Nejlepší notebooky 2012 ?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
dendy

Re: Nejlepší notebooky 2012 ?

Příspěvek od dendy »

blueevil píše: co chces komentovat? to je holy fakt. k 3DMax studio som sa vyjadril prikladovo: http://www.youtube.com/watch?v=yolXsn9JT5k
pocuvaj ty daco fetujes ? :-))) ved to video to je 3DS max pusteny pod windowsom vo Parallel Desktops na macu.. cize v okne ti bezi virtualna masina a na nej windows ... skusal si niekedy pustit na win virtual box (alebo wmvare) a v tom nejaky iny operacny system (v okne) a v tom pustit nejaky HW narocny program (co MAX bezpochyby je) ?? a potom sa cuduj ze ti to nejde uplne rychlo :-)))))) dobre davas, ide ti :mrgreen:

blueevil

Příspěvek od blueevil »

nie, ale asi zacnem. zle si ma pochopil :D

dendy

Příspěvek od dendy »

aha jasne .. sorry ja som dnes prepracovany .. vlastne mas pravdu s tym multitaskingom

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

blueevil píše:
Pytkin píše:toto ani nema zmysel komentovat ..
co chces komentovat? to je holy fakt. k 3DMax studio som sa vyjadril prikladovo: http://www.youtube.com/watch?v=yolXsn9JT5k
Chalosi .. Je mozne , ze existuje na svete este vacsi kokot ako je tento? Davam hlasovat.. Ja som este vacsieho kokota nestretol ...

blueevil

Příspěvek od blueevil »

to asi netreba komentovat... opity Pytkin a jeho duchaplna pritomnost :mrgreen: skus niečo nove

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

No nevím, mně přijde že opilý je tu někdo jiný :wink:

Myslíte že sestava v rámci tohoto NB http://www.lenovoonline.cz/lenovo-thinkpad-t520-p3974 80 GB SSD + 500 GB HDD by mohla přinést citelné výhody v rychlosti atd ? Když by se aplikace (včetně Samplitude ) daly na ten SSD fungovalo by to celkově svižněji než kdyby to bylo všechno na normálním pevném HDD ?

Alternativní možnost je tento http://www.lenovoonline.cz/lenovo-thinkpad-t520-p3684 nemá SSD ale má dvojnásobný výkon baterie a i7

Dostal jsem zajímavý feedback od jednoho US sound engineera, který v rámci recenzí ostatních zmíněných notebooků zní z hlediska hluku zajímavě:

i currently use a pair of Lenovo Thinkpad T410 i7, running Reaper for location work. the thinkpad units are, IMO, the best built laptops made today, and my machines are totally silent - i have never heard the fan in either unit. all the hardware components in the upper level thinkpads is top quality, and Win 7 has proven to be an extremely stable platform when configured specifically for audio. i tried a macbook pro for a short while, and though the hardware in the those units is also top-notch, i found the OS quite problemmatic and trouble-shooting was very difficult in many cases - time wasted that i could not afford. the technical support for audio gear is far more comprehensive for windows platform than for OSX these days, it seems. drivers are more stable, and there are tons more options for peripherals, plugins, etc.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo : no SSD je citit .. kombinacia 80G SSD na system + soft a 500G na data , je velmi rozumna .. I ked mne osobne nevadi , ked na start systemu a aplikacii chvilu cakam .. viac ma serie , ked hodinu kopirujem 100GB dat .. to ma ide porazit .. Ale kombinacia SSD + HDD mi na dnesnu dobu pride dost rozumna .. Druha kombinacia s vacsou baterkou a i7 .. to zavisi od teba .. ak to chces na robotu , na baterku sa mozes vysrat .. Ale i7 by sa hodilo .. Ak to chces na zabavu , i7 nepotrebjes a baterka by sa hodila :) Musis sa asi rozhodnut podla tvojich preferencii , co na tom chces robit ..

tony9

Příspěvek od tony9 »

