Sietova karta a problem WinXP?
Poshook: asi si to špatně pochopil, já nemám nforce4 ale SMC Barricade, což je router s firewallem. každopádně já ten firewall taky nemůžu nastavit přes nějaký program - musím jít na nějakou adresu v prohlížečí a nastavuji ten firewall v nějaké php aplikaci ve web prohlížeči. možná že tak to bude řešené i u nforce4...myslim, že v manuálu k MB bys měl najít jak to nastavit...ale otázka je, jestli ten nforce4 firewall jde nastavit, nevím co je to zač, neměl jsem možnost to nikde odzkoušet a akorát sem psal, že lidi to docela chválí...
Poshook: firewall je něco jiného než antivir - ten nepotřebuje aktualizovat nějaké databáze virů nebo tak podobně. firewall je hlavně o tom, že si nastavíš a hlídáš příchozí a odchozí práva přístupu programů k internetu. nastavíš si práva které programy mohou na internet a které ne...hlavní úloha firewallu spočívá v tom, že tě upozorní, pokud se na tebe někdo bude snažit útočit nebo se ti hrabat v počítači. další nastavení se týkají různých portů atp. a tomu už moc nerozumím...třeba NAT kvůli torrentu sem jednou nastavoval a byla to pro mě celkem fuška i když sem měl na to návod...prostě "knihovny " dejme tomu nebezpečných programů nebo ip adres si můžeš vytvořit ty sám, ale žádné updatování jako u antiviru firewall nemá...maximálně můžeš updatovat jádro programu, novou verzi dejme tomu zone alarm a to je všechno...v případě těchto hw firewallů možná lze updatovat firmware, ale to sem ještě nezkoušel...na MB se update asi pro firewall neprovádí zvláš?, ale třeba updatem celého biosu, nevím, nemám MB s firewallem jak sem už psal...ale na nějaké updaty firmware nebo bios se vykašli když ti to funguje správně...
Poshook: aha, no ale teda můj hw firewall nic takového nemá. na adware mám soft ad-aware. a myslím, že nforce4 firewall také žádné přídavné adware knihovny (jak ty říkáš) nemá. to jsi na to zvyklý asi ze sw firewallu a hw firewally pokud vim tohle nemaji...nevidel sem takovy, mozna ale ze to existuje, nevim...
neva, zatial to vyzera slubne s tym NForce. cital som v manuale, ze vraj to nezatazuje CPU ako sw FW. snad to bude dobre, preistotu som si urobil backup systemuJindy píše:Poshook: aha, no ale teda můj hw firewall nic takového nemá. na adware mám soft ad-aware. a myslím, že nforce4 firewall také žádné přídavné adware knihovny (jak ty říkáš) nemá. to jsi na to zvyklý asi ze sw firewallu a hw firewally pokud vim tohle nemaji...nevidel sem takovy, mozna ale ze to existuje, nevim...
Poshook: no to že to nezatěžuje cpu je právě na tom asi to nejlepší, jinak nevidím větší rozdíly mezi sw a hw firewallem...fakt lepší když budeš používat ten hw firewall a spyware budeš skenovat samostatnými programy, které nemusí být puštěné pořád na pozadí...já ti doporučuji již několikrát zmiňovaný Ad-Aware, který je zdarma.
Kermitak... aha.. mozno v tychto novsich verziach.. ale pamatam sa ked som doma behal ako s nasolenou ritou ze preco nam nejde net.. a toto bol dovod
..
Jindy, podla mna najvacsi rozdiel medzi sw a hw firewallom je to.. ze hw ti oddeli tie utoky a vsetky tie ine srakoty este pred vstupom do pocitaca... sw.. aj ked sedi niekde na zaciatku.. ti to blokuje az V pocitaci.. kde je opat vacsia moznost nejakeho prieniku.
Jindy, podla mna najvacsi rozdiel medzi sw a hw firewallom je to.. ze hw ti oddeli tie utoky a vsetky tie ine srakoty este pred vstupom do pocitaca... sw.. aj ked sedi niekde na zaciatku.. ti to blokuje az V pocitaci.. kde je opat vacsia moznost nejakeho prieniku.