Napalene CD clipuje
Napalene CD clipuje
Ahojte....potreboval by som poradit....vyexportoval som si projekt bez clipu ale po napaleni nahravka clipuje....stretli ste sa uz s tym? Moze byt problem v napalovacke alebo musim nastavit nejako proces napalovania? Mam windows 7 64bit a program na napalovanie ten z windows...dakujem za vase postrehy 

Re: Napalene CD clipuje
Ako clipuje? Ze to je pocut, alebo Ti clip ukazuje nejaky merak?
- Pierre niko
Neclipuje ti spis to, na/v cem to prehravas (proveril bych, sw prehravac/hw prehravac/zvukovka/mix/zesik/speakery) ? To se mi zda pavdepodobnejsi.
no ved on to urcite nagraboval a spatne kontroluje z napaleneho zdroja .. snad neni taky jozko , ze by v dakom prehravaci mal zapnuty trebars EQ , cim by to slo do klipu ..
Kazdopadne vypalovani ma udajne vliv na nahravku. Udajne by se melo palit na rychlost 1x treba z wavelabu. Nero to nejak mrvi, cetl jsem o tom nejake clanky. Od te doby palim master ve wavelabu na 1x.
Preco by to mal Nero mrvit? Ved on napaluje digitalne data, o ktorych "nevie, co su zac". Ak das napalit ISO, musi predsa napalit bit po bite co tam je. Druha vec je, ked to das napalit ako "Audio CD" a odskrtnes mu funkciu "normalize all audio files". To verim, ze to musi riadne posahat.
TOM-Thak: Tohle jsem taky kdysi (15let zpatky) cetl. Od ty doby, nejspis zbytecne, to delam uplne stejne.
abraka: Pokud vyexportujes projekt bez clipu, nejni duvod, aby se po vypaleni objevil, pokud jsi nemel spusteny nejaky proces.
abraka: Pokud vyexportujes projekt bez clipu, nejni duvod, aby se po vypaleni objevil, pokud jsi nemel spusteny nejaky proces.
Právě proto RedBook stanovuje max. peak pro audio cd -0.2dB
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
Ano clip je pocut...napalim si to, hodim cd spat do PC a clipuje, hodim do cd prehravaca clipuje...ten zvuk tym napalovanim mi pride viac prebudeny ...zvukovkou, monitormi to urcite nebude
Me to taky hlava nebere uprime.. jsou to prece digitalni data. Leda by to nejak menilo datovy format.. a ještě Pavlii kdysi ve svém článku psal něco o "emphazi", že pak po vypálení hraje nahrávka víc navýškovaně.Hammond píše:Preco by to mal Nero mrvit? Ved on napaluje digitalne data, o ktorych "nevie, co su zac". Ak das napalit ISO, musi predsa napalit bit po bite co tam je. Druha vec je, ked to das napalit ako "Audio CD" a odskrtnes mu funkciu "normalize all audio files". To verim, ze to musi riadne posahat.
potom bude problem asi toto :
abraka píše:a program na napalovanie ten z windows...
no ja bych to tipoval na problem mezi zidli a klavesnici...
Ja nevravim, ze mozno chybu nerobim ja....rad budem ak mi povies kde...
tak pro zacatek zkus grabnout to audio z vypaleneho cd a porovnat ho s originalnim audiem v audio editoru - musi byt 1:1 stejne na bit.
shrnuti
- kdyz poslouchas original cd z pc mechaniky hraje ok
- kdyz to audio grabnute v pc poslouchas (z hdd) tak hraje take ok
- a vypalene cd z mechaniky v pc hraje zkreslene
je to tak?
jakou mas zvukovku, jak ji mas propojenou s mechanikou (doufam ze jen digitalne), jak mas nastavenou zvukovku (mixer)? jaky pouzivas program na grab?
shrnuti
- kdyz poslouchas original cd z pc mechaniky hraje ok
- kdyz to audio grabnute v pc poslouchas (z hdd) tak hraje take ok
- a vypalene cd z mechaniky v pc hraje zkreslene
je to tak?
jakou mas zvukovku, jak ji mas propojenou s mechanikou (doufam ze jen digitalne), jak mas nastavenou zvukovku (mixer)? jaky pouzivas program na grab?