Pocitac mi zamrza po doplneni RAM pameti.

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
nathanael

Příspěvek od nathanael »

Shodan: jj taky znám...opravdu je dobré vysávat prach ze všech chladičů pravidelně...mě se ovšem nedávno u staršího compu stalo, že zamrzání se nedalo ničím řešit a nakonec to byla deska, která musela jít do popelnice...těžko tedy říct, příčin může být opravdu hodně, ale jeho deska není zas tak stará, tak jí to asi nebude...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Shodan píše:Nemáš taky náhodou nastavenou "pevnou" velikost swapovacího souboru? Pokud jo, tak po rozšíření RAM je taky nutný změnit nastavení toho swapu...

Tím to teda podle mě určitě nebude, ale taky je to věc, kterou je třeba řešit při změně velikosti RAM.
to je blbost ...pevy swap sa odporuca dat 2x velkost ram .. ale to je len odporucanie .. je jedno kolko ho das .. bud je ho dost .. alebo malo .. ale nemoze to kvoli tomu mrznut ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

fova : tak v prvom rade treda dat samozreme pamat do slotu 3 (cize 1 a 3) .. aby si v dual channel mode .. Cize sa k nim pristupuje paralelne (ide to 2x tak rychlo) .. to ale az ked zistis preco to blbne .. mrznut by to nemalo ani ked si v 1 a 2 a idu ako single channel ..

Ja by som vyskusal zakladny test .. dal iba novu pamat na miesto povodnej starej pamate .. a skusil ci ta hra mrzne .. ak ano , tak je ta pamat vadna , a uplne zbytocne tu nieco riesime .. Ak to potom nemrzne , pamat by mala byt dobra.. potom dat do dual chanel modu a skusit memtest celu noc a podobne ..

Shodan

Příspěvek od Shodan »

Pytkin: už po třetí opakuju, že jsem hned z kraje psal, že to tím není :P

"Tím to teda podle mě určitě nebude, ale.." - máš to přímo i v tom citátu ve vlastním příspěvku. :twisted:
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

fova

Příspěvek od fova »

Prehodil jsem tu pamet do slotu c.3 a vsechny komponenty jsem radne zatlacil. Pak jsem pul hodiny "paril" Battlefield, ktery mi predtim spolehlive do 2 minut zamrzal a ted vsechno jede tak, jak ma. Dokonce se mi zda, ze cely comp je rychlejsi (asi ten dual channel).

Nakonec jsem cely comp uvnitr vysal vysavacem.

Takze jeste jednou dekuji vsem za pomoc. Nekdy tu sice travime cas zbytecne a plkame o nesmyslech, ale jindy (jako treba dnes) mi pripada, ze tohle forum je docela uzitecne.
Naposledy upravil(a) fova dne 02 bře 2007 00:07, celkem upraveno 2 x.

nathanael

Příspěvek od nathanael »

fova: gratuluju :)...řekl bych, že to bylo tím špatným usazením komponent, protože jak říkal také Pytkin, tak je jedno, jak ty paměti dáš, měly by fungovat vždycky, ať už v dual-channel nebo ne...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

shodan : ale netreba to menit .. ak pred tym stacilo dake nastavenie swapu , tak ked zvacsis RAM , malo by stacit mensie .. cize ak nechas vacsie , nic sa nestane ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

fova : hlavne do toho nedrb uz :) ked to ide , tak to ide ..

fova

Příspěvek od fova »

Jasne.... :-)

BS

Příspěvek od BS »

Kdyz mluvite o tom swapu, tak pokud pouziva clovek dostatecne mnozstvi RAMky, tak je vhodne ten SWAP vypnout, at kompl nebrzdi tim, ze to hrne na disk misto toho, aby si to daval primo do RAMky,. to jen tak btw..

Cyril

Příspěvek od Cyril »

BS: je 2 GB dost?

delay

Příspěvek od delay »

Cyril: 2GB je tak akorát. Je to takový optimum.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Takze doporucujete vypnout swapovani?

BS

Příspěvek od BS »

ja to mam vypnuty. Mam2Gb 800Mhz RAMky.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

To ze vypnuti swapu zrychli pocitac je hodne rozsireny omyl ;) Nerikam ze to v nekterych vyjimecnych pripadech neni mozne, ale v drtive vetsine pripadu to tak neni a naopak muze dojit i ke zpomaleni, protoze procesor bude muset unloadovat a znova nahravat ze souboru ruzne sdilene knihovny, casti programu apod., misto toho, aby si do swapu odlozil nejakou dynamicky naalokovanou pamet z heapu a pak ji treba jednou jedinkrat pouzil. Krom toho, ze disk pak muze v konecnem dusledku hrabat jeste mnohem vic, dojde k tomu, ze diky vyse popsanemu vyrazne klesne efektivita vyuzivani pameti a clovek zacne pocitovat nedostatek pameti mnohem casteji, nez kdyz mel zapnuty swap. Proto, pokud ma nekdo pocit, ze ma problemy s rychlosti kvuli pameti, doporucuji misto vypinani swapu radeji prikoupit RAM nebo zvetsit swap ;)

Odpovědět