Sirokouhly monitor, mate nejakej tip ?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Neural_I

Sirokouhly monitor, mate nejakej tip ?

Příspěvek od Neural_I »

Premejslim ze na cubejsku koupim sirokouhlej monitor, slibuju si od toho vetsi prehlednost v tracku a v mixu (delsi viditelnej kus skladby a velkej mix bych sakra potreboval), jenom ta cena, co sem koukal je dost hrozna, nemate s tim nekdo zkusenost ?
libi se mi tahle mrcha, cena jako klasickej 19"LCD, je o 3cm nizsi ale o 6cm sirsi
http://www.pcexpert.cz/lcd-monitory/acer-al2016ws

ale rikam si kdyz uz tak uz a silham po vetsim, ten je sice podstatne drazsi ale prekous bych to nejak, hlavne je o 15cm sirsi a o 2,5cm vyssi nez klasickej 19" (samozrejmne myslim zobrazovaci plochu)
http://www.pcexpert.cz/lcd-monitory-21/acer-al2416ws

nemate s nima nebo i s jinym podobnym nejaky osobni zkusenosti ?
nerad bych si zase nejak nabehnul pac u toho vetsiho je to uz solidni palka ta cena a ten mensi je zas na vysku mensi nez klasickej 19" LCD, no zase cena je prijemna a na dylku rozliseni 1680 bodu je skoro o 500 vic jak na 19" LCDcku, asi by stacil, vyhradne na okno mixu a hlavni track cubejsky, nejde mi vylozene o to mit dva monitory abych mel na jednom tracky a na druhym treba pluginy nebo mix, naucil sem se pracovat s workspacema takze potrebuju hlavne ale jeden velkej sirokej monitor.
na co se vlastne ptam ? ptam se na vase zkusenosti s tema modelama co uvadim a taky na pripadny veci na co si dat u sirokouhlejch monitoru bacha, no a proste klidne at se tady diskutuje o cemkoliv co ma neco spolecnyho s pracovni plochou hudebnich aplikaci atd.

jeste me napada ze kazdej ma svuj styl prace a kazdymu na jeho praci vyhovuje neco jinyho, to je jasny, ale podte vo tom pokecat, treba se neco zajimavyho dozvime, ja mam treba rad dost prehlednost a poradek pri praci, vyuzivam maximalne klavesovy zkratky, nesnasim vsechny mozny roletovy meny ani ikony, pokud to jde tak vsechno mam na jednoduchejch zkratkach, v cubejsce mam vychytany ty workspejsy takze si cislama 1-5 jezdim mezi peti pracovnima plochama, je to rychly a efektivni a castecne to eliminuje onen vopruz mnoha oken v cubejsce + hafo pluginu k tomu, pro me na moji praci by vyhovoval jeden velkej sirokej monitor na hlavni praci a treba jeden klasickej treba na nevimco, ted me nic nenapada :wink: v úpodstate ani vic monitoru nez jeden vyrazne nepotrebuju, libilo by se mi mit VSTckovou fruitynu na druhym monitoru ale to pravdepodobne nejde pac pod cubejskou se FL neda otevrit jen v okne a myslim ze mit na jednom monitoru cubejsku a na druhym FL asi nejde, dyztak me opravte, nezkousel jsem to

jo a k tem monitorum jeste, beru to tak, ze co ted koupim bude moji pracovni plochou minimalne na 5 let a spis na dyl a to je vyrazna doba v mym zivote na to abych na tom setril, takze skudlit na monitoru fakt nechci pac do toho koukam klidne i 12 a vic hodin denne, tot muj nazor k pripadnym cenovym spekulacim, nechci jenom vyhodit prachy zbytecne nebo za neco bez konzultace, tak to tady predhazuju

kexik

Příspěvek od kexik »

ja by som tie rozmery nehnal do extremu, ked mas velky monitor nacapeny na nose (skusenost s 20" g5), realne ta boli za chvilu krk. nieco ine je ked na to chces kukat z vacsej vzdialenosti, ale potom je otazka naco velky monitor, ze...
ten lacnejsi acer sa mi paci, necakal som az tak dobru cenu...i ked vyrobca je to ten najplonkovejsi, hehe; ale rozmery a rozlisenie mi prijdu ako dobry kompromis. ja zvazujem prikupit druhu 15" ak sa mi podari este nejaku zohnat, a dat ich obe na vysku... na 15+17 uz nemam miesto

