Line6 TonePort
Line6 TonePort
Na stale zaplnenejsi trh s malostopymi domacimi nahravadli poloprofesionalni kvality se konecne vrhli i ti nejpovolanejsi: http://www.line6.com/toneport/overview.html Vzhled na jednicku, softwarove vybaveni bude urcite bomba, v tomhle na ne nema ani NI ani IK multimedia. Jeste jaka bude kvalita preampu, ovladacu... Navic cenove taky neuveritelny, na Thomannu za 6 tisic. Ze by budouci prodejni hit?
Co si o tom myslite? Uz jste to nekdo mel v ruce?
soumrak Line6
Nepřeceňujme fy. Line6. Doba její slávy už pominula. PODy se teď všude prodávaj pod cenou. Co jsem sám PODovský nahrávky slyšel, nic moc. Jak řiká Radek Pastrňák: -To už i rockman byl zlatej.- Porovnával jsem své nahrávky z POD s kamarádem, kterej požívá G.Rig, a kam se na něj hrabu. Takže o Tone Portu si iluze nedělám.
Tone Port skepse
Ja jen tvrdim, že to bude reklamou vyhnaná ptákovina. Když budu chtít kvalitní zvukovku, koupím si M-audio nebo PreSonus nebo něco takového. Když budu chtít kvalitní simulaci kytar. zesíků, koupim si lampovej preamp se sp. simulátorem, nebo aspoň Behringer Vamp-2 PRO. Ten prej hraje hodně slušně. Ale když mi někdo řekne, že za 3-5 tis. pořídim kvalitní zvukovku i kvalitní guitar software, tak nevěřim. Podle mě je to jen hračka pro nadšence do dělání muziky na compu. A propos. Nový PODy 2.0 se na krámech vyprodávaj za 6tis. A je to separátní krabice, kterou si můžu brát na koncerty a nežere mi místo na disku a výkon procesoru.
ano je to pro nadsence
Ano, asi to opravdu je pro "nadsence", co si chtej nahravat doma do pocitace... Ale je to v tomhle ohledu svym zpusobem genialni produkt. Ja fakt asi nejsem v cilove skupine pro tento vyrobek, ale presto me nadchnul. Jen si vemte, kolik se objevuje na diskuzich dotazu typu: "Mam rockovou kapelu a slysel jsem, ze se da nahravat primo do pocitace, jak na to, a co k tomu potrebuju? ps: nemam moc penez, jsem student..." Po dnesku jednoznacne odpovidam Line6 TonePort. Verzi podle toho, zda chce nahravat i zpev...
to je podla mna reakcia na stav na trhu... m-audio robi dve taketo veci, jednou je black box, co je AJ standalone efekt s drummachine+zvukovka a maly JamLab, co je mierne zmeneny transit, ktory ma namiesto stereo linkoveho vstupu monofonny Hi-Z vstup na gitaru (tusim vie len 48 a nie 96kHz, ale to nie je moc podstatny rozdiel)
inak kvalitny guitar soft zozenies zadarmo - nejaky free vst rack+veci od simulanalogu su za 0korun VELMI sutaziva zalezitost
inak kvalitny guitar soft zozenies zadarmo - nejaky free vst rack+veci od simulanalogu su za 0korun VELMI sutaziva zalezitost
Re: Line6 TonePort
Audiotek 3720 za ten UX1 - to mi prijde skutecne jako neodolatelna cena - ja osobne do toho jdutankista píše:Na stale zaplnenejsi trh s malostopymi domacimi nahravadli poloprofesionalni kvality se konecne vrhli i ti nejpovolanejsi: http://www.line6.com/toneport/overview.html Vzhled na jednicku, softwarove vybaveni bude urcite bomba, v tomhle na ne nema ani NI ani IK multimedia. Jeste jaka bude kvalita preampu, ovladacu... Navic cenove taky neuveritelny, na Thomannu za 6 tisic. Ze by budouci prodejni hit?
