Pocitac mi zamrza po doplneni RAM pameti.
fova: urcite zkus vsechny pci, agp i jine karty vice zatlacit, jestli sedi dobre...no jinak nevim jak by se mohlo projevit pretizeni zdroje, ale doufam ze mas zjisteno, zda ti zdroj zvlada vsechny veci co tam mas...tim to ale asi nebude - pretizenej zdroj ti proste nenastartuje pc pokud vim...
Naposledy upravil(a) nathanael dne 01 bře 2007 22:01, celkem upraveno 2 x.
Zdroj mam 400W. Ten procak je hodny narocny, ale 400W by melo stacit, ne?
Akorat se mi soubezne s doplnenim te pameti zacal nekdy zadrhavat vetrak pri startovani. Ozyvaji se z nej podivne skripave zvuky, ale pak se rozbehne a bezi to OK. Prijde mi divne, ze to dela vetrak u noveho compu. Mam ho par mesicu.
Akorat se mi soubezne s doplnenim te pameti zacal nekdy zadrhavat vetrak pri startovani. Ozyvaji se z nej podivne skripave zvuky, ale pak se rozbehne a bezi to OK. Prijde mi divne, ze to dela vetrak u noveho compu. Mam ho par mesicu.
Naposledy upravil(a) fova dne 01 bře 2007 22:04, celkem upraveno 1 x.
Nemáš taky náhodou nastavenou "pevnou" velikost swapovacího souboru? Pokud jo, tak po rozšíření RAM je taky nutný změnit nastavení toho swapu...
Tím to teda podle mě určitě nebude, ale taky je to věc, kterou je třeba řešit při změně velikosti RAM.
Tím to teda podle mě určitě nebude, ale taky je to věc, kterou je třeba řešit při změně velikosti RAM.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-
Shodan: to by bylo hodně neobvyklé, tím bych řekl že to nebude...jako teď jsem vyměňoval DDR I za DDR II, měnil několikrát velikost modulů, dual-channel on/off a no problem, win xp naběhly vždycky...
fova: šel bych to být tebou rozebrat a přeházet postupně všechno co půjde...někdy může pomoct i přehození dvou věcí v pci, nebo zkus tu ramku hodit do toho slotu 3 atp...každopádně jestli s tou novou ramkou se to sere a s tou starou to jde ok, tak bude problém v tomhle okruhu...
fova: šel bych to být tebou rozebrat a přeházet postupně všechno co půjde...někdy může pomoct i přehození dvou věcí v pci, nebo zkus tu ramku hodit do toho slotu 3 atp...každopádně jestli s tou novou ramkou se to sere a s tou starou to jde ok, tak bude problém v tomhle okruhu...
Naposledy upravil(a) nathanael dne 01 bře 2007 22:06, celkem upraveno 1 x.
No mam nastavenou pevnou velikost. Myslis, ze v tom by mohl byt problem?Shodan píše:Nemáš taky náhodou nastavenou "pevnou" velikost swapovacího souboru? Pokud jo, tak po rozšíření RAM je taky nutný změnit nastavení toho swapu...
Stve me, kdyz si ten swap file vytvari, takze to mam defaultne na 1,5GB minimalni velikosti a 1,5GB maximalni velikosti.
Je v tom problem?
fova: na nějakým důvěryhodným webu jsem četl, že velikost swapu by měla být nastavena tak, že je min. 1,5 násobek RAM a max. 2 násobek RAM. A nebo ponechat automatiku. Tak si to přenastav, ale tím to fakt není, to by ti spíš okenice ukazovaly nějakou hlášku ...
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-
Shodou okolností jsem nedávno taky řešil "záhadný chování" počítače... taky semtam vytuhl (bez mýho přičinění). Tak jsem se jednoho dne odhodlal, celou bednu jsem rozebral, vzal jsem si vysavač, všechno pěkně očistil, vyčistil všechny chladiče a ventilátorky a pak to zase dal postupně všechno dohromady, pěkně pečlivě a důkladně kus po kusu. Výsledkem je stabilní počítač, kterej dokonce i ubral na decibelech (bordel v chladičích)