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

nekoukam na to zrovna moc rad uplne zblizka, od monitoru jsem cca 70cm, 19"LCD je na beznou praci rozmerove naprosto idelani, jenom bych uvital kdyby to bylo o trochu sirsi, coz ten mensi 20" acer je tak akorat, ale zase je o 3 centaky nizsi, to by mi mohlo chybet si tak rikam.
kdyby me bavilo krouceni hlavou mezi dvema monitorama, nebo kdyby sla na jednom cubejska a na druhym ta FL tak s radosti koupim dva ty 20" acery 8)

kexik

Příspěvek od kexik »

este snad jaku mas grafiku? ja mam nvidiu a ta ma v ramci ovladaca take menu na pravej mysi, ze na ktory monitor strelit aktivne okno... ale nemam 2 monitory ani telku, inak by som to rad vyskusal s tym fl

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

takze tymto som sa posledne dni zaoberal aj ja...

ja som uz investoval peniaze do kvality: 19" EIZO S1910 ...
http://www.eizo.cz/lcddisplays.html?&us ... b207cfc444
nelutujem ani korunu.... je to kraaaasa..

teraz som mal pozicany 17"lcd ktc... velky shit ale ta radost mat na jednom monitore project view a na dalsom mixer pluginy a editory ... rozmyslam na kupou druheho 19" monitora... ale tentoraz nejaky lacnejsi sunt ;)

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Tak po Eizu taky pokukuju, ale především opět musím podotknout, že tak za 2 měsíce dojde ke snížení displayů minimálně o 20%. Někteří výrobci už skončili s výrobou klasických monitorů, teď se čeká až se vyprodají sklady. Takže čekal, bych... Taky čekám můj Soňák 19" je na skonku života, ale ještě ho nemůžu vyměnit.

Ještě k Eizu. Ten obraz je tak kvalitní, že koukat na něj je neskutečná radost. Jen tedy nevím? 19" nebo 17" je tam rozdíl skoro 7000Kč ale rozlišení je stejné. 1280x1024... No?

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

ja som nad 17 uz ani neuvazoval... rozdiel je v hlavne ze je to vacsie ;) pri rovnakom rozliseni je pismo na 19 citatelnejsie...

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

No.. Možná hlavně půjde o VSTi, u kterých je někdy grafika tak malá, že to je nečitelné... To mě na mém 19" monitoru vadí.

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

na 17 je to logicky este necitelnejsie (pri rovnakom rozliseni)... inak mam teraz pred sebou aj 17 aj 19 a je to badatelny rozdiel...

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

EIZO je fajn, taky mi tu jedno stoji, ale ted jsem kupoval otci k vanocum 17" BENQ a prestoze stoji polovic co to EIZO, kvalita je stejna (rovnomernost podsviceni, barvy, svitivost, pozorovaci uhly). Ono je dost dobre mozny ze ty samotny displaye pochazeji ze stejny tovarny ;) Planoval jsem pristi rok 19" EIZO, ale ten BENQ me velice prekvapil a zacinam pochybovat o smyslu vyhozeni zbytecnych penez za EIZO.

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

benq ee videl som rozne nic ma nepresvecilo...
... inak panely mozu byt rovnake, eizo pouziva samsungy v s1910... rozdiel je v elektronike a prevedeni, eizo ako jedine ma 10 bitove farby...

nechcem sa tu rozpisovat ale eizo je ako mercedes medzi monitormi... pre zaujemcov odporucam prejst toto forum http://forum.grafika.cz/forum_agr.php?89

hlavne nekupovat TN panely ale s-mva/pva ...

