Napalene CD clipuje

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 13:33

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvek od dusanmsk » 12 čer 2014 13:21

Takze to mas vyexportovane/napalene dobre. Tym by som tuto temu ukoncil.

abraka
Příspěvky: 8
Registrován: 28 kvě 2014 07:26

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvek od abraka » 12 čer 2014 13:52

A preco to vlastne klipuje ak je zapnuty eq?

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8791
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvek od biscuit » 12 čer 2014 14:14

ze stejnyho duvodu, z jakyho ti z pullitru pretece voda, kdyz ji tam budes chtit dat litr. clovece, zamysli se nad sebou trochu, protoze nejapnost tohoto tematu je naprosto absurdni. nebejt tady plno slusnejch a ochotnejch lidi, davno uz by te nekdo musel poslat minimalne do pekel.

Uživatelský avatar
m4x
Příspěvky: 456
Registrován: 12 lis 2009 21:18

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvek od m4x » 12 čer 2014 14:37

biscuit +1. Klipuje ti to proto, že napalovanie zabíjí hudbu ;)

abraka
Příspěvky: 8
Registrován: 28 kvě 2014 07:26

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvek od abraka » 12 čer 2014 16:52

ok, možno som kkt, ale.....tak si to cd možem puštat v prehravači len bez eq?? v aute bez eq? na veži bez eq?? čo je potrebné s ním urobit aby som si ho mohol pustit aj so zapnutým eq??

rastis
Příspěvky: 2871
Registrován: 27 úno 2005 22:23

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvek od rastis » 12 čer 2014 19:16

a preco si ten projekt nevymixujes a nasledne nezmastrujes tak, aby tam uz bol ten zvuk, ktory si inak nastavujes na EQ ? potom by si EQ uz nemusel riesit a hralo by Ti to tak, ako chces. ak som pochopil, rec je predsa o nejakom Tvojom vyexportovanom projekte... ci ? co ta vlastne nuti pouzivat vsade EQ ? ja sa mu vsade prave vyhybam, akurat v aute mam nejaky preset "rock", lebo vtedy to zacne duniet a sycat, takze to pocujem cez motor najlepsie...

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8791
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvek od biscuit » 12 čer 2014 20:12

abraka: spatne si rozumime. nikdo nerekl ze jsi kokot, ani si to snad nikdo nemysli. jen bys mohl investovat trochu casu a poradne popsat svuj problem. bavime-li se o ekvalizaci v software "uzivatelsky modularnim" prostredi, predstav si, ze mas nahravku, ktera je dohnana na spouste mist k digitalni nule a ty ji nasledne, bez predrazeneho ztiseni, zacnes na nekterych frekvencich ekvalizerem zesilovat - co to muze mit za nasledek? klip. v jinem prostredi nez "modularnim" softwarovem, by mel byt retezec, ktery je predem dany navrzeny tak, aby ke klipu nedochazelo pri pouziti ekvalizace - treba tim, ze o kolik zesilis urcite pasmo, o tolik se automaticky ztisi celek...

proste musis rozlisovat veci a snazit se nad nimi premyslet, pripadne je poradne a vecne rozepsat, aby my - rozumbradove a mudrlanti z audiozone, jsme nad nimi mohli premyslet spolecne s tebou a pripadne ti pomohli zjistit, kde te tlaci bota.

rozhodne je to ale o pristupu k veci, ne o tom, ze jsi blb, nebo treba neco horsiho ;-)
ja proste vlastne porad z tohoto tveho tematu nechapu, kde problem vznika, jak presne ho detekujes a kdy se ti ten problem nedeje.

napisu to jeste jinak - proc kdyz vypalujes cd, si nezkopirujes jeho obraz a ten pak nevypalis? udelas tim presnou kopii originalu a nemusis nic resit. nebo i potom ti cd nekde leze pres digitalni nulu? jak to detekujes? proste porad tady mam milion otazek, ktery si nezodpovedel, nebo to z tvejch odpovedi nepobiram.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2614
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvek od MDudas » 13 čer 2014 00:23

Ja by som pre zaciatocnika:
- moze byt velky rozdiel medzi EQ v MediaPlayeri a v nejakom externom, napr. na autoradiu. Ten v MP je pravdepodobne predradeny pred ovladanie hlasitosti, takze fici na max volume (to sa Ti snazil naznacit biscuit). Az nasledne sa ekvalizovany zvuk stisuje na nastavenu uroven hlasitosti. Ked to preleti cez max pri EQ, tak uz potom je jedno, ako ticho to prehravas. Stale to bude znicene.
EQ v inych prehravacoch/zariadeniach to mozu robit inak (napr. mozu mat v sebe nejaku logiku kompenzacie hlasitosti), alebo proste ficia 24 bit...

Vyriesis to tak, ze nebudes basy a vysky tlacit hore, ale stredy dolu.
Ende.
P.S. Pokial musis v EQ pridavat viac ako +9dB, bolo by dobre sa zamysliet nad reprakmi....

charonme
Příspěvky: 1138
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvek od charonme » 13 čer 2014 17:04

ako vobec vies ci ti to clipuje? co ak ti len nestihaju repraky alebo co ak to ma mat pri tych nastaveniach mediaplayeru naozaj taky zvuk aj bez clipovania?

Odpovědět