Napalene CD clipuje

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
abraka
Příspěvky: 8
Registrován: 28 kvě 2014 07:26

Napalene CD clipuje

Příspěvek od abraka » 28 kvě 2014 07:39

Ahojte....potreboval by som poradit....vyexportoval som si projekt bez clipu ale po napaleni nahravka clipuje....stretli ste sa uz s tym? Moze byt problem v napalovacke alebo musim nastavit nejako proces napalovania? Mam windows 7 64bit a program na napalovanie ten z windows...dakujem za vase postrehy :D

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvek od Hammond » 28 kvě 2014 08:06

Ako clipuje? Ze to je pocut, alebo Ti clip ukazuje nejaky merak?

Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 12:04

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvek od Pierre niko » 28 kvě 2014 08:14

Neclipuje ti spis to, na/v cem to prehravas (proveril bych, sw prehravac/hw prehravac/zvukovka/mix/zesik/speakery) ? To se mi zda pavdepodobnejsi.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvek od Pytkin » 28 kvě 2014 08:16

no ved on to urcite nagraboval a spatne kontroluje z napaleneho zdroja .. snad neni taky jozko , ze by v dakom prehravaci mal zapnuty trebars EQ , cim by to slo do klipu ..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvek od TOM-Thak » 28 kvě 2014 08:22

Kazdopadne vypalovani ma udajne vliv na nahravku. Udajne by se melo palit na rychlost 1x treba z wavelabu. Nero to nejak mrvi, cetl jsem o tom nejake clanky. Od te doby palim master ve wavelabu na 1x.

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvek od Hammond » 28 kvě 2014 08:27

Preco by to mal Nero mrvit? Ved on napaluje digitalne data, o ktorych "nevie, co su zac". Ak das napalit ISO, musi predsa napalit bit po bite co tam je. Druha vec je, ked to das napalit ako "Audio CD" a odskrtnes mu funkciu "normalize all audio files". To verim, ze to musi riadne posahat.

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 10:45

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvek od W.Cable » 28 kvě 2014 08:32

TOM-Thak: Tohle jsem taky kdysi (15let zpatky) cetl. Od ty doby, nejspis zbytecne, to delam uplne stejne.
abraka: Pokud vyexportujes projekt bez clipu, nejni duvod, aby se po vypaleni objevil, pokud jsi nemel spusteny nejaky proces.

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1974
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvek od PELF » 28 kvě 2014 08:51

Právě proto RedBook stanovuje max. peak pro audio cd -0.2dB
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8792
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvek od biscuit » 28 kvě 2014 08:56

amen!

abraka
Příspěvky: 8
Registrován: 28 kvě 2014 07:26

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvek od abraka » 28 kvě 2014 09:33

Ano clip je pocut...napalim si to, hodim cd spat do PC a clipuje, hodim do cd prehravaca clipuje...ten zvuk tym napalovanim mi pride viac prebudeny ...zvukovkou, monitormi to urcite nebude

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvek od TOM-Thak » 28 kvě 2014 09:42

Hammond píše:Preco by to mal Nero mrvit? Ved on napaluje digitalne data, o ktorych "nevie, co su zac". Ak das napalit ISO, musi predsa napalit bit po bite co tam je. Druha vec je, ked to das napalit ako "Audio CD" a odskrtnes mu funkciu "normalize all audio files". To verim, ze to musi riadne posahat.
Me to taky hlava nebere uprime.. jsou to prece digitalni data. Leda by to nejak menilo datovy format.. a ještě Pavlii kdysi ve svém článku psal něco o "emphazi", že pak po vypálení hraje nahrávka víc navýškovaně.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvek od Pytkin » 28 kvě 2014 09:46

potom bude problem asi toto :
abraka píše:a program na napalovanie ten z windows...

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8792
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvek od biscuit » 28 kvě 2014 09:54

no ja bych to tipoval na problem mezi zidli a klavesnici...

abraka
Příspěvky: 8
Registrován: 28 kvě 2014 07:26

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvek od abraka » 28 kvě 2014 10:08

Ja nevravim, ze mozno chybu nerobim ja....rad budem ak mi povies kde...

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8792
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvek od biscuit » 28 kvě 2014 11:32

tak pro zacatek zkus grabnout to audio z vypaleneho cd a porovnat ho s originalnim audiem v audio editoru - musi byt 1:1 stejne na bit.

shrnuti
- kdyz poslouchas original cd z pc mechaniky hraje ok
- kdyz to audio grabnute v pc poslouchas (z hdd) tak hraje take ok
- a vypalene cd z mechaniky v pc hraje zkreslene
je to tak?

jakou mas zvukovku, jak ji mas propojenou s mechanikou (doufam ze jen digitalne), jak mas nastavenou zvukovku (mixer)? jaky pouzivas program na grab?

Odpovědět