Napalene CD clipuje
Re: Napalene CD clipuje
biscuit : nemusi byt 1:1 stejne na bit .. je to dane formatom CD AUDIO .. to ale urcite vies ..
pocitam jen s variantou 44.1kHz/16b original i kopie - tam nedochazi k zadnymu prevodu a melo by byt stejne. o procesech ruznejch fuck softwaru jako je normalizace, maximalizace apod. sragory nemluve 
nebo se mi snazis rict jeste neco, co jsem nepobral?

nebo se mi snazis rict jeste neco, co jsem nepobral?

no problem je s grabovanim , lebo CD audio nema sektory .. je to len "snek" , cize strasne zavisi od vypalovacky/grabovacky ako nacitava data .. cize stav kopia 1:1 nemusi vobec nastat ..
i kdyz se vytvori obraz disku a ten se pak vypali? tohle mi osobne stejne prijde jako nejlepsi zpusob grabovani 

biscuit : pri obraze bude ten isty problem asi .. neviem .. takto do hlbky som sa tym nezaoberal .. a posledne som sa tym zaoberal tak pred 8 rokmi .. opticke media su mrtve ..
to samozřejmě cejtím stejně 

- presne toto je spravna otazka. Ja mam podozrenie ze problem je uz v zdrojovom subore ktory mal sice hodnoty samplov pod nulou v digitalnom zmysle, ale keby si to OP pustil do reprakov alebo si to pozrel v nejakom softe ktory vie analyzovat audio tak by zistil ze audio clipuje.biscuit píše:- kdyz poslouchas original cd z pc mechaniky hraje ok
- kdyz to audio grabnute v pc poslouchas (z hdd) tak hraje take ok
- a vypalene cd z mechaniky v pc hraje zkreslene
je to tak?
Ja nevim ale podle me to vypada na inter-sample peaks pri DA prevodu.
Nie nutne. CD Audio predsa nema klasicke sektory a k nim checksumy, takze pri ripovani moze kludne mechanika precitat to, co tam v skutocnosti nie jebiscuit píše:musi byt 1:1 stejne na bit.

inak som si zistil, že som to vyexportoval v kvalite 24bit 44Khz.....nemože byt to skreslenie aj tým, že to není v 16bit 44Khz? ...
Tak vyexportoval som projekt v 16bit 44 khz kvalite a clip v napalenom cd pustenom vo windows media player prehravaci bol znova....stiahol som si nejake free prehravace a ani v jednom som clip uz z napaleneho cd nepocul...ostatne original cd vo windows prehravaci neclipuju....moze byt nieco s tym prehravacom?
Chyba je na 99% v interfejse. To je ten medzi klavesnicou a obrazovkou.
Efekty a EQ mas komplet vypnute?
Efekty a EQ mas komplet vypnute?
Zvukovu kartu mam liquid saffire 56....ake efekty mas na mysli?

Samozrejme sa pytam na efekty a EQ v MediaPlayeri - ak je CD nahrane max, staci jemna ekvalizacia a uz to klipuje.
Vypni vsetky tie basy, audio-vylepsovatka a EQ (neviem, ako sa to vola -nemam MP nainstalovany).
Ak nepomoze, skus to prehrat v inom prehravaci/editore.
Dalsi krok - skus grabnut zvuk z toho napaleneho CD a pozri ho v editore.