TC Electronic - Konnekt 24D

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Příspěvek od Magion » 13 říj 2007 10:56

:lol:

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 13 říj 2007 13:40

Magion píše:Poshook: FabrikC má latenci? To je trochu nanic....
Jak se chová Konekt24D, když se používá čistě na efektování vstupního signálu?
Jde mi o hlas na němž je jak FabrikC i FabrikR + k tomuto hlasu hraní z Abletonu?
Říkal jsem si, že bych do tohoto řešení šel, pokud bych se zbavil latence na tom hlasu. Doposavad jsem to efektoval živě VST, takže tam byla latence in/out zvukovky + processing time ( cca 11ms).
To je pro zpěvačku nepříjemný.
Takže řešení je buď malej mix+hw, nebo jsem si říkal právě ten Konekt24D.

Díkec

Pokud nemáš efekty nastavené jako "Plugins DAW", pak se žádná latence u 24D nekoná.
24D se pak chová jako malý mix s kvalitním efektovým procesorem (2xmonoEQ + 2xmonoComp. + 1x stereo Reverb v sendu).
Pomocí notebooku jen ovládáš parametry, nebo si vytvoříš presety a funguješ bez noťasu. Z notebooku současně můžeš hrát synty.
Takhle používám 24D já a funguje to gut.

Pokud FabricR a C používáš jako plugins v DAW , mají hodně velkou latenci a na skládání a live to je nepoužitelné :(

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 21:05

Příspěvek od elektri » 13 říj 2007 15:23

jen tak mimochodem, už se dá koupit Konnekt 48 a je to docela pecka

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 13 říj 2007 22:36

... co stoji ?
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 říj 2007 22:53

urcite to nebude lacne .. ale vyzera fajne .. i ked teda ja osobne stale preferujem PCI .. kym to netreba k notebooku ..

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 21:05

Příspěvek od elektri » 13 říj 2007 22:57


Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 14 říj 2007 16:28

Fiiiha ... no to fakt neni lacne.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 21:05

Příspěvek od elektri » 14 říj 2007 19:20

safa: lecne to není, ale vzhledem k tomu, že už ten ovladač by stál sám o sobě aspoň 10 litrů a to nemluvím o 4 mikrofonních preampech, DSP jednotce, ADAT, SPDIF, WC atd. prstě za takové "vše v jednom" mi to nepřijde zase až tak moc.

Safo rozděl prosím ten topic, ať tady neodbočujem zbytečně k jinému produktu.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 říj 2007 22:39

mne to vobec nepripada drahe ..

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Příspěvek od Magion » 15 říj 2007 09:37

Martin: díky za info. Takže na live OK. Jakou to má in/out latenci, když jedeš efekty čistě hardwarově?

A při skládání jak řešíš tu velkou latenci( při DAWplugin)? Můžeš poslat signál z mixu (cubase) do Fabriku i když není zapnut jako DAW plugin, ale je počítán realtime DSP (tak jak u normálního hw vstupu)?
A pak ten return nahrávat rovnou do další stopy?

Jde to takto?

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 15 říj 2007 10:22

ja by som do KOnnekt48 v ziadnom pripade nesiel. TC nevie urobit poriadne drivery takmer na nic, takze u tak nabuchanej karty to vidim na kopec dlhodobo neriesitelnych problemov...
aj Konnekt24D ma stale srackove drivery a to uz je rok vonku

designer
Příspěvky: 100
Registrován: 21 dub 2007 19:50

Příspěvek od designer » 16 říj 2007 18:10

dostali sem novy driver,videl si? :)
inac ty ake problemy mas s konnektom?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12675
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Příspěvek od dendy » 21 říj 2007 02:07

rozmyslam nad tym K24D .. ake ma nevyhody ? poshook problemy s driverom mas akeho charakteru ?
v podsteta ako velke plus som bral tie vstavane efekty na webe TC pisali nieco take akoze funguju ako nativne pluginy ale teraz citam nieco ine, tak ako to je ?? - musia sa routovat cez ASIO I/O alebo su pouzitelne ako pluginy napr. v Klobase ?

neni to malo penazi pre mna takze nechcem kupit nieco coho by som potom lutoval ... v podstate sa rozhodujem medzi m-audio FW 1814 a medzi tymto konnektom ... viacmenej to chcem na nahravanie externych HW synthov a plus obcasne na LIVE kde potrebujem aspon 2x stereo out a tiez nizka latencia je pre mna dost dolezita ..

Uživatelský avatar
hubart
Příspěvky: 24
Registrován: 31 kvě 2006 11:52

Příspěvek od hubart » 24 říj 2007 12:47

ja mam asi K24D tyzden,a tie drivery sa mi veruze ako pise poshook moc nezdaju stabilne,bezne sa mi stava v cubase ,ze zacne cely projekt odrazu neprijemne praskat.potom pomoze jedine reset v cubase....po nainstalovani najnovsich driveroch je to lepsie ale stopercentna spolahlivost to teda nieje aku som ocakaval.....

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12675
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Příspěvek od dendy » 24 říj 2007 13:12

dobre takze tym je pre mna rozhodnute .. FW1814 to isti :-)

Odpovědět