Noťásek s solidním procesorem.

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
TTT31
Příspěvky: 175
Registrován: 17 kvě 2010 20:46

Noťásek s solidním procesorem.

Příspěvek od TTT31 » 30 pro 2011 00:17

Zdarec, vybiram si nejaky novy notas, s tim aby mel co nejlepsi vykon za rozumnou cenu cca do 20 litru(kvuli muziky, hry nehraju ) ...zrovna se prohrabuju tou hromadou dnesnich procesoru a docitam se o dvou generacich intel core i .... konkretne i5, prvni generace ma udajne 4 fyzicke jadra bez hypertheadingu, nova generace ma 2 fyzicke + hyperthreading takze 4 virtualni, ta nova rada by mela byt samozrejme vykonejsi, ale ted nekde zase ctu k i7 ze ma 4 fyzicke + hyperthreading tedy 8 virtualnich, ale ze to vykonostne nema na procesor ktery by mel 8 fyzickych jader... to si docela protireci ne ???

rozumi tomu nekdo nejake rady k vyberu notasu, procaku nebo doporuceni kde by mi mohli slozit vlastni notasek at nemusim kupovat nejaky uz predchystany? A maji DAW nejakou horni hranici vyuziti Threadu nebo cim vic tim lip? ( delam v CUbasu ).

mozna je to mimo zaber tohohle fora, ale kdyz uz je tu sekce PC tak to peru sem, nechce se mi registrovat nekde jinde, tak kdyztak sorac


informace o poctu jader mam odsud ... http://ark.intel.com/products/60636/Int ... _40-GHz%29

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21797
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Noťásek s solidním procesorem.

Příspěvek od Pytkin » 30 pro 2011 00:21

to co pises je hlupost .. pri tej i5 ... 4 fyzicke jadra su vykonnejsie ako 2 jadra + HT ..

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 9171
Registrován: 22 črc 2004 02:58
Vybavení

Re: Noťásek s solidním procesorem.

Příspěvek od biscuit » 30 pro 2011 00:22

a kde si vzal osm fyzickych jader?
i7 s vyssim nebo stejnym taktem bude vzdy vykonnejsi nez i5. ber i7, dostatecny mnozstvi ram, koukej taky po dalsich kvalitnich komponentech, primerene dobra grafika neni na skodu ani u "nehracskyho" pc a na custom pc zapomen ;)

TTT31
Příspěvky: 175
Registrován: 17 kvě 2010 20:46

Re: Noťásek s solidním procesorem.

Příspěvek od TTT31 » 30 pro 2011 00:33

Pytkin píše:to co pises je hlupost .. pri tej i5 ... 4 fyzicke jadra su vykonnejsie ako 2 jadra + HT ..

no tak ja si taky myslim ale tak to potom nechapu ze ta 2ha generace je delana 2 ma jadrama + HP a ta stara generace je delana 4rma jadrama viz :

2nd generation:

http://ark.intel.com/products/family/59134


previous generation:

http://ark.intel.com/products/family/59141


biscuit: nejde o 8 fyzickych jader jde o tu myslenku ze fyzicka jadra jsou vykonejsi nez virtualni.... u i7 2nd generation je vsude graficky cip integrovany primo v procaku a co sem cetl zvlada docela dobre, pro me netreba vice grafiky, mam vyple i Aero v W7 :oops:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21797
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Noťásek s solidním procesorem.

Příspěvek od Pytkin » 30 pro 2011 00:36

ale ved to nove ma 4 cory

http://ark.intel.com/products/52210/Int ... -3_30-GHz)

inak aj stare 700vky mali 4 cory , a 600vky mali 2 + HT

TTT31
Příspěvky: 175
Registrován: 17 kvě 2010 20:46

Re: Noťásek s solidním procesorem.

Příspěvek od TTT31 » 30 pro 2011 00:44

to mas ale desktopove... jako mi je jasne ze mobilni procaky musi byt nejak odupane, ale stylem ze ty ze 4jadra udelaji 2 s HT je docela jaj.....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21797
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Noťásek s solidním procesorem.

Příspěvek od Pytkin » 30 pro 2011 00:50

no ale stare mobilne boli asi tiez 2+HT .. kasli na nove/stare ... ak chces vykon , ber 4 jadra .. nie dve ..

TTT31
Příspěvky: 175
Registrován: 17 kvě 2010 20:46

Re: Noťásek s solidním procesorem.

Příspěvek od TTT31 » 30 pro 2011 01:04

che ty i7ky mobilni jsou tez 2 jadra skoro vsecky :-D to jsou ojeby na lidi omg :-DDD
a mas pravdu stare i5 mobilni byly taky 2+2 sem se predtim dival na desktopy...

a jak je to s Daw( Cubase) a vyuzitim ramek, uvazuju ze zustanu ficet na 32 bitech( mam plno 32bitovych Vst ), nebo to prevazi vyhody z prechodu na 64bit (narust ram) ??? ( tohle tema tu urcite nekde uz je ale nemuzu najit tak tu sry)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21797
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Noťásek s solidním procesorem.

