Pocitac mi zamrza po doplneni RAM pameti.
Shodan: jj taky znám...opravdu je dobré vysávat prach ze všech chladičů pravidelně...mě se ovšem nedávno u staršího compu stalo, že zamrzání se nedalo ničím řešit a nakonec to byla deska, která musela jít do popelnice...těžko tedy říct, příčin může být opravdu hodně, ale jeho deska není zas tak stará, tak jí to asi nebude...
to je blbost ...pevy swap sa odporuca dat 2x velkost ram .. ale to je len odporucanie .. je jedno kolko ho das .. bud je ho dost .. alebo malo .. ale nemoze to kvoli tomu mrznut ..Shodan píše:Nemáš taky náhodou nastavenou "pevnou" velikost swapovacího souboru? Pokud jo, tak po rozšíření RAM je taky nutný změnit nastavení toho swapu...
Tím to teda podle mě určitě nebude, ale taky je to věc, kterou je třeba řešit při změně velikosti RAM.
fova : tak v prvom rade treda dat samozreme pamat do slotu 3 (cize 1 a 3) .. aby si v dual channel mode .. Cize sa k nim pristupuje paralelne (ide to 2x tak rychlo) .. to ale az ked zistis preco to blbne .. mrznut by to nemalo ani ked si v 1 a 2 a idu ako single channel ..
Ja by som vyskusal zakladny test .. dal iba novu pamat na miesto povodnej starej pamate .. a skusil ci ta hra mrzne .. ak ano , tak je ta pamat vadna , a uplne zbytocne tu nieco riesime .. Ak to potom nemrzne , pamat by mala byt dobra.. potom dat do dual chanel modu a skusit memtest celu noc a podobne ..
Ja by som vyskusal zakladny test .. dal iba novu pamat na miesto povodnej starej pamate .. a skusil ci ta hra mrzne .. ak ano , tak je ta pamat vadna , a uplne zbytocne tu nieco riesime .. Ak to potom nemrzne , pamat by mala byt dobra.. potom dat do dual chanel modu a skusit memtest celu noc a podobne ..
Prehodil jsem tu pamet do slotu c.3 a vsechny komponenty jsem radne zatlacil. Pak jsem pul hodiny "paril" Battlefield, ktery mi predtim spolehlive do 2 minut zamrzal a ted vsechno jede tak, jak ma. Dokonce se mi zda, ze cely comp je rychlejsi (asi ten dual channel).
Nakonec jsem cely comp uvnitr vysal vysavacem.
Takze jeste jednou dekuji vsem za pomoc. Nekdy tu sice travime cas zbytecne a plkame o nesmyslech, ale jindy (jako treba dnes) mi pripada, ze tohle forum je docela uzitecne.
Nakonec jsem cely comp uvnitr vysal vysavacem.
Takze jeste jednou dekuji vsem za pomoc. Nekdy tu sice travime cas zbytecne a plkame o nesmyslech, ale jindy (jako treba dnes) mi pripada, ze tohle forum je docela uzitecne.
Naposledy upravil(a) fova dne 02 bře 2007 00:07, celkem upraveno 2 x.
To ze vypnuti swapu zrychli pocitac je hodne rozsireny omyl
Nerikam ze to v nekterych vyjimecnych pripadech neni mozne, ale v drtive vetsine pripadu to tak neni a naopak muze dojit i ke zpomaleni, protoze procesor bude muset unloadovat a znova nahravat ze souboru ruzne sdilene knihovny, casti programu apod., misto toho, aby si do swapu odlozil nejakou dynamicky naalokovanou pamet z heapu a pak ji treba jednou jedinkrat pouzil. Krom toho, ze disk pak muze v konecnem dusledku hrabat jeste mnohem vic, dojde k tomu, ze diky vyse popsanemu vyrazne klesne efektivita vyuzivani pameti a clovek zacne pocitovat nedostatek pameti mnohem casteji, nez kdyz mel zapnuty swap. Proto, pokud ma nekdo pocit, ze ma problemy s rychlosti kvuli pameti, doporucuji misto vypinani swapu radeji prikoupit RAM nebo zvetsit swap