lekce
ted koukam, ze do toho vrazili i nakej system na online vyukove lekce na kytaru. za 8 dolaru/mesic, prej to zahraje skladbu, rozepise do tabulatury a nastavi na tom udelatku podobnej zvuk, jako je treba dejme tomu v hendrixovi, kteryho se snazej naucit... docela legrace, pro zacinajici kytaristy to muze byt lakave. kdyz ma clovek pristup na net, tak se s tim da asi vyblbnout i na dovolenych, v hotelech na pracovnich cestach atd. Navic pekny zdroj dalsich prijmu pro line6, ze
) argumenty typu, tabulatury jsou na netu a pisne jdou stahnout neberu! lidi jsou liny, a kdyz to neni drahy, a tohle neni (zvlast na zapade), tak to dopadne jako s podcenovanym ipodem... Tohle si fakt kdekdo muze vymodlit kvanocum, slusna hracka imho! Klobouk dolu, line6 boduje, i kdyz vlastne jen trochu zakombinoval stare produkty a nic noveho nevyvinul
Taky tam jde dat upgrade o dalsi modely efekty atd... (kompletni nabidka line6, temer vse co kdy do ceho dali, se do toho vleze asi za dalsi 3 litry)
Taky tam jde dat upgrade o dalsi modely efekty atd... (kompletni nabidka line6, temer vse co kdy do ceho dali, se do toho vleze asi za dalsi 3 litry)
obrat
Prosím tě, Kexíku, ten free VST rack s guitar softem od Simulanalog je něco nového? Já mám od nich ztaženy pluginy JCM900, RednefTwin, DS1, SD1, atd. Celkem jednoduchý, použitelný věci, ale nesrovnatelný s Line6, GuitRig, Amplitube nebo D Sound. Lepší je i Green Machine Amp (taky freeware). Jinak jste mě, kluci, docela navyklali. Původně jsem byl skeptickej, ale teď o Tone Portu taky uvažuju. 
torst: no neviem ci su neporovnatelne s guitar rigom, ale simulanalog ds1 je zvukovo 1:1 s originalnou ds1, pocul som na vlastne usi a videl na vlastne oci.
samozrejme ze to chce do racku dalsie efekty, hlavne kombinacia s hydratone je znicujuca
simulacie komb a ampov su skor na smiech, ak si skusil originaly...
samozrejme ze to chce do racku dalsie efekty, hlavne kombinacia s hydratone je znicujuca
simulacie komb a ampov su skor na smiech, ak si skusil originaly...
naviklavat
rozhodne jsem nemel v umyslu nekoho naviklavat, ucelem diskuze bylo upozornit na to, kam se nam ubira trh, popr. rozpoutat debatu o kvalite ruznych reseni. Pockal bych na naky vetsi recenze, zatim nikde nejsou... Ale je fakt, ze to vypada zajimave a myslim, ze tudy povede cesta, pro nektere typy zakazniku je to idealni kombinace, podporeno dobrym marketingem to muze byt dost uspesne... Sam bych to rad nekde zkusil, zajimavy musi byt hl. ten direct monitoring efektovaneho signalu primo z dsp, je fakt, ze i takovy guitar rig na karte s latenci 4 ms ma celkovou latenci dost neprijemnou. U syntaku mi to nak nevadi, ale u kytary jo
no - ja jsem nalomenej byl dost - ale v te euforii jsem si neprecetl poradne tu specifikaci - bral bych ux1 jako kyzeny doplne ke svymu gearu - ale jak muze nekdo byt takovej svinak (protoze to je svinstvo marketingove) a udelat na ux1 XLR vstup bez phantomu? Nepotrebuju ani 2x preamp, ani zdablovany line IN, ani digital OUT, ani ty meraky - ani 2x footwsitch - ale sakra - phantom na nahravani zpevu pres kondenzatorovy majk prece jo ... to je fakt na zabiti ... tak nevim ...