Příspěvek od Pytkin » 30 pro 2011 01:11

no trebars apple dava do macbookov 4or jadrove i7cky ..

s ramkou asi zavisi , ake pouzivas virtualne instrumenty .. okrem samplerov az tak moc nevyuzivaju masivne ram , cize by mal clovek vystacit aj so 4mi gigami a 32bit systemom ..

TTT31
Příspěvky: 175
Registrován: 17 kvě 2010 20:46

Re: Noťásek s solidním procesorem.

Příspěvek od TTT31 » 30 pro 2011 01:49

na maca nemam :) ale daji se i kolem 20 litru najit notasy s i7 ctyrjadrovym tak se tim prohrabu .... sem ale doufal ze se financne dostanu niz, neoplyvam ted po Vanocich zrovna hramadama prachu... no co se da delat

Cetl sem na hafo mistech ze jet na 64bitovem systemu s 32 bitovyma pluginama nebo Dawkama je hodne spatna kombinace co se tyce vykonu + ze daw si dokaze sezrat jen asi 6 GB ramky( to uz sem davno cetl mozna je to blbost) takze nejspis ten 32 system bude nejlepsi volba no... zatim dik za rady, budu pokracovat zitra dneska uz sem mrtvy

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6487
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Noťásek s solidním procesorem.

Příspěvek od Kermitak » 30 pro 2011 02:39

Pec na to, akorat to bude topit jak blazen a prehrivat se. Mam v laptopu mobilni i5ku a ma tolik vykonu, ze nevim co s nim, pocet jader samotnej o vykonu nic nerika. I tak ta mobilni i5ka zadupe do zeme moji desktopovou Q6600, ktera zvlada vsechno co potrebuju s prstem v nose.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13493
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Noťásek s solidním procesorem.

Příspěvek od dendy » 30 pro 2011 02:57

Pytkin píše:no trebars apple dava do macbookov 4or jadrove
ale len doposlednej generacie - ta predchadzajuca co mam ja ma tiez i7 len 2+HT...

suhlas s kermitakom... mne sa moj i7 2.66 ghz 2+HT este nepodarilo v DAW vytazit na viac ako 70% ... to sa neda :-))

inak kolega ma mbpro ale koli tomu zekodi flash a v osx je daky problem s fontsmi tak vacsiny casu bootuje do windows - a vraj vzivote mu na ziadnom kompe nechodili windows tak spolahlivo stabilne a rychlo ako na macku :-)))) sorry zaofftopic

TTT31
Příspěvky: 175
Registrován: 17 kvě 2010 20:46

Re: Noťásek s solidním procesorem.

Příspěvek od TTT31 » 30 pro 2011 06:29

no mam v notasu ted core2 duo T5250 1,5 ghz, 2GB ram Windows 7 32bit a cubase s par massivvama a audio stopama mi to sestreluje upne. To je ta rada i-x o tolik vykonnejsi nez ty core2 dua nebo macy stabilnejsi a vykonejsi nez windowsacke kompy? :)

Uživatelský avatar
feki
Příspěvky: 50
Registrován: 22 led 2008 09:06

Re: Noťásek s solidním procesorem.

Příspěvek od feki » 30 pro 2011 09:32

Mám nový ASUS - 17000,- kč
Intel® HM65 Express Chipset - Intel® Core™ i7 2630QM
Windows® 7 Home Premium
DDR3 1333 MHz SDRAM, 2X 4 G SDRAM
dISPLAY 17.3" 16:9 HD+ (1600x900) LED backlit
NVIDIA® GeForce® GT 540M with 1GB/2GB DDR3 VRAM
2.5" SATA - 750GB 5400rpm/7200rpm
Vše co se dalo jsem optimaziloval pro výkon, Samplit.X PRO v běžném provoze je namax do 5% CPU Rec až 15%. Čekán ještě na novou zvukovku, Měl jsem JackBlack od Mackie, ale musel jsem vrátit, protože nemaj funkční drivery pro w7 jak uvádí , což mi i oficiálně s omluvou potvrdili :-) Takže to nejdůležitější se potvrdí až při práci s REC s ASIO. Dam vědět.
http://www.asus.cz/Notebooks/Versatile_ ... ifications

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21797
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Noťásek s solidním procesorem.

Příspěvek od Pytkin » 30 pro 2011 11:49

TTT31 píše:no mam v notasu ted core2 duo T5250 1,5 ghz, 2GB ram Windows 7 32bit a cubase s par massivvama a audio stopama mi to sestreluje upne.
Mozno robis dakde chybu... Massive musis pustat viac krat? Neni multitimbralny?

Odpovědět