Sietova karta a problem WinXP?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Jindy

Příspěvek od Jindy »

Poshook: asi si to špatně pochopil, já nemám nforce4 ale SMC Barricade, což je router s firewallem. každopádně já ten firewall taky nemůžu nastavit přes nějaký program - musím jít na nějakou adresu v prohlížečí a nastavuji ten firewall v nějaké php aplikaci ve web prohlížeči. možná že tak to bude řešené i u nforce4...myslim, že v manuálu k MB bys měl najít jak to nastavit...ale otázka je, jestli ten nforce4 firewall jde nastavit, nevím co je to zač, neměl jsem možnost to nikde odzkoušet a akorát sem psal, že lidi to docela chválí...

Poshook

Příspěvek od Poshook »

nainstaloval som NForce Firewall a zda sa to byt fajn, tiez sa to nastavuje cez prehliadac. len som nikde nenasiel nejake nastavenie na samo-updatovanie...ono to nepotrebuje aktualizovat kniznice?

Jindy

Příspěvek od Jindy »

Poshook: firewall je něco jiného než antivir - ten nepotřebuje aktualizovat nějaké databáze virů nebo tak podobně. firewall je hlavně o tom, že si nastavíš a hlídáš příchozí a odchozí práva přístupu programů k internetu. nastavíš si práva které programy mohou na internet a které ne...hlavní úloha firewallu spočívá v tom, že tě upozorní, pokud se na tebe někdo bude snažit útočit nebo se ti hrabat v počítači. další nastavení se týkají různých portů atp. a tomu už moc nerozumím...třeba NAT kvůli torrentu sem jednou nastavoval a byla to pro mě celkem fuška i když sem měl na to návod...prostě "knihovny " dejme tomu nebezpečných programů nebo ip adres si můžeš vytvořit ty sám, ale žádné updatování jako u antiviru firewall nemá...maximálně můžeš updatovat jádro programu, novou verzi dejme tomu zone alarm a to je všechno...v případě těchto hw firewallů možná lze updatovat firmware, ale to sem ještě nezkoušel...na MB se update asi pro firewall neprovádí zvláš?, ale třeba updatem celého biosu, nevím, nemám MB s firewallem jak sem už psal...ale na nějaké updaty firmware nebo bios se vykašli když ti to funguje správně...

Poshook

Příspěvek od Poshook »

viem, ze firewall je nieco ine ako antivir, ale kazdy sw firewall ma kniznicu adware, spyware a pod., ktoru si updatuje (outpost, kasperky...)

Jindy

Příspěvek od Jindy »

Poshook: aha, no ale teda můj hw firewall nic takového nemá. na adware mám soft ad-aware. a myslím, že nforce4 firewall také žádné přídavné adware knihovny (jak ty říkáš) nemá. to jsi na to zvyklý asi ze sw firewallu a hw firewally pokud vim tohle nemaji...nevidel sem takovy, mozna ale ze to existuje, nevim...

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Poshook: to jsou mozna nejake komplexnejsi baliky, protoze kazdy se dnes snazi delat all in one reseni, ale firewall je v podstate jenom o (vice ci mene pokrocilem) filtrovani paketu.

Venti

Příspěvek od Venti »

poshook, no uplne divne spravanie sa... ci Ti "free" verzia nezablokovala tcp komunikaciu.. toto napr robi kerio personal firewall ked ti ubehne trial verzia myslim.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Venti píše:poshook, no uplne divne spravanie sa... ci Ti "free" verzia nezablokovala tcp komunikaciu.. toto napr robi kerio personal firewall ked ti ubehne trial verzia myslim.
presne toto mi povedali na Chello, ze dovidenia s TCP a reinstalacia WINXP :wink:

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Jindy píše:Poshook: aha, no ale teda můj hw firewall nic takového nemá. na adware mám soft ad-aware. a myslím, že nforce4 firewall také žádné přídavné adware knihovny (jak ty říkáš) nemá. to jsi na to zvyklý asi ze sw firewallu a hw firewally pokud vim tohle nemaji...nevidel sem takovy, mozna ale ze to existuje, nevim...
neva, zatial to vyzera slubne s tym NForce. cital som v manuale, ze vraj to nezatazuje CPU ako sw FW. snad to bude dobre, preistotu som si urobil backup systemu :)

Jindy

Příspěvek od Jindy »

Poshook: no to že to nezatěžuje cpu je právě na tom asi to nejlepší, jinak nevidím větší rozdíly mezi sw a hw firewallem...fakt lepší když budeš používat ten hw firewall a spyware budeš skenovat samostatnými programy, které nemusí být puštěné pořád na pozadí...já ti doporučuji již několikrát zmiňovaný Ad-Aware, který je zdarma.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Venti: Kerio to nedela, po vyprseni trial verze ti paket filtr funguje dal, akorat prestanou fungovat takove ty pridane funkce jako fitrovani weboveho obsahu apod.
Jindy: rozdily tam jsou, u levnych HW firewallu nemuzes delat takove veci jako markovani paketu apod.

Jindy

Příspěvek od Jindy »

Kermitak: asi jo, tak tomu zase nerozumim, protoze pro me neni firewall prilis dulezity...

Venti

Příspěvek od Venti »

Kermitak... aha.. mozno v tychto novsich verziach.. ale pamatam sa ked som doma behal ako s nasolenou ritou ze preco nam nejde net.. a toto bol dovod :)..
Jindy, podla mna najvacsi rozdiel medzi sw a hw firewallom je to.. ze hw ti oddeli tie utoky a vsetky tie ine srakoty este pred vstupom do pocitaca... sw.. aj ked sedi niekde na zaciatku.. ti to blokuje az V pocitaci.. kde je opat vacsia moznost nejakeho prieniku.

rastis

Příspěvek od rastis »

Sice OT, ale ked uz sa o tom keca - doporucujete teda kludne Kerio vyhodit a spolahnut sa na XP firewall ?

Venti

Příspěvek od Venti »

rastis, ja by som toto nerobil.

Odpovědět