Cundo píše:Tak idem do MOTU ,uz je objednana...Celkom ma motivovalo aj to,ze ju ma vo svojom studiu vedla protoolsov aj Simon Phillips-bubenik z mojich oblubenych TOTO.
Taky jsem se rozhodoval mezi těmito dvěma interface a zvolil jsem MOTU mk3. Trochu mě ale zarazila doba dodání....tj. 4-5 týdnů.
Doufám že umíš anglicky-trochu, protože přiložený manuál v CZ má asi 8 stran.....z toho 4 jsou plné obrázků a v ENG je to 105 stran podrobného vysvětlení jak principu on-board efx tak routingu. Kdyžtak přeložím (pár vět)
Je menši než jsem čekal. Obrovská krabice. Kovové šasi, robustní (žádnej plech). Klidně bys na ni moh položit 20 kilovej studio monitor, ale to jsem jinde.
Vybalíš z krabice, nainstaluješ drivery (+ soft pouze na MAC), připojíš power kabel, FW a jedeš. Bezproblémová instalace. Doporučuji si na 1-2 dny sednout a přeložit si ENG manuál protože je tam spousta informací jak o interface tak efekty, zapojení. Dnes dopoledne jsem to stihl v práci přečíst ....celých 105 stran. uff.
Zatím testuji nějakej routing s CUEMIX FX a SONY ACID PRO 6. Ale není podmínkou používání CUEMIX FX, protože většina DAW umožňuje ovládat CUEMIX přímo. Ve středu mi dojdou i CORDIAL kabely tak už budu moct i tvořit.
Ojoj, tam doma je od rana TC Konnekt Live - a jsem z ni uplne hotovej.
HW:
- obr krabice, uvnitr supr v pene zabalena zvukovka
- 3m fw kabel a kabel na pripojeni mixu (spdif/xlr) v dodavce
- zelezna mrcha, dilenske zpracovani A+ (hlavne knoby) a popis in/out
- gumova cast lze sundat (ta tam je, aby neklouzala po stole), osobne ji mam sundanou, jinak by se mi nevesla pod stare CRT. Jakmile se CRT zbavim, zase ji tam vratim, ma s tim fakt hustej design
- je k ni i trafo, puvodne jsem se lekl, ze to bude chtit napajet externe, nastesti ne - FW to utahne.
Instalace:
- na WinXP sp3 stazene posledni drivery z netu, instalace bez problemu
- pripojeno audio, midi, fw, audio monitory - ihned nabehlo
- bezi bud jako standalone nebo v rezimu plug-in
- efekty lze ovladat z karty primo knobama
- soucasti baleni je upgrede serial na Ableton Live 7 LE = legalni soft. - stazeno z Abletonu, no probs.
Zvuk:
Tak tady sem si fakt sedl na prdel. Fabrik C - interni DSP efekt - z kurzweila pc3x jsem vytahl Standard Piano, aplikoval patch Piano a 30min jsem byl mimo. Kdo nezazil, neuveri, do ted pouzivany WizooVerb jde do kose. Ostatni efekty jsem jeste neprojel.
Zkusil jsem dat 1x Fabrik C, 1x Fabrik R, 1x ResFilter na 3 kanaly, zatez CPU = 0. Vsechno jede z karty.
Teprve dneska sem pochopil, co je to poradna karta. S M-Audio FW410 (budiz ji zeme lehka) se to neda srovnavat. Latence, zvuk, ovladani a jiz zminene DSP efekty. Proste a jednoduse neskutecne dokonaly upgrade.
Stabilita:
Doporucuji v pripade, ze menite kmitocet nastavit si v ovladacim panelu karty, aby to pouze skrze DAW - jediny problem se stabiltou jsem mel, kdyz jsem mel pusteneho abletona, tam mel 44.1 a kartu prepnul mimo ableton na 96. Ableton zatuh a sel do kytek, karta ale hrala dal. Jinak zatim zadny problem, cas ale ukaze.
Osobne vrele doporucuji, aktualni cena co jsem za ni daval je 11 390, pres Disk.
Naposledy upravil(a) upman dne 03 říj 2008 16:38, celkem upraveno 1 x.
upman píše:Ojoj, tam doma je od rana TC Konnekt Live - a jsem z ni uplne hotovej.
HW:
- obr krabice, uvnitr supr v pene zabalena zvukovka
- 3m fw kabel a kabel na pripojeni mixu (spdif/xlr) v dodavce
- zelezna mrcha, dilenske zpracovani A+ (hlavne knoby) a popis in/out
- gumova cast lze sundat (ta tam je, aby neklouzala po stole), osobne ji mam sundanou, jinak by se mi nevesla pod stare CRT. Jakmile se CRT zbavim, zase ji tam vratim, ma s tim fakt hustej design
- je k ni i trafo, puvodne jsem se lekl, ze to bude chtit napajet externe, nastesti ne - FW to utahne.
Instalace:
- na WinXP sp3 stazene posledni drivery z netu, instalace bez problemu
- pripojeno audio, midi, fw, audio monitory - ihned nabehlo
- bezi bud jako standalone nebo v rezimu plug-in
- efekty lze ovladat z karty primo knobama
- soucasti baleni je upgrede serial na Ableton Live 7 LE = legalni soft. - stazeno z Abletonu, no probs.
