Pro Tools FIRST

Vše o programu Digidesign Pro Tools
Uživatelský avatar
dog
Příspěvky: 125
Registrován: 24 zář 2013 00:01

Re: Pro Tools FIRST

Příspěvek od dog » 11 srp 2015 14:59

...když jsem loni pořizoval "novej" mac pro (3,1) do studia tak jsem po cca 6 letech s PT M Powered uvažoval o PT 10 nebo 11..klidně bazarových...odradil mě kamarádův problém s iLockem, kdy ho to na pár dní vyřadilo z provozu..plus koupě nového iLocku a složitá komunikace s Avidem...kamarád je vystudovaný Famák, takže s ničím jiným nikdy nepracoval...ani se s tím za nějakých cca 18 let co PT používá nesetkal, ale mě to celkem vyděsilo... každopádně si základy s PT snažím udržovat, protože ať chceme nebo nechceme je to a ještě dlouho bude standard...naštěstí tu je v DAW slušná konkurence...což se třeba v oblasti digitální fotografie říct nedá a Adobe toho využívá z plna hrdla...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Pro Tools FIRST

Příspěvek od Pytkin » 11 srp 2015 16:39

dendy píše: inak co sa tyka "pitomcov zo Superstar", mam pocit ze na slovensku hlavna hviezda superstar poroty (Habera) v studiu pouziva Cubase a prave PoCo / UAD :-)
neviem co ma palo v prahe .. ale bol som u neho v ivanke v stydiu a bezal na na macku protools ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Pro Tools FIRST

Příspěvek od Pytkin » 11 srp 2015 16:41

demsky píše:Dendy cudujem sa, ze sa pytas zrovna ty, ved Pro Tools, nech uz ma Digidesign/Avid akykolvek marketing je synonymum nahravacieho top gearu so softom, zvladne to velke nahravacie session (orchester, kapely s vela clenmi, intergracia s mixpultmi) a malo by to byt aj velmi stabilne v pripade odbornej obsluhy.
toto vsetko ale zvladnu aj vsetky ostatne DAW ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Pro Tools FIRST

Příspěvek od dendy » 11 srp 2015 16:43

Pytkin píše:
dendy píše: inak co sa tyka "pitomcov zo Superstar", mam pocit ze na slovensku hlavna hviezda superstar poroty (Habera) v studiu pouziva Cubase a prave PoCo / UAD :-)
neviem co ma palo v prahe .. ale bol som u neho v ivanke v stydiu a bezal na na macku protools ..
hej ? zaujimave .. mam pocit ze v nejakom rozhovore s nim na fotkach bolo vidno cubase .. ale tak verim ti :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Pro Tools FIRST

Příspěvek od Pytkin » 11 srp 2015 16:53

no tu je video z prahy a tam ma tiez protools :)

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 650
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Pro Tools FIRST

Příspěvek od markuc » 11 srp 2015 17:24

Inu, to, že jsou ProTools všude, nevypovídá bohužel nic o jakémkoli jejich technickém či uživatelském náskoku ..

Je pravda, že lidi, kteří přecházeli ve své době z pásů na počítač, se prostě učili ProTools, protože v té době prostě nic jinýho nebylo.
Naopak není pravdou tvrdit, že např. v Rudolfinu nebo v ČRO mají jenom a jedině ProTools, do Rudolfina se pořizovaly relativně nedávno kvůli kompatibilitě a předtím a i dnes nadále se tam dělá v Sadie. Pamatuju, jak Olda Slezák tenkrát na PT nadával, ale to je jiná kapitola.
V ČRO zase pro příklad celá redakce nedávno zrušené stanice Leonardo fungovala na Reaperu a na Adobe Audition a hlavně tam dominuje ten nešťastnej Dalet, televize jede na přenosech v Pyramixu atd.
PT se pořizují prostě kvůli kompatibilitě, takže kvůli zákazníkům, jiný důvod v dnešní době moc není.
Studio One se podařilo alespoň malinko otřást dominancí PT ve Státech, což bude možná ještě zajímavé sledovat. Pokud ovšem se jim bude dařit trochu smysluplněji a taky častěji realizovat upgrady. Trojka se dle mého názoru moc nepodařila a to včetně ceny za upgrade z dvojky (myšleno na full verze).

