Napalene CD clipuje

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvek od Pytkin » 28 kvě 2014 11:37

biscuit : nemusi byt 1:1 stejne na bit .. je to dane formatom CD AUDIO .. to ale urcite vies ..

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8791
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvek od biscuit » 28 kvě 2014 11:40

pocitam jen s variantou 44.1kHz/16b original i kopie - tam nedochazi k zadnymu prevodu a melo by byt stejne. o procesech ruznejch fuck softwaru jako je normalizace, maximalizace apod. sragory nemluve ;-)
nebo se mi snazis rict jeste neco, co jsem nepobral? :-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvek od Pytkin » 28 kvě 2014 11:43

no problem je s grabovanim , lebo CD audio nema sektory .. je to len "snek" , cize strasne zavisi od vypalovacky/grabovacky ako nacitava data .. cize stav kopia 1:1 nemusi vobec nastat ..

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8791
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvek od biscuit » 28 kvě 2014 11:46

i kdyz se vytvori obraz disku a ten se pak vypali? tohle mi osobne stejne prijde jako nejlepsi zpusob grabovani ;-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvek od Pytkin » 28 kvě 2014 11:52

biscuit : pri obraze bude ten isty problem asi .. neviem .. takto do hlbky som sa tym nezaoberal .. a posledne som sa tym zaoberal tak pred 8 rokmi .. opticke media su mrtve ..

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8791
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvek od biscuit » 28 kvě 2014 11:55

to samozřejmě cejtím stejně :-)

charonme
Příspěvky: 1138
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvek od charonme » 28 kvě 2014 13:40

biscuit píše:- kdyz poslouchas original cd z pc mechaniky hraje ok
- kdyz to audio grabnute v pc poslouchas (z hdd) tak hraje take ok
- a vypalene cd z mechaniky v pc hraje zkreslene
je to tak?
- presne toto je spravna otazka. Ja mam podozrenie ze problem je uz v zdrojovom subore ktory mal sice hodnoty samplov pod nulou v digitalnom zmysle, ale keby si to OP pustil do reprakov alebo si to pozrel v nejakom softe ktory vie analyzovat audio tak by zistil ze audio clipuje.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1877
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvek od Stan » 28 kvě 2014 15:38

Ja nevim ale podle me to vypada na inter-sample peaks pri DA prevodu.

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 13:33

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvek od dusanmsk » 28 kvě 2014 17:09

biscuit píše:musi byt 1:1 stejne na bit.
Nie nutne. CD Audio predsa nema klasicke sektory a k nim checksumy, takze pri ripovani moze kludne mechanika precitat to, co tam v skutocnosti nie je :shock: Kazdopadne by to mali byt len ojedinele excesy a s popisovanym problemom to na 99% nesuvisi.

abraka
Příspěvky: 8
Registrován: 28 kvě 2014 07:26

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvek od abraka » 07 čer 2014 13:39

inak som si zistil, že som to vyexportoval v kvalite 24bit 44Khz.....nemože byt to skreslenie aj tým, že to není v 16bit 44Khz? ...

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2614
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvek od MDudas » 08 čer 2014 02:11

:D Moze.

abraka
Příspěvky: 8
Registrován: 28 kvě 2014 07:26

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvek od abraka » 08 čer 2014 07:54

Tak vyexportoval som projekt v 16bit 44 khz kvalite a clip v napalenom cd pustenom vo windows media player prehravaci bol znova....stiahol som si nejake free prehravace a ani v jednom som clip uz z napaleneho cd nepocul...ostatne original cd vo windows prehravaci neclipuju....moze byt nieco s tym prehravacom?

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2614
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvek od MDudas » 10 čer 2014 00:10

Chyba je na 99% v interfejse. To je ten medzi klavesnicou a obrazovkou.
Efekty a EQ mas komplet vypnute?

abraka
Příspěvky: 8
Registrován: 28 kvě 2014 07:26

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvek od abraka » 10 čer 2014 17:28

Zvukovu kartu mam liquid saffire 56....ake efekty mas na mysli?

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2614
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvek od MDudas » 12 čer 2014 01:42

:) Vyborne. Tak to uz mame prvy krok za sebou. Este tak 79 dalsich a vyriesime to.

Samozrejme sa pytam na efekty a EQ v MediaPlayeri - ak je CD nahrane max, staci jemna ekvalizacia a uz to klipuje.
Vypni vsetky tie basy, audio-vylepsovatka a EQ (neviem, ako sa to vola -nemam MP nainstalovany).
Ak nepomoze, skus to prehrat v inom prehravaci/editore.
Dalsi krok - skus grabnut zvuk z toho napaleneho CD a pozri ho v editore.

Odpovědět