Noťásek s solidním procesorem.
Noťásek s solidním procesorem.
Zdarec, vybiram si nejaky novy notas, s tim aby mel co nejlepsi vykon za rozumnou cenu cca do 20 litru(kvuli muziky, hry nehraju ) ...zrovna se prohrabuju tou hromadou dnesnich procesoru a docitam se o dvou generacich intel core i .... konkretne i5, prvni generace ma udajne 4 fyzicke jadra bez hypertheadingu, nova generace ma 2 fyzicke + hyperthreading takze 4 virtualni, ta nova rada by mela byt samozrejme vykonejsi, ale ted nekde zase ctu k i7 ze ma 4 fyzicke + hyperthreading tedy 8 virtualnich, ale ze to vykonostne nema na procesor ktery by mel 8 fyzickych jader... to si docela protireci ne ???
rozumi tomu nekdo nejake rady k vyberu notasu, procaku nebo doporuceni kde by mi mohli slozit vlastni notasek at nemusim kupovat nejaky uz predchystany? A maji DAW nejakou horni hranici vyuziti Threadu nebo cim vic tim lip? ( delam v CUbasu ).
mozna je to mimo zaber tohohle fora, ale kdyz uz je tu sekce PC tak to peru sem, nechce se mi registrovat nekde jinde, tak kdyztak sorac
informace o poctu jader mam odsud ... http://ark.intel.com/products/60636/Int ... _40-GHz%29
rozumi tomu nekdo nejake rady k vyberu notasu, procaku nebo doporuceni kde by mi mohli slozit vlastni notasek at nemusim kupovat nejaky uz predchystany? A maji DAW nejakou horni hranici vyuziti Threadu nebo cim vic tim lip? ( delam v CUbasu ).
mozna je to mimo zaber tohohle fora, ale kdyz uz je tu sekce PC tak to peru sem, nechce se mi registrovat nekde jinde, tak kdyztak sorac
informace o poctu jader mam odsud ... http://ark.intel.com/products/60636/Int ... _40-GHz%29
Re: Noťásek s solidním procesorem.
to co pises je hlupost .. pri tej i5 ... 4 fyzicke jadra su vykonnejsie ako 2 jadra + HT ..
a kde si vzal osm fyzickych jader?
i7 s vyssim nebo stejnym taktem bude vzdy vykonnejsi nez i5. ber i7, dostatecny mnozstvi ram, koukej taky po dalsich kvalitnich komponentech, primerene dobra grafika neni na skodu ani u "nehracskyho" pc a na custom pc zapomen
i7 s vyssim nebo stejnym taktem bude vzdy vykonnejsi nez i5. ber i7, dostatecny mnozstvi ram, koukej taky po dalsich kvalitnich komponentech, primerene dobra grafika neni na skodu ani u "nehracskyho" pc a na custom pc zapomen

Pytkin píše:to co pises je hlupost .. pri tej i5 ... 4 fyzicke jadra su vykonnejsie ako 2 jadra + HT ..
no tak ja si taky myslim ale tak to potom nechapu ze ta 2ha generace je delana 2 ma jadrama + HP a ta stara generace je delana 4rma jadrama viz :
2nd generation:
http://ark.intel.com/products/family/59134
previous generation:
http://ark.intel.com/products/family/59141
biscuit: nejde o 8 fyzickych jader jde o tu myslenku ze fyzicka jadra jsou vykonejsi nez virtualni.... u i7 2nd generation je vsude graficky cip integrovany primo v procaku a co sem cetl zvlada docela dobre, pro me netreba vice grafiky, mam vyple i Aero v W7

ale ved to nove ma 4 cory
http://ark.intel.com/products/52210/Int ... -3_30-GHz)
inak aj stare 700vky mali 4 cory , a 600vky mali 2 + HT
http://ark.intel.com/products/52210/Int ... -3_30-GHz)
inak aj stare 700vky mali 4 cory , a 600vky mali 2 + HT
to mas ale desktopove... jako mi je jasne ze mobilni procaky musi byt nejak odupane, ale stylem ze ty ze 4jadra udelaji 2 s HT je docela jaj.....
no ale stare mobilne boli asi tiez 2+HT .. kasli na nove/stare ... ak chces vykon , ber 4 jadra .. nie dve ..
che ty i7ky mobilni jsou tez 2 jadra skoro vsecky
to jsou ojeby na lidi omg
DD
a mas pravdu stare i5 mobilni byly taky 2+2 sem se predtim dival na desktopy...
a jak je to s Daw( Cubase) a vyuzitim ramek, uvazuju ze zustanu ficet na 32 bitech( mam plno 32bitovych Vst ), nebo to prevazi vyhody z prechodu na 64bit (narust ram) ??? ( tohle tema tu urcite nekde uz je ale nemuzu najit tak tu sry)