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Pro Tools FIRST

Příspěvek od Liquid Sound » 11 srp 2015 17:35

Slovíčkaříme… Vim o Sadie, nicméně psal jsem skoro všude. I tak si myslim, že je zrovna tohle docela jedno resp. nebylo to meritem mejch komentů.
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 650
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Pro Tools FIRST

Příspěvek od markuc » 11 srp 2015 17:37

Jasně, není to ani meritem mýho komentu ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Pro Tools FIRST

Příspěvek od dendy » 11 srp 2015 18:29

markuc píše:Trojka se dle mého názoru moc nepodařila a to včetně ceny za upgrade z dvojky (myšleno na full verze).
no update ze 1/2 artist na 3 artist stoji 50€ .. to neni zla cena..

co ma skorej hneva a koli comu som sa rozhodol zatial ostat v reaperovi je ze bohuzial proste niektore vst/au pluginy na osx nevidi.. prakticky celu TAL seria a este par dalsich.. skoda lebo inak je tam spusta fakt vychytanych veci.. tie multi intrumenty a routovatelne inserty su bomba..

ehm sorry za oftopic..

inak diki za nazor, som rad ze nie som jediny kto ma pocit ze PT su v dnesnej dobe standard hlavne preto ze su standard :-)

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 650
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Pro Tools FIRST

Příspěvek od markuc » 11 srp 2015 18:41

No, Dendy, jak píšu, mě jsem na mysli Pro verze, tam je za upgrade z 2 na 3 4.390,-CZK a to není zrovna málo. Pro mě tam tolik novinek není a ten geniální EQ, kterej mám tak rád, je pořád stejnej .. :)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Pro Tools FIRST

Příspěvek od dendy » 11 srp 2015 18:52

aha jasne.. inak pri pro verzii je este zaujimava ta akcia ked prejdes z ineho DAW.. aj ked som celkom nepochopil co im vlastne treba poslat..

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Pro Tools FIRST

Příspěvek od demsky » 11 srp 2015 22:10

tak ja som to skusil vacsi sajrajt som uz dlllho nevidel,potrebovalo to Visual C++ redisty, nejaky pochybny antivir, iLok dess, aktivoval som to cez email, potom som to spustil, obrazovka sa presvetlila na maximalny kontrast a potom klasicky error, tak tento piece of a shit uz nechcem nikdy v zivote vidiet, a dufam, ze sa mi podari odinstalovat vsetok ten shit co sa mi teraz za hodinu na komp zaniesol, over, ostavam pri Sony Acid :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
dog
Příspěvky: 125
Registrován: 24 zář 2013 00:01

Re: Pro Tools FIRST

Příspěvek od dog » 11 srp 2015 22:19

....já to vzdal už při (ne)rozbalení zipu....asi to chtěli vydat na apríla a nestihli to.... :-)

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Pro Tools FIRST

Příspěvek od Liquid Sound » 11 srp 2015 23:02

Pojďme se bavit o něčem serióznim tj. ne o W10, který jsou vydaný pár dnů. Je jasný že to fungovat nebude, ať je to prezentováno jakkoliv. Čtvrt nebo půl roku může bejt imo reálnejch.
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Pro Tools FIRST

Příspěvek od demsky » 11 srp 2015 23:16

oukej tak firmy ako cakewalk maju uctu aj k Windows userom, testovali to od zimy na desiatku, tito sa na to vykaslali, to co urobili teraz, tak to pokazili renome Windowsu o 20 rokov naspat, mne to je suma-fuk, asi prejdem aj v ramci audia na Mac a budem mat pokoj. mam podozrenie, ze aj na PT First je treba asi realny hw kluc na iLok, som zvedavy ako ho chcu distribuovat po nete spiatocnici

inak skuste si fakt prejst tym, co vsetko treba od kliknutia na download v maili az pokym sa to realne nainstaluje a s cim vsetkym, ved to je pravek!
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Odpovědět