Zvuk:
Tak tady sem si fakt sedl na prdel. Fabrik C - interni DSP efekt - z kurzweila pc3x jsem vytahl Standard Piano, aplikoval patch Piano a 30min jsem byl mimo. Kdo nezazil, neuveri, do ted pouzivany WizooVerb jde do kose. Ostatni efekty jsem jeste neprojel.
Zkusil jsem dat 14x Fabrik C na 14 kanalu, zatez CPU = 0. Vsechno jede z karty.
Teprve dneska sem pochopil, co je to poradna karta. S M-Audio FW410 (budiz ji zeme lehka) se to neda srovnavat. Latence, zvuk, ovladani a jiz zminene DSP efekty. Proste a jednoduse neskutecne dokonaly upgrade.
Stabilita:
Doporucuji v pripade, ze menite kmitocet nastavit si v ovladacim panelu karty, aby to pouze skrze DAW - jediny problem se stabiltou jsem mel, kdyz jsem mel pusteneho abletona, tam mel 44.1 a kartu prepnul mimo ableton na 96. Ableton zatuh a sel do kytek, karta ale hrala dal. Jinak zatim zadny problem, cas ale ukaze.
Osobne vrele doporucuji, aktualni cena co jsem za ni daval je 11 390, pres Disk.
fabrik C je dynamicky procesor, asi si myslel fabrik R, co je velmi slusny reverb.
akym sposobom si aplikoval 14x Fabrik C na 14 kanalov, ked karta umoznuje pouzitie len po jednom kuse z kazdeho interneho efektu?
Aha Mas recht, myslel jsem Fabrik C (ten nadherne nakopl zvuk) a R jako reverb, blbnu v nazvech.
No a Fabrik C sem normalne natahal jako VST do 14 kanalu a pustil. Ovsem jestli to fachalo, tak na to sem nemel cas, musel sem mazat do prace. Ale asi jo, ne? Nebo ze by ableton kecal a routoval to pouze na 1 efekt? Je fakt, ze jsem nekontroloval vystup (teda hralo to) a pouzil jsem factory setings pro vsechny ty efekty.
Vecer az budu doma zkusim, jetli me to jenom nejak neosalelo, ale ja mel za to, ze to zvlada kolik chces efektu, dokud to zvlada dsp v karte...
upman píše:Aha Mas recht, myslel jsem Fabrik C (ten nadherne nakopl zvuk) a R jako reverb, blbnu v nazvech.
No a Fabrik C sem normalne natahal jako VST do 14 kanalu a pustil. Ovsem jestli to fachalo, tak na to sem nemel cas, musel sem mazat do prace. Ale asi jo, ne? Nebo ze by ableton kecal a routoval to pouze na 1 efekt? Je fakt, ze jsem nekontroloval vystup (teda hralo to) a pouzil jsem factory setings pro vsechny ty efekty.
Vecer az budu doma zkusim, jetli me to jenom nejak neosalelo, ale ja mel za to, ze to zvlada kolik chces efektu, dokud to zvlada dsp v karte...
mal som Konnekt24D, co je v podstate to iste a kazdy efekt mal len jednu instanciu.
ak by to bolo tak ako hovoris, ludia by sa im vykaslali na predrazenu PoCo a kupovali by za par supov Konnekty
Joo, sorrac za desiluzi - je to tak, sem si nevsim, ze na ostatnich instancich mi ta mrcha psala - No empty channel.
Takze realita je takova, ze opravdu - pouze 1 efekt na 1 kanal, vickrat nelze spustit. Pro moje potreby nastesti staci - Fabrik C si dam na send, Fabrik R na return a je to, kompresovat to budu podle potreby bud pres TC nebo pripadne pres neco jineho (nebo pripadne pres nic ).
Jinak ReFilter je faaaak ulet. Uplne nova dimenze pro moje zvuky, uz se tesim, az dam neco zase dohromady. Ted si hraju s novyma masinkama, takze pouze kostlivci do skrine.
Jo a update stabilita:
- kdyz si hraji s control panelem karty a zaroven jsem v abletonu, pote, co vyskocim z abletonu, tak se neco stane a zatuhne cely pocitac. Chce to tvrdy reset, jinak se z toho neda dostat a ableton pise pri novem spusteni, ze byl nekorektne ukoncen. Takze nejaky trabl s driverama tam bude, to je jasny
upman
nemusi to nic znamenat, ale Konnekt Live siel v amerike s cenou dost dolu, teraz sa da zohnat za 399$ (ked nedavno stal cez 600) a Konnekt 24D je stale 499$, co je trochu podozrive (asi len mne)
ale tiez som si vsimol,ze napr. v nasom hlavnom hudobnickom obchode je ta karta sold out...
poriadne ju ked tak otestuj,hlavne stabilitu ovladacov
doufam, ze ti bude dobre slouzit, dej casem nejaky updaty.
ja se fw porad trochu bojim a nakonec jsem se rozhodl, ze asi koupim RME multiface, jako DA k tomu apogee miniDAC. k multifacu je jak PCIe karta do desktopu, tak karta pro pripojeni pres notebook, to se mi libi.
ale priznavam, ze tc me porad laka, vypada fakt presvedcive.