Sietova karta a problem WinXP?
Sietova karta a problem WinXP?
zapnem pocitac, kliknem na firefox a "neda sa pripojit". restartnem PC, zase nic. restartnem modem, zase nic. volam na Chello HOT Line, spolocnymi silami sa snazime resetovat sietovku a priradit novu IP adresu. neda sa. potom padne doporucenie - "preinstalovat windows".
vraj nejaka nedoladenost vo WIN XP....
pozna to niekto? celkom ma to zaujima, nechce sa mi len tak obcas preinstalovavat system kvoli nejakej chybe vo WIndowsoch tykajucej sa sietovej karty a pripojenia....
vraj nejaka nedoladenost vo WIN XP....
pozna to niekto? celkom ma to zaujima, nechce sa mi len tak obcas preinstalovavat system kvoli nejakej chybe vo WIndowsoch tykajucej sa sietovej karty a pripojenia....
poshook : to je daka kokocia .. v zivote som nepreinstalovaval windows .. vacsinou ho udrziavam tak 4 roky pri zivote pokutnymi vuuuduuu metodami .. Ale siet , je to posledne , preco by bolo treba preinstalovat windows .. skorej by som to videl na babrakov v chele .. napred by som realne zapojil ten komp do inej siete a skusil to spojit .. pripadne vymenil sietovku .. to je 150 korun .. reinstalacia windowsu ta bude stat viac penazi (cas su peniaze)
poshook: to je nějaký divný, pokud si nic neměnil v nastavení sítě. je známá věc, že u chella (a nejen tam) které já mám taky, nemusíš nic nastavovat nebo instalovat jako dřív u dial-up. prostě internet musí jít automaticky. tak si myslim že si buď nainstaloval nějakej divnej software a nebo je chyba někde v hardwaru a to bys měl udělat co ti doporučoval pytkin. no a mě teda reinstalace woken nijak nevadí - mám vytvořené boot cd v nlite a mám tam nastavenou automatickou instalaci kde nemusíš zadávat s/n a tak dále, takže to tam jenom plácnu do mechaniky a za půl hoďky mám čisté xp, žádná křeč.
Poshook toto nebude nedoladenostou winxp. Ja by som asi najprv v CMD prikaz ipconfig aby si videl ci ti vobec ich server dal ip adresu, potom skusil oPINGat vsetko mozne.. gateway, dns a hlavne sam seba, takto by si teoreticky mohol zistit kde je problem
A ked nic nebude poriadne fungovat...skusil by som vymenit sietovku.
prave ze cmd/ipconfig je OK, a ukazuje priradenu IP adresu, sietovka je OK, modem je OK, kabel z modemu do sietovky je OK, ale pripojenie nejde. tri hodiny predtym bolo vsetko v poriadku a so sietou som nic nerobil, len som vypol a po troch hodinach zapol pocitac...Venti píše:Poshook toto nebude nedoladenostou winxp. Ja by som asi najprv v CMD prikaz ipconfig aby si videl ci ti vobec ich server dal ip adresu, potom skusil oPINGat vsetko mozne.. gateway, dns a hlavne sam seba, takto by si teoreticky mohol zistit kde je problem
nikdy sa mi nic take nestalo a na nete som uz dva roky. mam instalnuty Outpost Firewall a NOD32, sietovka je na doske.
preinstalovanie winxp pomohlo, len by som to rad v buducnosti riesil inak. ked sa mi to zase objavi, komu mozem volat?
Poshook: tak pokud to bylo neco ve winxp, tak to sis proste neco nainstaloval nebo pokurvil. samo se to jentak stat nemuze, leda bys tam mel vira, trojana a tak dale. a zavolat muzes na chello, oni k tobe klidne prijedou, ale pokud zjisti, ze chybu sis zavinil sam, tak to budes muset zacalovat. me se treba stavalo, ze mi internet vypadaval, takze v podstate taky nefungoval...oni to na centrale na dalku zmerili a rekli, ze tam je vysoka ztratovost dat, slaby signal a ze je to divny. no nejdriv vymenili neco dole v panelaku v rozvodech a potom to bylo celkem ok. za mesic to zaclo delat zase, tak mi vymenili modem a ted uz to svisti jak ma. tak to bylo jen tak na okraj takova informace ze za takoveto zasahy, pokud za chybu mohli oni, nikdy neplatis. jenze nekdy dopredu clovek nevi, jestli je problem na jejich, nebo na tvoji strane. ale v tvem pripade mam pocit, ze byla chyba na tvoji strane a mohl za to nejakej soft kterej ti zmenil neco v sitovem nastaveni, jinak si to neumim vysvetlit.
nemoze to mat na svedomi ten firewall. asi 10 min. predtym, nez som vypol pocitac, mi oznamil, ze existuje novsia verzia na nete, ale ja som ju odmietol (pretoze mam "free" verziu a pokial by som ju upgradol, tak som v haji - skusenost z minulosti)Pytkin píše:to je fakt divne spravanie .. internet ide .. vypnes komp .. zapnes komp .. internet nejde .. reinstalujes windows a zase ide .. no .. nepaci sa mi taketo spravanie ..
Pytkin: Pouzivas hw firewall? To by me zajimalo....jakej? Osobne jsem docela spokojen s free Zone Alarm, ale klidne bych jeste neco externiho pridal...Pytkin píše:poshook : ja osobne preferujem firewall mimo komputru .. windows nemozes dat realne na siet .. to je sebevrazda .. to ziaden SW firewall nepomoze ..