Nejlepší notebooky 2012 ?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Mitch

Re: Nejlepší notebooky 2012 ?

Příspěvek od Mitch »

Tak jsem byl na 80% rozhodnuty, ze si misto sve soucasneho ntb poridim Macbook pro a prejdu na jablko a ted tu ctu tohle?? Hmmm...neusnadnujete mi to : /

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ted mi na tuto otázku napsal kolega z Austrálie - top engineer pro mobilní klasické nahrávání:

Lenovo and W7 is the way to go. I use Pyramix on this combo and it is faultless. No fan or any other noise ever. Also Lenovo's do not overheat like a few other big brands do. Dinosaur maybe on the outside, but the inside is well designed. I have some friends that manage large company laptop inventories (400-500 laptops given rough treatment), they say Lenovo all the way.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Pytkin píše:
blueevil píše:
Pytkin píše:toto ani nema zmysel komentovat ..
co chces komentovat? to je holy fakt. k 3DMax studio som sa vyjadril prikladovo: http://www.youtube.com/watch?v=yolXsn9JT5k
Chalosi .. Je mozne , ze existuje na svete este vacsi kokot ako je tento? Davam hlasovat.. Ja som este vacsieho kokota nestretol ...
+1

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2Ivo: My už několik let používáme v práci Lenovo NTB, já osobně už mám druhý (nejdřív T61 a nedávno mi ho vyměnili za T420i) a byl jsem i aktuálně jsem velmi spokojen s chováním a funkčností. Hluk nic, systémově to je "držák" (provozovány Visty na T61 a W7 na T420i), sice na něm hudebně nepracuji, ale pokaždé jsem si nainstaloval C5 a W6/7 a chodí to bez problémů.

Čili Lenovo bych se určitě nebál a dost bych souhlasil i věřil se vším pozitivním, co tu o těhle NTB zaznělo. Nemám ale řiroký rozhled, takže to ber jen jako postřehy de-facto běžného uživatele (v tomhle směru), který se akorát trochu víc do těhle věcí vrtá 8) na tyhle dva konkrétní modely.

P.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Mitch: precti si ten xkcd strip, co jsem dal par stran zpet a pak si kup mbp, myslim ze budes spokojenej ;)

Ivo: "Lenovo is the way to go" neplati, spis "some thinkpads from Lenovo" ;) I lenovo dela klumpry, ktery kvuli designovy chybe hromadne odchazej a nektery thinkpady funej jak tryskac, takze radeji negeneralizovat ;]

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Kermitak: jasně že se tím myslí ty flagshipy z T atd serií :wink:

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Pokud se tim mysli flagshipy z T atd. serii, tak je to tvrzeni porad spatne. U Lenova plati stejne jako kdekoliv jinde, ze proste obcas vyrobi smejd. Napriklad T42p byl top top model (cena kolem 90k) a diky chybe v navrhu desky odesly snad vsechny.
To nemeni nic na tom, ze nektere Thinkpady jsou jedny z nejlepsich nb na trhu. Chci ti tim naznacit, ze k chybam dochazi i v lepsich rodinach. Mne se to stalo s T42p, tobe se to stalo s MBP. Presto si Thinkpady kupuju dal a soucasnou X220 povazuju za "jednoduse dokonalej" notebook.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Věřím že ten T520 bude OK (podle recenzí a spousty uživatelských feedbacků by měl být).

Jinak včera jsem se odhodlal k tomu ,že jsem vymazal disk na MBP a udělal přímou, čerstvou, čistou instalaci Liona, tak uvidíme jak to bude fungovat ...

Tranzistor

Příspěvek od Tranzistor »

...a co zkusit udelat downgrade na Snow Leoparda? Mam s nim MBP a nemam nejmensi problem...

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Ivo: snad jo, tyhle kvalitativni excesy jsou celkem vyjimecny ;)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tak jsem na prázdný formátovaný disk nainstaloval poslední verzi Liona. Vše OK ... Dal jsem si tam zpět nějaké věci (dokumenty a tak) z externího disku. A v jednom okamžiku se to zastavilo a hlásilo - nelze kopírovat chyba -8006 (přitom jsem ty věci chvíli předtím ještě z předchozího systému na ten disk kopíroval). Tak jsem to zkusil znovu, napotřetí to šlo (divné). Dal jsem tam pár aplikací co jsem potřeboval, sem tam se objevilo při vypínání atd. krátce duhové kolečko, ale OK. Dnes jsem dal instalovat aplikaci a zároven vysypával koš a najednou se to všechno nějak zastavilo, všechno mrtvé, ikony v docku nepohyblivé, nic. Ani force quit nefungovalo, bylo třeba jen delší dobu podržet on/off tlačítko a tvrdě restartovat. Nastartoval jsem znovu - finder: prázdné okno , 0 items found, prostě nic. Relaunch - nic. 2x jsem restartoval - finder zase úplně prázdný. Až napotřetí se objevilo nějaké hlášení jestli má znovuobnovit okna atd. Nakonec se ve Finderu zase něco objevilo ... Tak já už fakt nevím ...

Formátoval jsem disk (přes disc utility), nainstaloval jsem na čistý disk nejnovější verzi "nejpokročilejšího OS na světě" (těžko předpokládat že by se v tomto procesu dalo udělat něco "špatně") a hned po jednom dni se zase začínají dít takové věci ... víc už pro to asi udělat nemůžu ... Nějak to asi fungovat bude , ale od fungování, normálního pohodového systému to má hodně daleko. Proč - opravdu nevím, udělal jsem pro to maximum a nic jiného bych si nepřál než aby to dobře fungovalo ... fakt tomu nerozumím ... že by se mu nelíbil 750GB disk, když předtím byl 250 GB na tomto počítači ?

nunu

Příspěvek od nunu »

toto je docela mozne, ja musel pred instalaci win na 750Gb disk predem nacist ovladace pro ten disk, protoze jinak se instalace nedokoncila.

Dneska jsem si udelal radost a donesl domu ssd, tak uz se tesim az ho namontuju. Pritom jsem se letmo podival i na lenova, vrchol co meli vystavene byla T420. O dva metry vedle bylo vaio vpcse, model co mam ja s o fous vetsim diskem a krapet rychlejsim procesorem. Vaio bylo oproti lenovu bezkonkurencne lepsi co se tyka displeje. Zbytek vyjde tak asi na stejno. Nemenil bych.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo : to mi pripada ako daky HW problem .. vo velkosti 750G problem nebude .. skorej ci neni vadny ten disk ..

dendy

Příspěvek od dendy »

jednoznacne vadny disk...

dendy

Příspěvek od dendy »

nunu píše: Dneska jsem si udelal radost a donesl domu ssd, tak uz se tesim az ho namontuju. .
je to pecka :-) ja som sa nedavno buchol po vrecku a kupil som 500 GB SSD a este som upgradol na 8GB ramky a uplne som vypol swap (pri ssd disku ma rozhodne zmysel aby OS vobec neswapoval na disk) a teraz mi vseko chodi neuveritelne faktasticky :) boot par sekund, shutdown par sekund, aplikacie startuju megarychlo...

Odpovědět