Nové studio - Tiché komponenty - Kam s PC...
Tak diky za rady, zacnu od zacatku:
- tichy case mam (stejne ale budu porizovat jiny)
- nejvtsi problem dela zdroj (ac byl pred 3 roky povazovan za tichy, opravdu neni ani nebyl) a disk, s temi ale fakt asi nic neudelam,
- jedine koupit externi RAID pixlu (snad se dela, ne), jako tu sitovou, vrazit ji na sit a bootovat ze site
- reseni 'do spajzu' me napadlo jako ultimatni reseni, nakonec comp je pouze na hudbu a je pichnuty do site, tj. jakekoliv CD uz dano nehrozi, vse mam v .img a pouzivam Demona na routovani. Ono hlavne, od te doby, co mam Kurzweila, tak ani zvukove banky moc neresim....
- reseni ala spajz mi taky prislo cenove nejvyhodnejsi - cca 2tis za kabely a muzu si poridit normalni case, vetraky, atd.
Kazdopadne s efakt bojim tech problemu s kabelama - takze tiche PC, hmm
2 delay: mohl bys mi pls poslat vycet komponentu pro tiche PC?
Vubec, otazka do plena: mit i u vas spajzku 6m daleko, co byste radeji resili? 6m kabelas a pixlu ve spajzce, nebo tiche pc?
Dik
- tichy case mam (stejne ale budu porizovat jiny)
- nejvtsi problem dela zdroj (ac byl pred 3 roky povazovan za tichy, opravdu neni ani nebyl) a disk, s temi ale fakt asi nic neudelam,
- jedine koupit externi RAID pixlu (snad se dela, ne), jako tu sitovou, vrazit ji na sit a bootovat ze site
- reseni 'do spajzu' me napadlo jako ultimatni reseni, nakonec comp je pouze na hudbu a je pichnuty do site, tj. jakekoliv CD uz dano nehrozi, vse mam v .img a pouzivam Demona na routovani. Ono hlavne, od te doby, co mam Kurzweila, tak ani zvukove banky moc neresim....
- reseni ala spajz mi taky prislo cenove nejvyhodnejsi - cca 2tis za kabely a muzu si poridit normalni case, vetraky, atd.
Kazdopadne s efakt bojim tech problemu s kabelama - takze tiche PC, hmm
2 delay: mohl bys mi pls poslat vycet komponentu pro tiche PC?
Vubec, otazka do plena: mit i u vas spajzku 6m daleko, co byste radeji resili? 6m kabelas a pixlu ve spajzce, nebo tiche pc?
Dik
Ja mam stejne tak PC ve vedlejsim pokoji a diru ve zdi. Pravda, nemam to 6m, ale hned za zdi, takze 5m kabely staci. USB jsem resil hubem s napajenim. Klavesnici a mys pres PS2 prodluzky. Ty mohou byt az 10m. VGA v pohode. Mam doma i 10m VGA kabel a neni tam zadny rozdil. Takze bych resil ten repeater na FW. Porad lepsi, nez tahat modulacni kabely skrz zed do zvukovky u PC. Nedej Boze jeste stejnou dirou jako ostatni kabely.
Komponenty už jsem popsal... Chladič CPU, ultratiché větráky (2 - 3x - nasávací, vyfukovací by případně zastal zdroj a na CPU pasiv). Když nebudu počitat HDD, tak uslyšiš 00.nic, HDD dělaj trochu bordel... Řešením je koupit dobrej SILENCE BOX na každej HDD, kterej umístíš do větší pozice pro CD/DVD ROM, to osobně nemám vyzkoušené...
Když to cenově shrnu, tak:
Case + zatlumeni - ca. 2500 Kč
CPU pasiv - 1000 až 1800 Kč
Ventilátory - 350 Kč x 2 - 3 ks
Silence BOX na HDD - třeba http://shop.tntrade.cz/vypocetni-techni ... 82223.html
Tichý zdroj - 1500 až 2000 Kč
Je jasné, že je to dražší řešení, ale některé z těch věcí by jsi musel pořídit stejně...
Když to cenově shrnu, tak:
Case + zatlumeni - ca. 2500 Kč
CPU pasiv - 1000 až 1800 Kč
Ventilátory - 350 Kč x 2 - 3 ks
Silence BOX na HDD - třeba http://shop.tntrade.cz/vypocetni-techni ... 82223.html
Tichý zdroj - 1500 až 2000 Kč
Je jasné, že je to dražší řešení, ale některé z těch věcí by jsi musel pořídit stejně...
2 Jardatop: ok, dik - prave ze se chci zbavit jenom ty kastle a mam 100% tichou mistnost (akorat prdet nesmim
pricemz mam zvukovku a cely setup studia tak, jako predtim - zapomnel jsem napsat, ze na zvukovku musis mit pristup, DSP...
Mas nejaky linky na ty repeatery? To vubec neznam...
2 delay: diky moc, musim na to mrknout - BTW, ty mas teda tichy comp a nahravas pritom vokal?
BTW, duvod proc to resim neni ani tak nove PC, jako spis Neumann mikrofon, ktery chce mit proste klid.
Mas nejaky linky na ty repeatery? To vubec neznam...
2 delay: diky moc, musim na to mrknout - BTW, ty mas teda tichy comp a nahravas pritom vokal?
BTW, duvod proc to resim neni ani tak nove PC, jako spis Neumann mikrofon, ktery chce mit proste klid.
No jasné... Já na nahrávání snižuji otáčky všech ventilátorů pomocí ASUS AI a disky mám celekem tiché, a ikdyž občas nahrávám na kouli tak ve zvuku fakt neslyším žádnej rušivej šum, to by se mi tam dřív dostalo auto ze 30 m vzdálené silnice nebo vlak ze 100 m...upman píše: 2 delay: diky moc, musim na to mrknout - BTW, ty mas teda tichy comp a nahravas pritom vokal?