim, lebo co platilo vcera, nemusi platit zajtra a doporucovania z netu su vacsinou neaktualna zotrvacnost (to iste HDD). Ja som sa popalil aj na kedysi jednej z najdoporucovanejsich (cdr.cz) CD napalovaciek na trhu (Teac W540E zomrela asi po 7 mesiacoch) a ze bola vtedy jedna z tych drahsich ma rozhodne nepotesilo :).
Jo to dřív jsem měl Sony a Toshibu (tu mám ve starém PC dodnes) a byly to výborné mechaniky. Ani nevím, jestli Toshiba ještě vypalovačky vyrábí. Zvláštní bylo, že mi právě tyhle dvě značky dříve (2000-2003) prodejci nikdy nedoporučovali, že jsou prý špatné, ale já s nimi byl velice spokojen a kupoval jsem si je pro tu značku, které jsem měl v paměti zafixované jako kvalitní a takové i byly.
Rastis: no, tak já už do nejlacinějších prostě nepůjdu...hoši z cdr.cz by ti to rozebrali dopodrobna, argumentovali by tzv. jitterem a tím, že ty laciné mechaniky prostě můžou vypalovat hůř, než ty dražší a lepší, aniž by jsi to ale ty bez složitého testování nějak poznal...tam se potom můžou projevit i takové hovadiny, jako to, jestli tray mechaniky má tmavou, nebo bílou barvu, je to hotová alchymie a až opravdu podrobné testy a srovnání ukážou, jestli je dobrá nebo ne...ale jak říkám, ty to nepoznáš, CD/DVD fungovat budou skvěle, jenže mě osobně jde i o to, jak dlouho potom vydrží, jak přesně jsou vypálená atd...
Rastis: no, tak já už do nejlacinějších prostě nepůjdu...hoši z cdr.cz by ti to rozebrali dopodrobna, argumentovali by tzv. jitterem a tím, že ty laciné mechaniky prostě můžou vypalovat hůř, než ty dražší a lepší, aniž by jsi to ale ty bez složitého testování nějak poznal...tam se potom můžou projevit i takové hovadiny, jako to, jestli tray mechaniky má tmavou, nebo bílou barvu, je to hotová alchymie a až opravdu podrobné testy a srovnání ukážou, jestli je dobrá nebo ne...ale jak říkám, ty to nepoznáš, CD/DVD fungovat budou skvěle, jenže mě osobně jde i o to, jak dlouho potom vydrží, jak přesně jsou vypálená atd...
No, tohle jsou prave veci, ktery hosi z cdr.cz vehementne popiraji (nastesti, nekdo tomu i veri) ;)nathanael píše:Rastis: no, tak já už do nejlacinějších prostě nepůjdu...hoši z cdr.cz by ti to rozebrali dopodrobna, argumentovali by tzv. jitterem a tím, že ty laciné mechaniky prostě můžou vypalovat hůř, než ty dražší a lepší, aniž by jsi to ale ty bez složitého testování nějak poznal...
V našich kerfurech to vypadá spíše takto:kexik píše:ee... fr a sk carefour su jaksi dve zlahka ine institucie... tu kupis v carefouri aj macbook prorastis píše:kexik - tak nakupovat napalovacku v Carefure je uz trochu hardkor, tak som to zrovna nemyslel
http://ostravak.bloguje.cz/98587_item.php
V minulej firme sme kupili behom 2och rokov asi 6-7 LG .. 3 som za tu dobu musel reklamovat co sa pokazili .. v sucasnej firme mam asi 3 LG asi rok .. A zatial idu ..
Inak co sa tyka funkcnosti tak k LG nemam dake zasadne vyhrady .. len neviem ta spolahlivost .. Ako som uz pisal .. Doma mam asi 4teho Pioneera (kedysi som si furt menil mechaniku , ked vysiel novy model) .. A nikdy som s nimi nemal problemy .. A05 bola vo svojej dobe jedna z najlepsih a najspolahlivejsich mechanik na trhu .. A nemala problem skoro so ziadnymi mediami .. Co v tej dobe sa nedalo povedat o NECoch a podobne .. Dnes je to ale vsetko uplne inde .. Vsetky mechaniky zeru vsetko .. Uz to neni tak kriticke ako pred 3-4 rokmi ..
Inak co sa tyka funkcnosti tak k LG nemam dake zasadne vyhrady .. len neviem ta spolahlivost .. Ako som uz pisal .. Doma mam asi 4teho Pioneera (kedysi som si furt menil mechaniku , ked vysiel novy model) .. A nikdy som s nimi nemal problemy .. A05 bola vo svojej dobe jedna z najlepsih a najspolahlivejsich mechanik na trhu .. A nemala problem skoro so ziadnymi mediami .. Co v tej dobe sa nedalo povedat o NECoch a podobne .. Dnes je to ale vsetko uplne inde .. Vsetky mechaniky zeru vsetko .. Uz to neni tak kriticke ako pred 3-4 rokmi ..
Chlapci, a nepozapomněli jste malinko na způsob připojení IDE nebo SATA?. Dneska už se objevůjí první modely se SATA připojením, ikdyž spousta lidí ještě bude brát IDE, to je jasný a asi to nehraje žádnou roli. Konkrétně ASUS, Samsung a LG už SATA CD/DVD prodávaj. Cena je okolo 1.000 Kč. Já asi vezmu ASUSE.
Ja mam Samsung SH-S183L (SATA) a jsem velmi spokojen.
Recenze zde: http://www.cdr.cz/a/20656 - hlavne co se tyce cteni poskozenych medii (asi predposledni strana) je to naprosta spicka, coz vypovida o kvalite zpracovani a muze se nekdy hodit.
Recenze zde: http://www.cdr.cz/a/20656 - hlavne co se tyce cteni poskozenych medii (asi predposledni strana) je to naprosta spicka, coz vypovida o kvalite zpracovani a muze se nekdy hodit.
Správná poznámka. Současný čipsety od intelu už ani nativní IDE nemají a na deskách se to řeší externími čipy. V dalších verzích už nebude vůbec.delay píše:Chlapci, a nepozapomněli jste malinko na způsob připojení IDE nebo SATA?.
SATA ASUSE neber, blbě čte. Samsung writemaster dáváme do sestav a vypadá to zatím dobře.Konkrétně ASUS, Samsung a LG už SATA CD/DVD prodávaj. Cena je okolo 1.000 Kč. Já asi vezmu ASUSE.