Rozdělení dat na discích
Ano .. softy su trebars CUBASE , VSTi , ak isto sample ktore su v Atmosphere .. Tie sa nestreamuju ale natahuju do pamate .. Disk na sample je dobre mat na tie , ktore sa streamuju z disku .. trebars GIGASAMPLER ..Ondrash píše:Za softy považuješ GB banky třeba od Amtosphere a podobně? Na co pak disk č.2? Jenom na samply pro sampler? To je zbytečné, ne? Stejně se načtou do paměti....Pytkin píše:najlepsie by bolo mat 3 disky .. 1. system + swap a softy .. 2. sample .. 3. audio ..
Nechci byt stoura ale kdysi v pocitacovem davnoveku cca 20 let zpet byla vymyslena tajemna funkce "subst"Ondrash píše:To Ivo: P%u159esn%u11b jak %u159íká Tudy. A taky mi to p%u159ijde p%u159ehledn%u11bj%u161í. Dal%u161í výhodou je nap%u159íklad Disk F: MP3. V%u161echny MP3 mám p%u159ímo na rootu (ne ve slo%u17ece MP3), to znamená, %u17ee kdy%u17e si pak chci n%u11bco vypálit na CD. Tak mi fungují i playlisty...
Ta umoznuje to same, ale bez nutnosti delat cokoliv s diskem
napr. mam-li mp3 v adresari c:\MP3 a chci je mit vsechny na disku Z:
staci napsat:
subst z: d:\MP3
a je to
pokud mate jeden fyzicky disk tak to ma smysl, nemusi se delit na vicero jeste mensich disku
doporucuju cely retezec pridat do autoexec.bat aby to tak uz bylo pri kazdem startu systemu
Kámoš, systémák, mi poradil, že prý je nejlepší mít pro swap soubory
( myslím tím to, čemu se v XP říká virtuální pamět ) druhý disk se samostatnou partition jen na tuto virtuální pamět. ( řekněme max 5GB i s rezervou). Zbytek druhého disku normálně na data.
Údajně to zrychlí kompl a hlavně se po delší době nezpomaluje.
No jen takovej trik
( myslím tím to, čemu se v XP říká virtuální pamět ) druhý disk se samostatnou partition jen na tuto virtuální pamět. ( řekněme max 5GB i s rezervou). Zbytek druhého disku normálně na data.
No jen takovej trik
tych swapov si mozes urobit niekolko, na kazdy fyzicky disk jeden, pravdaze na prvu (najrychlejsiu) particiu, ktora je na cylindroch s najmensimi cislamiMagion píše:Kámoš, systémák, mi poradil, že prý je nejlepší mít pro swap soubory
No jen takovej trik :wink:
swapfile je velky ako fyzicka ramka, pokial nechas jeho velkost na system, pokial mu nastavis napevno, viac aj tak nema zmysel
system to zrychli len v pripade, ze pouzivas tak vela aplikacii, ze fyzicka ramka sa pravidelne plni nadoraz, inak nie...
Ahoj. tak se zase vracím k tomuto tématu. Rád bych si koupil tenhle disk:
SAMSUNG SpinPoint S250 250GB, SATA II NCQ, 8MB cache, 7200ot., 8.9ms, HD250HJ
Je údajně hodně rychlý, tichý, protože má jen jednu plotnu a je taky levný. Rád bych měl v počítači tři disky. Jen mě trochu zaráží ta cache. Je to jen 8 MB. Jak moc těch 8 MB bude mít vliv na rychlost? V závislosti na předchozí Amorphův příspěvek byste tenhle disk použili na systém, projekty a nebo aplikace? Rád bych ho dal na systém...
Prosím vás vyvarujte se subjektivních odpovědí typu: "16 MB si myslím, že je lepší než 8 MB". To mi moc nepomůže, už jsem projížděl zahraniční fóra. Nikde jsem ale nenašel přsné vyjádření, jak moc velký rozdíl ve velikosti cache je. Prý se větší cache hodí na malé soubory. Nepoužil bych tedy disk na samply, ale spíš na systém.
Páni odborníci, co vy na to?
SAMSUNG SpinPoint S250 250GB, SATA II NCQ, 8MB cache, 7200ot., 8.9ms, HD250HJ
Je údajně hodně rychlý, tichý, protože má jen jednu plotnu a je taky levný. Rád bych měl v počítači tři disky. Jen mě trochu zaráží ta cache. Je to jen 8 MB. Jak moc těch 8 MB bude mít vliv na rychlost? V závislosti na předchozí Amorphův příspěvek byste tenhle disk použili na systém, projekty a nebo aplikace? Rád bych ho dal na systém...
Prosím vás vyvarujte se subjektivních odpovědí typu: "16 MB si myslím, že je lepší než 8 MB". To mi moc nepomůže, už jsem projížděl zahraniční fóra. Nikde jsem ale nenašel přsné vyjádření, jak moc velký rozdíl ve velikosti cache je. Prý se větší cache hodí na malé soubory. Nepoužil bych tedy disk na samply, ale spíš na systém.
Páni odborníci, co vy na to?