toto vsetko robi gefen ..upman píše:No idealni by byla pixla, co by vzduchem prenasela video, FW a USB, pak bych nemusel delat diruJiank stukturovanou kabelaz mam vsude ve zdech, takze vzduch sice fajn, ale hroooozne pomalej oproti strukturce.
Nové studio - Tiché komponenty - Kam s PC...
Mas pravdu, Delly jsou extremne tichy. Mam tady desktop OptiplexGX755 a nejsou slyset ani vetracky a proudici vzduch. Kdyz jsem ho mel doma a porovnaval se svym desktopem, kde mam na CPU Ninju + Noctui vetraky, tak ikdyz jsem uplne zastavil vetrani pred HDD, tak stejne byl DeLL porad mnohem tissi,. Ikdyz to ma zepredu derovanej case, tak nic neni slyset....delay píše:....
Třeba naše stolní DELLy maj prej v sobě nějakej tunel z hliníku (nemuzu ho otevrit, abych se podival) a je fakt, že tišší PC sem neslyšel, když pominu to své se sníženými otáčkami ventilátorů...
Dell - nevim, protože ještě donedávna se od nich PC domů v podstatě pořídit nedalo, dnes se situace již mění, ale nemám přehled... Další věc je, že oni na spoustu věcí měli (mají) vlastní drivery... třeba soft k vypalovačce byl pouze jeden unifikovaný a NERO tam prostě nešlo. Tak je to s mým PC v práci... Nevim jaká je situace konkrétně dnes a také si netroufám odhadnout nakolik budou veřejně prodávané PC podobné těm pracovním stanicím a nakolik jde pouze o zviditelnění značky na otevřeném trhu...
to upman:
dell kupis v pohode aj ako fyzicka osoba. teda na slovensku to mam odskusane asi 60 nakupmi.
ono je to tak, ze ak chce niekto osvedceny tovarny odladeny stroj, tak ma v podstate iba 2 moznosti a sice HP/Dell/FS, alebo Apple.
zaplatis pritom ale vzdy zhruba rovnaku sumu.
Dell ma vyhodu v 3 rocnom "next business service", ktory dostanes automaticky - bez priplatku.
To znamena, ze ak sa ti tvoj stroj pokazi niekde na taiwane, na slovensku, ci doma, tak zavolas ma infolinku, nahlasis seriove cislo tvojho stroja a na druhy den pride borec s taskou plnou nahr. dielov a meni, co je treba. (na taiwane nam takto menili zakladne dosky a lcd panely na NB)
este poznamka ku software-u - pokial viem, tak na Delloch ide aj Nero, aj vsetko ostatne.
Co je na nich specificke su:
1. drivery, takze si treba dat pozor, aby clovek dostal ku svojmu stroju aj drivers cd, inak si musi spravit ihned po kupe zalohu (napr. acronis)
2. zamknuta cast particie na hdd, v ktorej su ulozene drivery a specificka konfiguracia ku kazdemu modelu pre odpovedajusi OS.
na mojom NB, z ktoreho teraz pisem ma tato particia cca 150mb a windows na nu samozrejme nema dosah. rozhodne by sa clovek nemal nikdy snazit tuto particiu odstranit (!). potom nebude mozne obnovit system z recovery cd, ktore pravdepodobne dostane kupujuci ku svojmu stroju.
hawgh!
dell kupis v pohode aj ako fyzicka osoba. teda na slovensku to mam odskusane asi 60 nakupmi.
ono je to tak, ze ak chce niekto osvedceny tovarny odladeny stroj, tak ma v podstate iba 2 moznosti a sice HP/Dell/FS, alebo Apple.
zaplatis pritom ale vzdy zhruba rovnaku sumu.
Dell ma vyhodu v 3 rocnom "next business service", ktory dostanes automaticky - bez priplatku.
To znamena, ze ak sa ti tvoj stroj pokazi niekde na taiwane, na slovensku, ci doma, tak zavolas ma infolinku, nahlasis seriove cislo tvojho stroja a na druhy den pride borec s taskou plnou nahr. dielov a meni, co je treba. (na taiwane nam takto menili zakladne dosky a lcd panely na NB)
este poznamka ku software-u - pokial viem, tak na Delloch ide aj Nero, aj vsetko ostatne.
Co je na nich specificke su:
1. drivery, takze si treba dat pozor, aby clovek dostal ku svojmu stroju aj drivers cd, inak si musi spravit ihned po kupe zalohu (napr. acronis)
2. zamknuta cast particie na hdd, v ktorej su ulozene drivery a specificka konfiguracia ku kazdemu modelu pre odpovedajusi OS.
na mojom NB, z ktoreho teraz pisem ma tato particia cca 150mb a windows na nu samozrejme nema dosah. rozhodne by sa clovek nemal nikdy snazit tuto particiu odstranit (!). potom nebude mozne obnovit system z recovery cd, ktore pravdepodobne dostane kupujuci ku svojmu stroju.
hawgh!
Naposledy upravil(a) bag dne 12 pro 2008 10:50, celkem upraveno 2 x.