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Solarfall: ja vim ze se to tezko slysi kdyz sis koupil EIZO ;) Ale rikam ti ze ten BENQ je vedle myho L557 UPLNE stejnej. Rozhodne nezavrhovat a kdo premysli o LCD, urcite doporucuju se na nej podivat. Je to typ G92.
Jinak forum je hezka vec, ale vlastni zkusenost jeste hezci ;) A tech 10 bitu... hmm.. pisou ze se jedna o 10 bitovou gama korekci (tedy zadne 10 bitove barvy, porad je to 8 bitu na slozku), ale nejak jsem nevykoumal jak to funguje a v praxi nevidno zadnej rozdil. Aby bylo jasno, v zadnym pripade nechci hanet EIZO, ty panely jsou moc fajn, ale jde mi o to, aby tu zase nevznikal nejaky novy mytus znacky ;) Je treba si uvedomit, ze ta firma tezi hlavne ze jmena, ktery ziskala vyrobou CRT monitoru a dnes existuje (tedy v kategorii 17" a 19", nemyslim ty top modely) nekolik srovnatelnych a cenove pristupnejsich alternativ (treba zrovna Samsung).
BTW jenom si rypnu - EIZO je Mercedes, ale neni (a nebyl ani na poli CRT monitoru) absolutni spicka (stejne jako Mercedes ;) Ale neberte to nikdo nejak moc vazne, EIZO jsou v kazdem pripade paradni displeje.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

EIZO je samozrejme spicka .. ale osobne by som si ho na muziku nekupil .. na grafiku , to je jasna volba .. Pri muzike je to viac menej jedno .. Samsung je dalsia dobra volba .. Miesto jedneho EIZO by som si osobne radsej kupil 2 lacnejsie .. 2 monitory su zaklad .. 2x 1600x1200 je velmi prijemna pracovna plocha :)

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

Kermitak: no je to ako ked nerozoznas rozdiel medzi m-audio a lavry blue ;) ak to nerozoznas tak usetri peniaze a kup m-audio...

ja som si kupil kvalitny monitor na univerzalne pouzitie, pretoze do neho dost cumim, nechcelo sa mi robit kompromisy
... ten monitor samozrejme nemam len na hudbu ale aj na grafiku,hry, filmy...

inak pan google o ziadnom benq g92 nevie....

ad 10-bit: "10-bit gama korekce umož?uje nastavení hodnot gama k?ivky v rozmezí 1,4 až 3,0 po krocích 0,2. Vnit?ní obvod (ASIC) konvertuje vstupní 8-bit video signál (256 hodnot pro každou z RGB barev) na vnit?ní 10-bit úrove? (1 024 tón?/kanál). P?i této p?esnoti je upravena gama k?ivka a poté jsou data p?epo?ítána zp?t na 8-bit a zobrazena. Toto 10-bit interní zpracování vede k precizní gradaci a vyvážení v celé škále barevných tón?"

tu je o tom dobra diskusia: http://forum.grafika.cz/read.php?91,1240745 prispievatel radimv do toho vidi najviac.

a kermitak neboj sa ja skutocne nelutujem ani koruny co som za to eizo dal..

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Solarfall: to sem presne cekal takovouhle reakci :) Lavry Blue nemam, ale podle ukazek rozdil poznam, neboj ;) Vzhledem k tomu zes ten Benq nevidel, nevim proc me zbtecne snizujes. Troufam si rict ze ten rozdil nepozna nikdo (tak jedine slecna kalibracni sonda). Ten typ G92 byl z hlavy a nepresne, je to FP72G+. A hlavne a predevsim - nechtel jsem nic porovnavat, jenom upozornit pripadne kupce na to, ze pokud nedelaji grafiku, muzou si misto drahyho EIZA koupit neco levnejsiho, pro jejich ucely stejne dobryho. Nic vic.
Ale nebudem prece flejmovat, no ne ? Hezky Vanoce :)

Odpovědět