a mas pravdu stare i5 mobilni byly taky 2+2 sem se predtim dival na desktopy...
a jak je to s Daw( Cubase) a vyuzitim ramek, uvazuju ze zustanu ficet na 32 bitech( mam plno 32bitovych Vst ), nebo to prevazi vyhody z prechodu na 64bit (narust ram) ??? ( tohle tema tu urcite nekde uz je ale nemuzu najit tak tu sry)
no trebars apple dava do macbookov 4or jadrove i7cky ..
s ramkou asi zavisi , ake pouzivas virtualne instrumenty .. okrem samplerov az tak moc nevyuzivaju masivne ram , cize by mal clovek vystacit aj so 4mi gigami a 32bit systemom ..
s ramkou asi zavisi , ake pouzivas virtualne instrumenty .. okrem samplerov az tak moc nevyuzivaju masivne ram , cize by mal clovek vystacit aj so 4mi gigami a 32bit systemom ..
na maca nemam
ale daji se i kolem 20 litru najit notasy s i7 ctyrjadrovym tak se tim prohrabu .... sem ale doufal ze se financne dostanu niz, neoplyvam ted po Vanocich zrovna hramadama prachu... no co se da delat
Cetl sem na hafo mistech ze jet na 64bitovem systemu s 32 bitovyma pluginama nebo Dawkama je hodne spatna kombinace co se tyce vykonu + ze daw si dokaze sezrat jen asi 6 GB ramky( to uz sem davno cetl mozna je to blbost) takze nejspis ten 32 system bude nejlepsi volba no... zatim dik za rady, budu pokracovat zitra dneska uz sem mrtvy

Cetl sem na hafo mistech ze jet na 64bitovem systemu s 32 bitovyma pluginama nebo Dawkama je hodne spatna kombinace co se tyce vykonu + ze daw si dokaze sezrat jen asi 6 GB ramky( to uz sem davno cetl mozna je to blbost) takze nejspis ten 32 system bude nejlepsi volba no... zatim dik za rady, budu pokracovat zitra dneska uz sem mrtvy
Pec na to, akorat to bude topit jak blazen a prehrivat se. Mam v laptopu mobilni i5ku a ma tolik vykonu, ze nevim co s nim, pocet jader samotnej o vykonu nic nerika. I tak ta mobilni i5ka zadupe do zeme moji desktopovou Q6600, ktera zvlada vsechno co potrebuju s prstem v nose.
ale len doposlednej generacie - ta predchadzajuca co mam ja ma tiez i7 len 2+HT...Pytkin píše:no trebars apple dava do macbookov 4or jadrove
suhlas s kermitakom... mne sa moj i7 2.66 ghz 2+HT este nepodarilo v DAW vytazit na viac ako 70% ... to sa neda

inak kolega ma mbpro ale koli tomu zekodi flash a v osx je daky problem s fontsmi tak vacsiny casu bootuje do windows - a vraj vzivote mu na ziadnom kompe nechodili windows tak spolahlivo stabilne a rychlo ako na macku

no mam v notasu ted core2 duo T5250 1,5 ghz, 2GB ram Windows 7 32bit a cubase s par massivvama a audio stopama mi to sestreluje upne. To je ta rada i-x o tolik vykonnejsi nez ty core2 dua nebo macy stabilnejsi a vykonejsi nez windowsacke kompy? 

Mám nový ASUS - 17000,- kč
Intel® HM65 Express Chipset - Intel® Core™ i7 2630QM
Windows® 7 Home Premium
DDR3 1333 MHz SDRAM, 2X 4 G SDRAM
dISPLAY 17.3" 16:9 HD+ (1600x900) LED backlit
NVIDIA® GeForce® GT 540M with 1GB/2GB DDR3 VRAM
2.5" SATA - 750GB 5400rpm/7200rpm
Vše co se dalo jsem optimaziloval pro výkon, Samplit.X PRO v běžném provoze je namax do 5% CPU Rec až 15%. Čekán ještě na novou zvukovku, Měl jsem JackBlack od Mackie, ale musel jsem vrátit, protože nemaj funkční drivery pro w7 jak uvádí , což mi i oficiálně s omluvou potvrdili
Takže to nejdůležitější se potvrdí až při práci s REC s ASIO. Dam vědět.
http://www.asus.cz/Notebooks/Versatile_ ... ifications
Intel® HM65 Express Chipset - Intel® Core™ i7 2630QM
Windows® 7 Home Premium
DDR3 1333 MHz SDRAM, 2X 4 G SDRAM
dISPLAY 17.3" 16:9 HD+ (1600x900) LED backlit
NVIDIA® GeForce® GT 540M with 1GB/2GB DDR3 VRAM
2.5" SATA - 750GB 5400rpm/7200rpm
Vše co se dalo jsem optimaziloval pro výkon, Samplit.X PRO v běžném provoze je namax do 5% CPU Rec až 15%. Čekán ještě na novou zvukovku, Měl jsem JackBlack od Mackie, ale musel jsem vrátit, protože nemaj funkční drivery pro w7 jak uvádí , což mi i oficiálně s omluvou potvrdili

http://www.asus.cz/Notebooks/Versatile_ ... ifications
Mozno robis dakde chybu... Massive musis pustat viac krat? Neni multitimbralny?TTT31 píše:no mam v notasu ted core2 duo T5250 1,5 ghz, 2GB ram Windows 7 32bit a cubase s par massivvama a audio stopama mi to sestreluje upne.