Sietova karta a problem WinXP?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Jindy

Příspěvek od Jindy »

Venti: asi tak no, díky za doplňující upřesnění...

Jindy

Příspěvek od Jindy »

rastis: Já to tak mám, používám sw firewall ve win xp a k tomu mám ještě ten hw firewall v SMC Barricade.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

vuid : kazdy ruter je v podstate firewall. lebo odeluje pc od dalsej siete (internetu) .. ja pouzivam tiez SMC barricade , co je ADSL ruter s WIFI APCckom v jednom .. V praci pouzivam Zywall 5.. ten je super .. vie robit VPN spojenia .. Akurat ma dost slaby vykon .. mam 1G linku do internetu .. ona ma WAN 100mbit , co je normalne , ale ledva stiha 50mbit.. ale pri normalnych pomalych internetovych linkach to je super ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

poshook : hlupost .. firewall sa neupdatuje .. nema ziadnu kniznicu na spyware/addware .. to firewall vobec nestrazi .. firewall je sietova vrstva .. addware , spyware , to uz je datova vrstva ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

aha .. ked tu tak debatujeme .. tiez ma napadlo , ze nedavno mi doniesli komputer .. ze nejde siet .. odinstaloval som norton internet security a hned vsetko zacalo ist .. NORTON NEBRAT !!!

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

rastis : ja nedoporucujem kerio ani windows .. odporucam HW ruter .. pred pocitacom .. ono sa vzdy najde viac pocitacov , ktore treba pripojit .. pripadne wifi ..

ale ked uz sme pri tom , ja by som ziadne kerio nikdy nepouzil .. to je rovnake nic ako windows firewall .. radsej by som pouzil ten ..

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Pytkin: byvavalo, dnes uz existuji taky aplikacni firewally, hlidajici obsah aplikacnich protokolu v kontextu s predchozim provozem. Jinak na sitove vrstve moc firewallu nepracuje ;), spis na transportni. A pokud neni chybka v TCP stacku nebo samotnym firewallu, je sw firewall stejne bezpecny jako hw (a vetsinou flexibilnejsi, hw firewally casto nejsou stavove apod.). Navic za routerem s WiFi AP je provoz firewallu na kazdem pocitaci temer nutnost, protoze WiFi = v podstate otevrena sit (a to at ma wep nebo wpa)
Naposledy upravil(a) Kimi dne 05 čer 2006 12:55, celkem upraveno 1 x.

Jindy

Příspěvek od Jindy »

Pytkin: už sem mu to říkal, že se firewall nijak neupdatuje...no a taky mám hw router a myslím si, že ten SMC Barricade je docela slušný, za něco málo přes tisícovku je to dobrá investice.

Odpovědět