Ivo píše: Myslíte že sestava v rámci tohoto NB http://www.lenovoonline.cz/lenovo-thinkpad-t520-p3974 80 GB SSD + 500 GB HDD by mohla přinést citelné výhody v rychlosti atd ? Když by se aplikace (včetně Samplitude ) daly na ten SSD fungovalo by to celkově svižněji než kdyby to bylo všechno na normálním pevném HDD ?
Tak vypadá ta sestava dost dobře. Mně se líbí , že má FW

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Já to chci na zábavu i robotu :) Ale samozřejmě na studiovou práci mám velké výkonné PC. Robotu ve smyslu emaily, internet, office. Plus sem tam nahrávání sborů apod (čili připojení firewire interface do Samplitude) a nahrávání 2-3 stop ... Případně někdy v terénu (ale málokdy) editace Samplitude sessions. Zábava - fotogalerie, střih domácího fotákového videa a sledování filmů ...

Je tady ještě jeden zásadní rozdíl mezi těmi dvěma NB , ten s tím SSD nemá full HD displej , jen 1600 x 900, ten i7 má 1920 x 1080 ... škoda že nemají full HD displej s tím SSD ...

nixx

Příspěvek od nixx »

Já jsem do svého ThinkPadu dal 120 GB SSD, vyhodil jsem optickou mechaniku a místo ní jsem do UltraBay dal 750 GB 7200 RPM HDD. Zrychlení to bylo drtivé :-)
Takže se přimlouvám za SSD. Podle mě to při běžné práci člověk pozná daleko víc než třeba rozdíl mezi i5 a i7.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

A dala by se i v běžném notebooku (třeba v tom Lenovo) snadno vyhodit optická mechanika (kterou nepotřebuju) a dát místo ní pevný HDD a místo pevného SSD ?

nixx

Příspěvek od nixx »

Tady máš seznam modelů od Lenova, které mají UltraBay: http://en.wikipedia.org/wiki/Lenovo_UltraBay
Jak je to u jiných značek, nevím.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tak já už jsem celkem rozhodnutý pro ten T520

Serial Ultrabay Slim T400, T500 Takže by to mělo jít. A je to jednoduchá operace ?

nixx

Příspěvek od nixx »

Na mém T61 to bylo v pohodě... Akorát musíš koupit ten UltraBay rámeček pro HDD. A četl jsem něco o tom, že u těch nových sérií ten originální rámeček (9,5mm) přesně nelícuje a nechává 3 mm mezeru: http://forum.notebookreview.com/lenovo- ... e-fit.html
Prý se ale dá koupit neoriginální (12,7mm), který je OK: http://www.amazon.com/Ultrabay-SATA-Len ... B005QI8BXY

Já mám ve svém T61 neoriginálního číňana, protože byl levnej... a je v pohodě :-)

nunu

Příspěvek od nunu »

Ivo, ohledne toho hluku, mam tensi notebok a tudiz by mel byt citlivejsi na chlazeni. Pri bezne praci jako je net, office, emaily, prehravani filmu, mkv a pri pouziti ssd je ten vetrak neslysitelny, respektive hdd je hlucnejsi, mam tam 750GB 7200rpm. Nahravani sboru je celkem nenarocna cinnost, troufam si rict ze procesor i7 bude pro tyto cinnosti velmi predimenzovany a ani jej nepotrebujes. Ja mam asi uz jine naroky, pro mne je nejvyssi prioritou lcd, pokud je spatne, tak to nic nezachrani. Hluk mi samozrejme taky vadi, ale pokud je na dostatecne nizke urovni, tak bych mi nevadi kdyby se na par sekund za den spustil naplno. Co se tyce ssd, daval jsem jej kolegovi do cca 5 roku stareho notasu a ten byl ve vsem rychlejsi nez moje vaio. A to tak, ze dramaticky. Mam na mysli beznou cinnost. Pokud by doslo na silne zatizeni cpu, je mozne ze by tam ztracel, ale na plny vypocetni vykon nejsem schopny notas vyuzivat.

Z toho mi vyplyva ze nedokazu vyuzit ani potencial core duo.

Odpovědět